E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι θα συνέβαινε αν ξεσπούσε ο κορωνοϊός το 1990;

Τι θα ήταν διαφορετικό;

Τι θα συνέβαινε αν ξεσπούσε ο κορωνοϊός το 1990;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το #menoumespiti φαίνεται πως λειτουργεί, ειδικά στη χώρα μας, που τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά σε σχέση με την Ιταλία και την Ισπανία, η συνεχής ενημέρωση, μπορεί να προκάλεσε πανικό, ειδικά στην αρχή, αλλά φαίνεται πως βοήθησε τους πολίτες να αναλογιστούν την ατομική τους ευθύνη και να συνεισφέρουν στη προσπάθεία για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα άλλαζε όμως αν ο ιός είχε ξεσπάσει στις αρχές του 1990;

Για αρχή αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα, δεν θα είχαμε τόσα κρούσματα στην Ευρώπη, καθώς ο αριθμός που ταξίδευαν στη Γηραιά Ήπειρο ήταν πολύ μικρότερος από τον σημερινό. Αντιθέτως ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός που έφθανε στις ΗΠΑ.

Δεύτερον θα είχαμε πολύ περισσότερα θύματα στην Κίνα, αφού δεν θα υπήρχε το διαδίκτυο ώστε να λάβει τόσο γρήγορα διαστάσεις πανδημίας στη χώρα. Τα στοιχεία για τον ιό από πόλη σε πόλη θα αργούσαν να διασταυρωθούν και αυτό θα στοίχιζε ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρίτον δεν θα ήταν τόσο εύκολο να εφαρμοστεί το #menoumespiti, αφού δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε από το σπίτι, οι επιχειρήσεις θα κατέρρεαν γρήγορα, ενώ και η διαμονή στο σπίτι θα ήταν δυσκολότερη, αφού θα υπήρχαν μόνο τα κρατικά κανάλια και τα λιγοστά ιδιωτικά που είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Η επικοινωνία θα γίνονταν μόνο με το τηλέφωνο, που οι παλιότεροι θυμούνται πόσο εύθραυστο ήταν το δίκτυο και πόσες φορές ήταν εκτός λειτουργίας.

Οι μαθητές δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, καθώς θα ήταν αδύνατο να συσταθεί τόσο γρήγορα κάποιο πρόγραμμα για να μεταδοθεί από το κρατικό κανάλι.

Ας χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της τεχνολογίας για να αντιμετωπίσουμε τη νέα πρόκληση απέναντι στην ανθρωπότητα, και ας μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σήμερα

Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τα dating apps

Σήμερα

Η τεχνολογία του έρωτα αναζητά καινοτομίες

Καταπίνουμε πλαστικό χωρίς να το βλέπουμε: Το αόρατο ταξίδι των μικροπλαστικών

Χτες

Η Ευρώπη σκληραίνει το παιχνίδι: νέοι κανόνες για να κοπεί η ρύπανση στην πηγή

Explainer: Τι είναι οι incels και πώς η ιδεολογία τους έγινε κίνημα μίσους;

Χτες

Aμναφέρονται πολύ συχνά από τότε που έγινε και πάλι ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

Χτες

Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.