E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Όλο το ιστορικό της υπόθεσης και οι κινήσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα

Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 29/1/2020 | 13:16

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την ψηφοφορία ζωντανά

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του είπε πως δεν γίνονται να υποβιβάζονται ομάδες, αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

Ο Ολυμπιακός, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ ζητώντας από την Κυβέρνηση «να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία για την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φτάσαμε στην Τρίτη της 28ης Ιανουαρίου. Εκεί, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως η Κυβέρνηση θα περάσει τροπολογία που θα προβλέπει αφαίρεση 5-10 βαθμών και όχι υποβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε επίσημη θέση, ζητώντας από τους συμμετέχοντες στη ψηφοφορία, έστω και την ύστατη στιγμή να μην ψηφίσουν την τροπολογία, η οποία «θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Ελλάδα Πριν 3 ώρες

Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

Ελλάδα Χτες

Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

Ελλάδα Χτες

Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

Ελλάδα Χτες

Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

Ελλάδα Χτες

Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

Ελλάδα Χτες

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

Ελλάδα Χτες

Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

Ελλάδα Χτες

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

Ελλάδα Χτες

Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως ο Τζέφρι Έπσταϊν ήθελε από την αρχή να τον εκβιάσει

Ελλάδα Χτες

«Δεν με εκβίασε ποτέ», ανέφερε, «όμως φαινόταν πως οδηγούνταν σε αυτή την κατεύθυνση»

Το viral βίντεο της Δόμνας Μιχαηλίδου με το πιτόγυρο στο χέρι

Ελλάδα Χτες

Με τη χιουμοριστική λεζάντα: «Η αληθινή επιστροφή από Αίγινα»

Ζευγάρι στη Βρετανία έστηνε ερωτικές παγίδες σε άντρες και τους δηλητηρίαζε για να τους ληστέψει

Ελλάδα Χτες

Νεκροί ένας 80χρονος και ένας 37χρονος - Η γυναίκα παρουσιαζόταν ως σεξεργάτρια, τους αποπλανούσε και στη συνέχεια χορηγούσε κρυφά στα θύματα ισχυρό υπνωτικό - Παραμένουν προφυλακισμένοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.