E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το γεωτρύπανο Γιαβούζ έφυγε στα «κρυφά» από την κυπριακή ΑΟΖ

Βρίσκεται πλέον σε περιοχή κοντά στην Τουρκία, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης

Το γεωτρύπανο Γιαβούζ έφυγε στα «κρυφά» από την κυπριακή ΑΟΖ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/2/2020 | 12:29

Στα «κρυφά» αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ, το οποίο από τα μέσα Ιανουαρίου βρισκόταν στο τεμάχιο 8.

Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στον πιο κάτω χάρτη, το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται πλέον σε περιοχή κοντά στην Τουρκία, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το sigmalive.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρέθηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου, σε περιοχή της Νότιας ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο τεμάχιο 8, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Λεμεσό, σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την έναρξη της τρίτης γεώτρησης από το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στα νότια της Κύπρου, κάνοντας λόγο για δικαιώματα των Τ/Κ σε όλη την θάλασσα που περιβάλλει την Κύπρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ την περασμένη Παρασκευή μετακινήθηκε στο αδειοδοτημένο τεμάχιο G στα νότια του νησιού για να πραγματοποιήσει την τρίτη του γεώτρηση, στο πλαίσιο της άδειας που παραχώρησε η "κυβέρνηση της ΤΔΒΚ" (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) στα Τουρκικά Πετρέλαια το 2011. Ως συνιδιοκτήτες του νησιού οι Τ/Κ έχουν τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι Ε/Κ σε αυτή την περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οπό την 26 Δεκεμβρίου 2019 το Yavuz δεν έστελνε σήμα τοποθεσίας και δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του στο marine traffic...

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Σήμερα

«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Σήμερα

Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος

Σούλης Μαρκόπουλος: Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες μπάσκετ για το θάνατό του

Σήμερα

Θα τιμηθεί η μνήμη του Έλληνα τεχνικού σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την έκρηξη στην Πλάκα: Οι πελάτες τρέχουν έντρομοι

Σήμερα

Η Enaon EDA διερευνά πιθανή διαρροή φυσικού αερίου ως αιτία, ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για αγνοούμενους στους ορόφους του κτιρίου στη Λυσικράτους.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Σήμερα

Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του.

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Σήμερα

Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων.

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Σήμερα

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Σήμερα

Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει ‑ Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σήμερα

Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή.

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Σήμερα

Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκε περαστικός, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε γειτονικά κτίρια της περιοχής.

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ‑ Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Σήμερα

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αποκαλύπτει ότι το βάρος της νόσου αγγίζει το 1,4% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η φαρμακευτική αντιμετώπισή της.

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ ‑ Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Σήμερα

Οι ενδιαφερόμενοι διεκδικούν άυλες ψηφιακές κάρτες για διαμονή και εστίαση στις πληγείσες περιοχές, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στο gov.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.