E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι θα συνέβαινε αν ξεσπούσε ο κορωνοϊός το 1990;

Τι θα ήταν διαφορετικό;

Τι θα συνέβαινε αν ξεσπούσε ο κορωνοϊός το 1990;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το #menoumespiti φαίνεται πως λειτουργεί, ειδικά στη χώρα μας, που τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία, η συνεχής ενημέρωση, μπορεί να προκάλεσε πανικό, ειδικά στην αρχή, αλλά φαίνεται πως βοήθησε τους πολίτες να αναλογιστούν την ατομική τους ευθύνη και να συνεισφέρουν στη προσπάθεία για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα άλλαζε όμως αν ο ιός είχε ξεσπάσει στις αρχές του 1990;

Για αρχή αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα, δεν θα είχαμε τόσα κρούσματα στην Ευρώπη, καθώς ο αριθμός που ταξίδευαν στη Γηραιά Ήπειρο ήταν πολύ μικρότερος από τον σημερινό. Αντιθέτως ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός που έφθανε στις ΗΠΑ.

Δεύτερον θα είχαμε πολύ περισσότερα θύματα στην Κίνα, αφού δεν θα υπήρχε το διαδίκτυο ώστε να λάβει τόσο γρήγορα διαστάσεις πανδημίας στη χώρα. Τα στοιχεία για τον ιό από πόλη σε πόλη θα αργούσαν να διασταυρωθούν και αυτό θα στοίχιζε ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίτον δεν θα ήταν τόσο εύκολο να εφαρμοστεί το #menoumespiti, αφού δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε από το σπίτι, οι επιχειρήσεις θα κατέρρεαν γρήγορα, ενώ και η διαμονή στο σπίτι θα ήταν δυσκολότερη, αφού θα υπήρχαν μόνο τα κρατικά κανάλια και τα λιγοστά ιδιωτικά που είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Η επικοινωνία θα γίνονταν μόνο με το τηλέφωνο, που οι παλιότεροι θυμούνται πόσο εύθραυστο ήταν το δίκτυο και πόσες φορές ήταν εκτός λειτουργίας.

Οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, καθώς θα ήταν αδύνατο να συσταθεί τόσο γρήγορα κάποιο πρόγραμμα για να μεταδοθεί από το κρατικό κανάλι.

Ας χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσουμε τη νέα πρόκληση απέναντι στην ανθρωπότητα, και ας μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

Πριν 8 ώρες

Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 6 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

Πριν 8 ώρες

Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 6 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Γιατί η Starbucks θα κλείσει προσωρινά 2.000 καταστήματα στην Κορέα;

Πριν 8 ώρες

Το χρονικό της μοιραίας «σύμπτωσης»

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

Πριν 8 ώρες

Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

Χτες

Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά

Οι πιο στιλάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου έρχονται από το Κονγκό

Χτες

Οι «Λεοπαρδάλεις» του Κονγκό τίμησαν την ιστορία τους

Η ποιήτρια που σόκαρε την Ιαπωνία: Η γυναίκα που τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα όταν όλες έπρεπε να σιωπούν

Προχτές

Την αποκάλεσαν ανήθικη, την κατηγόρησαν ότι «διαφθείρει τα ήθη», όμως η Yosano Akiko άλλαξε για πάντα τον τρόπο που οι γυναίκες μιλούν για τον εαυτό τους, τον έρωτα και την ελευθερία.

Εφημερίδες «βάφτηκαν» με αίμα για να μιλήσουν για τη φτώχεια της περιόδου στη Νότια Αφρική

Προχτές

Η καμπάνια που σόκαρε τους αναγνώστες και έφερε στο προσκήνιο τη φτώχεια της περιόδου

Το ελληνικό χωριό όπου ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στις 2:34 το μεσημέρι

Προχτές

Ένα παγωμένο ρολόι, μια από τις μεγαλύτερες ναζιστικές θηριωδίες στην Ελλάδα και μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ

Γιατί τα σχολεία στην Ελλάδα κλείνουν σχεδόν τρεις μήνες και τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

Προχτές

Τρεις ολόκληροι μήνες μακριά από τα θρανία: οι ιστορικοί, κλιματολογικοί και πολιτισμικοί λόγοι που διαμόρφωσαν μια από τις μεγαλύτερες σχολικές διακοπές στην ήπειρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.