E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταφύγια πολυτελείας απέναντι στην πανδημία

Σε μυστική τοποθεσία στην αμερικανική πολιτεία του Κάνσας

Καταφύγια πολυτελείας απέναντι στην πανδημία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/3/2020 | 13:14

«Ο νέος κορωνοϊός δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα ή κοινωνικά όρια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κοινωνικά όρια», υπενθυμίζει πρόσφατο άρθρο των New York Times σχετικά με τους τρόπους και τις λύσεις που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι πολίτες του κόσμου ώστε να αποφύγουν την πανδημία.

Συμβουλεύονται και προσλαμβάνουν τους καλύτερους γιατρούς, φορούν σικάτες μάσκες, βάζουν αντισηπτικό με νότες περγαμόντου που κοστίζει μερικές δεκάδες δολάρια, χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροπλάνα. Μεγάλη άνθηση γνωρίζουν τα ειδικά μετακατασκευασμένα (παλιά πυρηνικά) καταφύγια που προσφέρουν απομόνωση και πολυτέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εναλλακτική λύση είναι να αποπλεύσει κανείς με το γιοτ του και να περάσει μερικές εβδομάδες στη θάλασσα με ελάχιστες επαφές με ανθρώπους στη στεριά.

Με τον δυτικό κόσμο να συνειδητοποιεί ξαφνικά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι πλούσιοι δεν τσιγκουνεύονται χρήματα προκειμένου να αποφύγουν τη δυσάρεστη και ορισμένες φορές μοιραία εμπειρία που προσφέρει ο SARS CoV 2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Μέχρι πρόσφατα, τα πρώην πυρηνικά καταφύγια των ΗΠΑ, που είχαν αγοράσει ιδιωτικές εταιρείες μετασκευάζοντάς τα σε συγκροτήματα με διαμερίσματα κατάλληλα ώστε να αντιμετωπίσει κανείς οποιοδήποτε σενάριο είχε δει σε ταινίες τρόμου, απευθύνονταν σε ελαφρώς περίεργους πελάτες. Οχι πλέον. Σε μυστική τοποθεσία στην αμερικανική πολιτεία του Κάνσας η εταιρεία Survival Condo έχει κατασκευάσει υπόγειο πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων. Το συγκρότημα έχει μέγεθος 15 ορόφων και περιλαμβάνει ιατρείο, πισίνα, σπα, κινηματογράφο, γυμναστήριο, τοίχο αναρρίχησης και πάρκο για σκύλους. Το ειδικό σύστημα εξαερισμού που διαθέτει φιλτράρει τον αέρα και αντιμετωπίζει πυρηνική, χημική και βιολογική απειλή, περιλαμβανομένης της πανδημίας COVID-19. «Προσφέρουμε ένα περιβάλλον όπου είναι λιγότερο πιθανό να έρθετε σε επαφή με τον ιό», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Survival Condo. «Για ένα ανάλογης ποιότητας διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη θα είχα πληρώσει τα ίδια ανά τετραγωνικό μέτρο, αν όχι περισσότερα, και με αυτό έχεις ήσυχο το κεφάλι σου», λέει ένας πελάτης της Survival Condo, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, μια και δεν μιλάμε πλέον για ένα απλό κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου, αλλά για απρόσβλητο πρώην πυρηνικό καταφύγιο, το να «έχεις ήσυχο το κεφάλι σου» κοστίζει πολλά. Για ένα οροφοδιαμέρισμα, χωρίς βεράντες και σίγουρα όχι ευήλιο, η τιμή είναι 3 εκατ. δολάρια. Για διαμέρισμα που καταλαμβάνει μισό όροφο, η τιμή είναι 1,5 εκατ. δολάρια. Το διαμέρισμα είναι πλήρως επιπλωμένο και η διακόσμηση ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Με αυτά αγοράζει κανείς επιπλέον εξασφαλισμένο εφοδιασμό τριών ετών για κάθε ένοικο, ενώ απαιτείται ειδική εκπαίδευση για να προσαρμοστεί κανείς σε αυτό το περιβάλλον. Φυσικά επιτρέπονται και οι αλλαγές. Ενας Σαουδάραβας πελάτης αποφάσισε να προσθέσει στο διαμέρισμά του (φαντάζομαι οροφοδιαμέρισμα) ένα τζαμί και ένα καμουφλαρισμένο ελικοδρόμιο, σύμφωνα με το περιοδικό Vice.

