E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης και οι κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 29/1/2020 | 13:16

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ψηφοφορία ζωντανά

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του είπε πως δεν γίνονται να υποβιβάζονται ομάδες, αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

Ο Ολυμπιακός, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ ζητώντας από την Κυβέρνηση «να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φτάσαμε στην Τρίτη της 28ης Ιανουαρίου. Εκεί, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία που θα προβλέπει αφαίρεση 5-10 βαθμών και όχι υποβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη ψηφοφορία, έστω και την ύστατη στιγμή να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία «θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί δεν έσωσα το κουτάβι: Ο ερευνητής που κατέγραφε τη συμβίωση του μικρού σκυλιού με αγέλη λύκων εξηγεί γιατί δεν επενέβη

Ελλάδα Σήμερα

«Κρατάμε την επιστημονική απόσταση, δεν είναι δυνατόν να πάω να επέμβω, ούτε γίνεται να στείλω κάποιον κτηνίατρο σε ένα μέρος όπου υπάρχει αγέλη με λύκους, είναι επικίνδυνο» λέει στο protothema.gr ο διδάκτορας ζωολογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Κομηνός - Έχουν πεθάνει και έξι λυκόπουλα

Για πάντα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Βινίσιους: Υπογράφει νέο εξαετές συμβόλαιο ο Βραζιλιάνος

Ελλάδα Σήμερα

Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο ο Βραζιλιάνος είναι έτοιμος να αποδεχτεί την πρόταση της Ρεάλ

Meta έξυπνα γυαλιά: Γιατί εστιατόρια, παμπ και θέατρα στη Βρετανία τα απαγορεύουν

Ελλάδα Σήμερα

Από τον εστιάτορα Τζέρεμι Κινγκ ως την αλυσίδα Wetherspoons και τον όμιλο ATG Theatres, ολοένα περισσότεροι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας κλείνουν την πόρτα στα Ray-Ban Meta glasses.

Συμφωνία εξαγοράς για την EasyJet ‑ Στην αμερικανική Appolo για 6,65 δισ. ευρώ

Ελλάδα Σήμερα

Μετά την απόσυρση από τη διαδικασία ανταγωνίστριας αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας

Θέουτα: «Οι κάτοικοι είναι ανήμποροι και γεμάτοι αγωνία» ‑ 5.000 μετανάστες παραμένουν στην περιοχή

Ελλάδα Σήμερα

Όσα είπε ο πρόεδρος της Θέουτα απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στα άκρα ο πόλεμος UEFA‑FIFA: Επιμένουν στο μποϊκοτάζ οι Ευρωπαίοι και ζητούν εγγυήσεις και το... κεφάλι του Ινφαντίνο

Ελλάδα Σήμερα

Νέα ανακοίνωση της UEFA η οποία σημειώνει ότι επιμένει στη θέση της για μποϊκοτάζ από τις διοργανώσεις της FIFA

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Ανδρας βγήκε στην πλατεία του χωριού Αβαντας και έδειχνε τα γεννητικά του όργανα σε ανηλίκα κορίτσια

Ελλάδα Σήμερα

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί μόλις πριν από λίγες ημέρες για ακριβώς το ίδιο αδίκημα ωστόσο στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος

Φωτιά στην Κρήνη Φαρσάλων: Εναέρια μέσα και SMS από το 112

Ελλάδα Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 3 αεροσκάφη, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ποια χώρα έχτισε τσιμεντένιο φράγμα 400 χλμ. για τα τσουνάμι ‑ Πόσο κοστίζει και γιατί διχάζει

Ελλάδα Σήμερα

Επένδυσε πάνω από 12 δισ. δολάρια σε ένα γιγαντιαίο παράκτιο τείχος που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και περιβαλλοντικές οργανώσεις

iPhone 17 στα σκουπίδια: Γιατί Ρώσοι χρήστες καταστρέφουν τα νέα κινητά τους ... επίτηδες!

Ελλάδα Σήμερα

Ένα viral trend στο TikTok ωθεί άνδρες να σπάνε και να χαράζουν τα ολοκαίνουργια iPhone τους για να αποδείξουν την αρρενωπότητά τους - με κίνδυνο έκρηξης μπαταρίας.

Δύο νέες εποχές στη Γη ανακάλυψαν επιστήμονες ‑ Oι «παραδοσιακές» ανήκουν στο παρελθόν

Ελλάδα Σήμερα

«Αρρυθμικές εποχές»: Η ανώμαλη κατάσταση που διαμορφώνεται στον πλανήτη

Βάνδαλος αποκεφαλίζει άγαλμα της Παναγίας με σφυρί έξω από εκκλησία – Τρίτη επίθεση μέσα στη χρονιά

Ελλάδα Σήμερα

Ο ναός έχει πέσει θύμα βανδάλων 4 φορές τα τελευταία δύο χρόνια, με τις τρεις να συμβαίνουν μόνο φέτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.