E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι αλλάζει στην τηλεόραση με τα νέα μέτρα

Αυτό που προέχει, είναι η προστασία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Τι αλλάζει στην τηλεόραση με τα νέα μέτρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Ίσως το σενάριο που εξελίσσεται αυτές τις εβδομάδες με πρωταγωνιστές όλους τους πολίτες του κόσμου, να μην το είχε φανταστεί ούτε ο πιο τολμηρός σεναριογράφος. Και όμως, έξω από τα όρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, φαίνεται ότι η συνθήκη είναι πολύ πιο σύνθετη και πιο σκληρή απ’ όσο μπορεί να υποθέσει και ο πιο τολμηρός ανθρώπινος νους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πανδημία του κορωνοϊού έρχεται να συνταράξει τους ιδιωτικούς σταθμούς της τηλεόρασης, οι οποίοι παρακολουθούν τις απώλειες της διαφημιστικής δαπάνης μέρα με την ημέρα να γιγαντώνονται.

Το πάγωμα των αγορών, η κατρακύλα των χρηματιστηρίων και η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων στην παρούσα φάση δεν επιτρέπει και δεν προβλέπει την προβολή προϊόντων είτε άμεσα είτε έμμεσα. Από την άλλη το «πάγωμα» όλων των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό του πληθυσμού κατ’ οίκον ανατρέπει την προοπτική της καταναλωτικής θεωρίας. Κάπως έτσι οι διαφημίσεις συρρικνώνονται και οι απώλειες ολοένα και αυξάνονται για όλους.

Το επόμενο ερωτηματικό αφορά στην διάρκεια της κρίσης λόγω της πανδημίας καθώς κάθε μέρα που περνά σημαίνει κι άλλες απώλειες. Εφεδρικά σχέδια υπάρχουν αλλά μπροστά σε ένα απροσδιόριστο και αβέβαιο οικονομικό μέλλον οι επιφυλάξεις είναι πολλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει, είναι η προστασία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων μπροστά και πίσω από τις κάμερες αλλά και η αδιάκοπη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού. Γι αυτό τον λόγο και στους σταθμούς και κυρίως στις αίθουσες σύνταξης εφαρμόζονται εδώ και μερικές ημέρες πιο ευέλικτες μορφές εργασίας με εκ περιτροπής παρουσία, με βάρδιες και αποφυγή παρουσίας του συνόλου των εργαζομένων στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα. Οι συσκέψεις των δημοσιογράφων γίνονται μέσω skype και face time. Επιπλέον ήδη όλοι οι χώροι απολυμαίνονται και έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία και τα στούντιο απολυμαντικά και κουτιά με γάντια για αν αποφευχθεί η μεταφορά μικροβίων. Για κάθε ύποπτο κρούσμα οι χώροι σφραγίζονται και στη συνέχεια όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά σε ύποπτο κρούσμα μπαίνουν σε καραντίνα.

Τα μέτρα που πήραν οι σταθμοί λόγω κορωνοϊού

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ήταν το να πραγματοποιούνται τα γυρίσματα των εκπομπών δίχως κοινό. Κάτι που πολύ σωστά αποφάσισαν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου. Διεκόπησαν μέχρι νεωτέρας τα γυρίσματα για όλες τις ψυχαγωγικές εκπομπές και των σίριαλ στην πλειοψηφία τους προκειμένου να τηρηθεί το πιο πολύτιμο σύνθημα «Μένουμε σπίτι».

Αναλυτικά, κάθε σταθμός δημόσιος ή ιδιωτικός έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει στα εξής μέτρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΡΤ

Η διοίκηση της ΕΡΤ εντείνει από σήμερα τα μέτρα προστασίας που έχει ήδη λάβει για τον κορονοϊό, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης για την ενημέρωση των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε εντολή για υποχρεωτική απομάκρυνση του προσωπικού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, ορίστηκε κατ' οίκον εργασία για εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι καθαρισμοί όλων των χώρων της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Παράλληλα, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη συγκέντρωση εργαζομένων στους ίδιους χώρους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αναγκαίου προσωπικού για την παραγωγή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, όπως και ο πλήρης διαχωρισμός του σε τέσσερις ανεξάρτητες βάρδιες, οι οποίες θα εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους και γραφεία, προκειμένου τα μέλη τους να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Επίσης, με εντολή της Διοίκησης, αποφασίστηκε ήδη σε όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές να υπάρχει στο εξής μόνο ένας παρουσιαστής, ενώ όπου απαιτείται ταυτόχρονη παρουσία εργαζομένων και καλεσμένων, θα τηρούνται αυστηρώς οι αποστάσεις ασφαλείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, η υποστήριξή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων θα γίνονται πλέον με το λιγότερο δυνατόν τεχνικό προσωπικό, ενώ κάθε εβδομάδα σημαντικός αριθμός εργαζομένων δεν θα εντάσσεται στις βάρδιες, προκειμένου να λειτουργήσει ως εναλλακτικό προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