Ο Λάρι Χολ, ιδιοκτήτης της Survival Condo, λέει στο περιοδικό ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση για τα καταφύγιά του. Ενας πελάτης, για παράδειγμα, είδε ένα από τα διαμερίσματα στο Διαδίκτυο και το αγόρασε τέσσερις ημέρες αργότερα χωρίς να το έχει δει στην πραγματικότητα.

Μεγάλη ζήτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ποτέ δεν είχαμε τόσο πολλούς ανθρώπους να θέλουν να τους ξεναγήσουμε στον χώρο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», λέει ο Χολ. Υπάρχουν και φθηνότερα καταφύγια, όπως αυτά που προσφέρει η εταιρεία Atlas Survival Shelters, με τιμές που αρχίζουν από τις 36.000 δολάρια, η οποία έχει διαπιστώσει επίσης σημαντική αύξηση της ζήτησης.

Για όσους μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα υπάρχει και η εναλλακτική λύση να κατασκευάσουν το δικό τους καταφύγιο, αν και μάλλον είναι αργά. Ισως όμως να το έχουν έτοιμο μέχρι τον επόμενο χειμώνα, οπότε ενδεχομένως να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η αμερικανική εταιρεία Vivos, η οποία κατασκευάζει καταφύγια επί παραγγελία, επίσης αναφέρει πολύ μεγάλη αύξηση για τα προϊόντα της τις τελευταίες εβδομάδες. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya ότι οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 400% και πως η πελατεία από μεσοαστική αρχίζει και γίνεται μεγαλοαστική. Η κατασκευή του καταφυγίου διαρκεί από τρεις μήνες μέχρι ένα έτος, ανάλογα με το μέγεθος, την τοποθεσία και τη διαθεσιμότητα υλικών και εργατικού δυναμικού, αναφέρει η Vivos. Αν θεωρεί κάποιος πως είναι πολύ αργά για να φτιάξει το δικό του καταφύγιο, τότε η Vivo προσφέρει 575 ιδιωτικά καταφύγια έναντι 35.000 δολαρίων, όμως χωρίς επίπλωση.

Αλλοι πλούσιοι πολίτες προτιμούν να απομονωθούν στη θάλασσα. Η Τζένιφερ Σάια, πρόεδρος της εταιρείας B7B Yacht Charter στο Νιούπορτ είπε πως ένας παλιός πελάτης της που είχε κλείσει μια βίλα στη Φλωρεντία τον Απρίλιο, άλλαξε σχέδια και αποφάσισε να κάνει μια κρουαζιέρα στις Μπαχάμες. Είναι λογικό, εξηγεί η Σάια στους ΝΥΤ. Από το αυτοκίνητό σου μπαίνεις στο ιδιωτικό τζετ και από εκεί κατευθείαν στο γιοτ όπου δεν συγχρωτίζεσαι με άλλους...

Πηγή: Καθημερινή

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι

Χτες

Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο

Χτες

Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη

Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»

Χτες

Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών

Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»

Χτες

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους

Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό

Χτες

Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

Χτες

Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι

«Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί» λέει ο Κασσελάκης και δηλώνει ότι πλέον οι Δημοκράτες κινούνται στο φιλελεύθερο κέντρο

Χτες

Και επίσημα επήλθε το πολιτικό διαζύγιο Κασσελάκη - Τζάκρη - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema ο πρόεδρος των Δημοκρατών είχε ζητήσει εδώ και ημέρες από την αντιπρόεδρό του να παραιτηθεί

Δύο συλλήψεις για τον αυτοπυροβολισμό της 43χρονης στο Σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – «Το είχε προσχεδιάσει» λέει ο εκπαιδευτής

Χτες

Υπό εξέταση το προσωρινό δελτίο αθλητικής ιδιότητας της γυναίκας – Διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπογραφή

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Χτες

Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

Χτες

Το αυτοκίνητο, που φαίνεται να ανάφτηκε από βραχυκύκλωμα, έπεσε πάνω στην κολόνα προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Χτες

Συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Τα 16 ζευγάρια των νοκ-άουτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

Χτες

Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.