E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης και οι κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 29/1/2020 | 13:16

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ψηφοφορία ζωντανά

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του είπε πως δεν γίνονται να υποβιβάζονται ομάδες, αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

Ο Ολυμπιακός, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ ζητώντας από την Κυβέρνηση «να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φτάσαμε στην Τρίτη της 28ης Ιανουαρίου. Εκεί, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία που θα προβλέπει αφαίρεση 5-10 βαθμών και όχι υποβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη ψηφοφορία, έστω και την ύστατη στιγμή να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία «θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Ελλάδα Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Κηφισός: Έρχεται «Εβδομάδα των Παθών» ‑ Πού θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας για τρεις μέρες

Ελλάδα Σήμερα

Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Ελλάδα Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Ελλάδα Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Ελλάδα Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Ελλάδα Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Ελλάδα Σήμερα

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Ελλάδα Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες

«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.