FORTHNET

Η εταιρεία στηρίζει και υλοποιεί την καμπάνια της πολιτείας «Μένουμε Σπίτι» έχοντας ήδη δώσει σε ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων της τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις σχετικές οδηγίες για να είναι σε θέση να ακολουθήσουν πρόγραμμα κατ' οίκον τηλεργασίας και με αυτόν τον τρόπο να υποστηρίξουν με τη δική τους προσπάθεια την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας για την παροχή υπηρεσιών Internet, Σταθερής Τηλεφωνίας και Συνδρομητικής Τηλεόρασης στους συνδρομητές της. Τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα κατ' οίκον τηλεργασίας θα επεκταθεί στους περισσότερους εργαζόμενους της εταιρείας.

Επίσης, η εταιρεία επιπλέον των υπαρχόντων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας που ήδη παρέχει στους πελάτες της (e-mail, e-shop, κλπ) ενισχύει ιδιαίτερα τη δυνατότητα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης, τόσο για τεχνικά όσο και για εμπορικά θέματα, μέσω live chat. 

Οι συνδρομητές μπορούν να λαμβάνουν τις απαντήσεις που ζητούν εύκολα, γρήγορα και απλά στα όποια ερωτήματά τους και τους προτρέπουμε να προτιμούν τις παραπάνω μεθόδους.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει διαμορφώσει το τηλεοπτικό της πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση τόσο στα παιδιά που μένουν σπίτι, προσφέροντάς τους περισσότερες παιδικές ταινίες, όσο και στους ενήλικες ενισχύοντας το πρόγραμμά της με εκπομπές γυμναστικής, τόνωσης και ευεξίας. Όλοι οι συνδρομητές μας μπορούν να παρακολουθήσουν κάθε μέρα στις 08:30 το πρωί στο Novalifε ειδικές εκπομπές fitness, ενώ επιλεγμένα προγράμματα well- being θα βρίσκονται και στο κανάλι My ZEN TV.

ANT1

Πιστεύοντας ότι τώρα είναι η στιγμή που η τηλεόραση οφείλει να χρησιμοποιήσει σωστά τη δύναμή της και να σταθεί με αυταπάρνηση κοντά στην Κοινωνία, ο ΑΝΤ1 δίνει πιο έντονο ενημερωτικό χαρακτήρα στο πρόγραμμά του, εντάσσοντας σε αυτό έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και αυξάνοντας τη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων. Επίσης, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών αναστέλλει, για όσο διάστημα χρειαστεί, την παραγωγή των ψυχαγωγικών του εκπομπών και σειρών.

Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 διαμορφώνεται ως εξής:

Από τις 06:00 έως τις 10:00, το «Καλημέρα Ελλάδα» θα είναι κοντά στις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό, μέσα από ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις.
Από τις 10:00 έως τις 13:00, «Πρωινή Ενημέρωση». Όλες οι εξελίξεις της ημέρας.
Στις 13:00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα καταγράφει και θα παρουσιάζει όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας.
Στις 14:00, θα προβάλλεται ελληνική σειρά σε επανάληψη
Στις 15:00, θα είναι στον τηλεοπτικό αέρα, σε επανάληψη, το «Rouk Zouk».
Στις 16:00, σε επανάληψη η σειρά «Εγκλήματα»
Στις 17:15, σε επανάληψη, το «Still Standing».
Στις 18:30, σε επανάληψη η σειρά, «Κωνσταντίνου & Ελένης».
Στις 19:30, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου και με μεγαλύτερη διάρκεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.
Στις 21:15, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, θα προβάλλεται σε επανάληψη η σειρά «Πέτα τη φριτέζα», ενώ την Παρασκευή την ίδια ώρα, επίσης σε επανάληψη, ο νέος κύκλος της σειράς «Το Καφέ της Χαράς».

ALPHA

O Alpha προσαρμόζει τη θεματολογία της εκπομπής «Happy Day στον Alpha» ρίχνοντας τη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν στην υγεία μας. Παρατείνει τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων σε 2 ώρες. Το Alpha News θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 ώστε να μεταφέρει στους τηλεθεατές ενδελεχώς όλες τις εξελίξεις, τις νέες οδηγίες και τα μέτρα που αφορούν στη συνθήκη που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα αλλά και παγκοσμίως.

ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων ανέβαλε προσωρινά την πρεμιέρα του Big Brother. Στη συνέχεια προέβη στις εξής αλλαγές στο απογευματινό πρόγραμμα διακόπτοντας τα γυρίσματα για τις εκπομπές «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», «Καλό μεσημεράκι», «My style rocks», «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» ενώ τροποποιεί το πρόγραμμα με έκτακτες αλλαγές και επέκταση της ενημέρωσης. Επιπλέον οι καλεσμένοι εμφανίζονται μέσω skype και η παρουσίαση των εκπομπών γίνεται μόνο από ένα άτομο. Οι σειρές διακόπτουν γυρίσματα και θα προβάλλονται σε επανάληψη.

MEGA

Κι εδώ τροποποιήσεις, επιμήκυνση των δελτίων ειδήσεων και έκτακτες εκπομπές για τον κορωνοϊό με τον Νίκο Ευαγγελάτο, τη Ράνια Τζίμα και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

OPEN

Περιορίζονται οι προσκεκλημένοι στα studios του σταθμού. Οι συνδέσεις μας θα είναι συνεχείς, αλλά κυρίως μέσω LIVE-U, skype. Το δημοσιογραφικό δυναμικό θα απασχολείται σε «κυλιόμενες» βάρδιες, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, αλλά και να προασπίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ασφάλεια μας. Από Δευτέρα 16/3, θα υπάρχουν ειδικά ενημερωτικά δελτία ειδήσεων, υπό τον τίτλο: «Μένουμε σπίτι - Ό,τι συμβαίνει», που θα μεταδίδουν πληροφορίες, αλλά και τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού.

Η προγραμματισμένη εκπομπή «Εκτός» αναστέλλεται λόγω των εξελίξεων της επικαιρότητας και αναπροσαρμόζεται. Η Νίκη Λυμπεράκη θα κάνει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές. Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα πρεμιέρα της εκπομπής «ΟΡΕΝ Ελλάδα» με παρουσιαστή τον Σπύρο Χαριτάτο και σχολιαστή τον Γιώργο Καραμέρο θα ξεκινήσει στις 16.00.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταμάτης Γονίδης – Ζαφείρης Μελάς: Το καυτό φιλί στο στόμα και η αντίδραση του τραγουδιστή

Σήμερα

Οι δύο ερμηνευτές συναντήθηκαν στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Σταμάτης Γονίδης

Κωνσταντίνος Βασάλος και Δημήτρης Αλεξάνδρου έλυσαν on air το beef που είχαν μεταξύ τους

Σήμερα

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος λύνει το beef με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και μιλάει για τη Dua Lipa

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Ατύxημα στον δρόμο ‑ «Προσγειώθηκε η μπάρα στο κεφάλι μου, έχω πρηστεί»

Σήμερα

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε το ατύxημα που έπαθε, όταν μία μπάρα «προσγειώθηκε» επάνω της!

Μόνικα Μπελούτσι: «Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο»

Σήμερα

«Το ότι ο χρόνος περνάει σημαίνει ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ», επισήμανε η ηθοποιός

Ανησυχία για την Μαρίνα Σάττι: Η ξαφνική αδιαθεσία της στο πάρτι για τη Eurovision

Σήμερα

Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε το «Ζάρι» ζωντανά, με τους φαν να την αποθεώνουν

Χαλασμός on air ‑ Δανάη Μπάρκα για Δημήτρη Παπανώτα

Σήμερα

«Με ένα απλό γκουγκλάρισμα μπορείς να δεις ποιον επιλέγεις»

Δημήτρης Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Με έφαγαν, μου έσκαβαν τον λάκκο, καλή χώνεψη»

Σήμερα

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον διαγράψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε δημόσια

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Έλλη Στάη: «Έπαθα σοκ με την ηλικία της»

Σήμερα

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σχολιάσε την τελευταία συνέντευξη της Έλλης Στάη

Χριστίνα Μπόμπα: Φωτογραφήθηκε χωρίς μαγιό σε παραλία

Σήμερα

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Το 90s ζευγάρι που ήταν μαζί 7 χρόνια και η σχέση τους έληξε άδοξα λόγω ενός εθισμού

Σήμερα

Ήταν και οι δυο στα πιο όμορφα χρόνια τους, η καριέρα τους άνθιζε

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.