E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης και οι κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 29/1/2020 | 13:16

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ψηφοφορία ζωντανά

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του είπε πως δεν γίνονται να υποβιβάζονται ομάδες, αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

Ο Ολυμπιακός, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ ζητώντας από την Κυβέρνηση «να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φτάσαμε στην Τρίτη της 28ης Ιανουαρίου. Εκεί, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία που θα προβλέπει αφαίρεση 5-10 βαθμών και όχι υποβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη ψηφοφορία, έστω και την ύστατη στιγμή να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία «θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διάσημος Αυστραλός ποδοσφαιριστής απάντησε στις φήμες: «Έβγαινε με 400 γυναίκες ταυτόχρονα;»

Ελλάδα Σήμερα

Ο αθλητής αντιμετώπισε με χιούμορ τον διαδικτυακό χαμό που προκάλεσαν οι εικόνες

Τραγωδία στην Αμφιλοχία: 60χρονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια υλοτομίας με αλυσοπρίονο

Ελλάδα Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Airbus A350‑1000ULR: Απευθείας πτήση 20 ωρών και 33 λεπτών από τη Μελβούρνη στην Τουλούζη

Ελλάδα Σήμερα

Οι δοκιμές αποσκοπούν στην αξιολόγηση των επιδόσεων του αεροσκάφους σε συνθήκες εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας πτήσης.

Νεκρός πατέρας δύο παιδιών στην Κεφαλονιά: Έπεσε με το όχημά του σε γκρεμό – Είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας

Ελλάδα Σήμερα

Eντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, όπου είχε καταλήξει το επαγγελματικό όχημα που οδηγούσε

Ο «πυρηνικός τάφος» των ΗΠΑ: 80.000 κυβικά μέτρα ραδιενεργών αποβλήτων θαμμένα – Μισό αιώνα μετά, ο θόλος αρχίζει να καταρρέει

Ελλάδα Σήμερα

Η γιγαντιαία κατασκευή σκυροδέματος στον Ειρηνικό που «φυλακίζει» τις κληρονομιές του Ψυχρού Πολέμου βρίσκεται πλέον υπό απειλή

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Ζημιές στο ιστορικό Κάστρο του Κουμαμότο

Ελλάδα Σήμερα

Τμήμα των πέτρινων τειχών του εμβληματικού μνημείου κατέρρευσε από την ισχυρή δόνηση που έπληξε το νησί Κιουσού, με τις Αρχές να εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι.

Eπαγγελματική ασφάλιση: Τι αλλάζει για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Ελλάδα Σήμερα

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας κατατέθηκε στη Βουλή και φέρνει διευρυμένα φορολογικά κίνητρα, φορητότητα δικαιωμάτων και πρόσβαση μικρών επιχειρήσεων στον δεύτερο ασφαλιστικό πυλώνα.

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση τσουνάμι για το νησί Κιουσού

Ελλάδα Σήμερα

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή Κουμαμότο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, και η δόνηση έφτασε το ανώτατο επίπεδο 7 στην ιαπωνική κλίμακα Shindo.

Ιταλοί γιατροί μεταμόσχευσαν την ωχρά κηλίδα για πρώτη φορά στον κόσμο

Ελλάδα Σήμερα

Στο νοσοκομείο Μολινέτε του Τορίνο, χειρουργοί κατάφεραν να χαρίσουν ξανά την όραση σε 67χρονη που ήταν τυφλή εδώ και πέντε χρόνια.

Συναγερμός για ακατάλληλα κρέατα: Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι μετά από έλεγχο

Ελλάδα Σήμερα

Τα κλιμάκια της Περιφέρειας εντόπισαν και κατάσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους 6.047 κιλά προϊόντων, τα οποία κρίθηκαν ως ακατάλληλα για διάθεση, καθώς δεν διέθεταν νόμιμη σήμανση ή έφεραν μη έγκυρους κωδικούς

Βαλένθια: 18 φορές έχει συλληφθεί ο Αλγερινός που ξυλοκόπησε άγρια 46χρονο και τον έριξε σε κώμα

Ελλάδα Σήμερα

Το θύμα, 46χρονος Ισπανός, παραμένει σε κώμα με σοβαρή αιμορραγία στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου La Fe de València.

Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους φίλους του

Ελλάδα Σήμερα

Παρά τις προσπάθειες γιατρών και διασωστών, ο ανήλικος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.