E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης και οι κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 29/1/2020 | 13:16

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ψηφοφορία ζωντανά

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του είπε πως δεν γίνονται να υποβιβάζονται ομάδες, αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

Ο Ολυμπιακός, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ ζητώντας από την Κυβέρνηση «να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φτάσαμε στην Τρίτη της 28ης Ιανουαρίου. Εκεί, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία που θα προβλέπει αφαίρεση 5-10 βαθμών και όχι υποβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη ψηφοφορία, έστω και την ύστατη στιγμή να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία «θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Ντόρτμουντ: Ρήξη χιαστού για τον Κωνσταντέλια ‑ Εκτός δράσης για πολλούς μήνες

Ελλάδα Σήμερα

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Βεστφαλών κόντρα στο Αμβούργο.

Μαρία, 12 ετών, από Νέα Υόρκη: Το χειρουργείο 6,5 ωρών για όγκο στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Ελλάδα Σήμερα

Ο καλοήθης όγκος, γνωστός ως τεράτωμα, δεν είχε εντοπιστεί στις ΗΠΑ παρά την ιατρική παρακολούθηση του παιδιού λόγω άσθματος, ενώ ο διευθυντής Γιώργος Καλαβρουζιώτης αποκαλύπτει ότι η οικογένεια αποφάσισε τελικά να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Αντίο μεταλλικές πινακίδες: Η ψηφιακή τεχνολογία που αλλάζει τα αυτοκίνητα ‑Πώς λειτουργεί

Ελλάδα Σήμερα

Ψηφιακές οθόνες αντικαθιστούν τη γνωστή μεταλλική πινακίδα σε αυτοκίνητα των ΗΠΑ, προσφέροντας λειτουργίες που κανείς δεν φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια.

Cruise Control: Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί ‑Τι να προσέχετε

Ελλάδα Σήμερα

Πολλοί οδηγοί εμπιστεύονται υπερβολικά το σύστημα υποβοήθειας ταχύτητας, κάτι που σε συνθήκες όπως βροχή, ανηφόρες ή απότομους ελιγμούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.

ΒΟΑΚ: Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για προσπέραση ‑ Δείτε τι κατέγραψε κάμερα οχήματος

Ελλάδα Σήμερα

Επικίνδυνος ελιγμός σε τμήμα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης καταγράφηκε από κάμερα οχήματος που ακολουθούσε, με τις Αρχές να αναζητούν πλέον τον οδηγό.

Κωνσταντέλιας: Τραυματισμός‑σοκ στο ντεμπούτο με τη Ντόρτμουντ ‑ «Φοβόμαστε το χειρότερο»

Ελλάδα Σήμερα

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στην Αμβούργο, όμως αποχώρησε τραυματίας κρατώντας το γόνατό του.

Σαμπαλένκα: Πώς απάντησε στην κριτική για την τολμηρή εμφάνισή της στο US Open

Ελλάδα Σήμερα

Η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια απάντησε στα αρνητικά σχόλια για το εντυπωσιακό σύνολο που φόρεσε στο μικτό διπλό δίπλα στον Τζόκοβιτς, εξηγώντας το μπασκετικό concept πίσω από την επιλογή της Nike.

Παλιό ροζ δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι οδηγοί υποχρεούνται να το αντικαταστήσουν άμεσα

Ελλάδα Σήμερα

Μέχρι το 2033 όλα τα χάρτινα διπλώματα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στις νέες ευρωπαϊκές κάρτες, ενώ για ορισμένες κατηγορίες οδηγών η αλλαγή είναι ήδη επιβεβλημένη.

Ελβετία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε rave party στο Ααράου

Ελλάδα Σήμερα

Η αστυνομία του καντονίου Ααργκαου αναζητά τον δράστη ή τους δράστες που διέφυγαν μετά την επίθεση στο ιπποδρόμιο της πόλης.

Γιαννιτσά: Σοβαρά τραυματίας 27χρονος μετά από καβγά σε μαγαζί ‑ Συνελήφθη ο δράστης

Ελλάδα Σήμερα

Ο τραυματίας διακομίστηκε εσπευσμένα στο Παπαγεωργίου καθώς η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη μετά την πτώση του στο έδαφος.

Κωνσταντέλιας: Γκολ στο ντεμπούτο με τη Ντόρτμουντ και αποχώρηση με δάκρυα – Σοβαρός ο τραυματισμός του, φόβοι για χιαστό

Ελλάδα Σήμερα

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σημείωσε γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κίτρινων», όμως η βραδιά πήρε άσχημη τροπή όταν αποχώρησε τραυματίας εν μέσω ανησυχίας για ρήξη χιαστού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.