E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: «Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων»

Το μήνυμα του Μαξίμου για την ονομαστική ψηφοφορία

Τροπολογία για το ποδόσφαιρο: «Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2020 | 12:46

Κινητοποίηση υπάρχει στα κομματικά επιτελεία ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία η οποία ανέτρεψε την πρόβλεψη για ποινή υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για τέτοιες παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ονομαστική ψηφοφορία ορίστηκε να γίνει σήμερα το μεσημέρι, στις 13.00 με ηλεκτρονικό τρόπο, και η διεξαγωγή της θα αποτελέσει το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της ΝΔ δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να πάρουν θέση στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι ιθύνοντες των οποίων δεν ικανοποιήθηκαν ούτε από τη «σολομώντεια» λύση της αφαίρεσης βαθμών στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να προλάβει ενδεχόμενη «ανταρσία» από τους πιεζόμενους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση. Η απειλή του τελικά λειτούργησε ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς τέθηκε εκτός της ευρωομάδας της ΝΔ, όχι με δική του βούληση, αλλά με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγές από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας διαμηνύουν ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων» θέτοντας έτσι θέμα κομματικής πειθαρχίας και κυρώσεων για όσους τυχόν διαφωνήσουν με την τροπολογία με την στάση ή την ψήφο τους στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα» δηλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προαναγγέλοντας και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο.

«Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας ο οποίος απάντησε «ναι» στην ερώτηση αν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι όσοι θα επιχειρήσουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους θα το κάνουν με απουσία και όχι με καταψήφιση της τροπολογίας.

Παρόμοιος πονοκέφαλος υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να βάλει την πίεση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ χωρίς να παίρνει την ίδια στιμή ξεκάθαρη θέση επί της ουσίας της τροπολογίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός – Μπέτις 1‑0: Ηρωική νίκη με 10 παίκτες και προβάδισμα πρόκρισης στο Europa League

Χτες

Ο Ταμπόρδα έσκορε από πέναλτι στο 88` και έδωσε στον Παναθηναϊκό το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς με τη Μπέτις για τη φάση των «16».

Αυτοκίνητο «πέταξε» πάνω από δρόμο και καρφώθηκε σε σκαλωσιές στη Νέα Υόρκη – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Χτες

Από καθαρή τύχη το όχημα δεν χτύπησε τρεις ανθρώπους που στέκονταν στη νησίδα εκείνη τη στιγμή

Σύλληψη Πολωνού για κατασκοπεία στη βάση της Σούδας

Χτες

Οι κινήσεις του παρακολουθούνταν διακριτικά από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ πριν τη σύλληψη

Φρίκη! Γυναίκα κρατούσε σκλάβα άλλη γυναίκα για 25 χρόνια – Της έριχνε υγρό πιάτων και χλωρίνη στο πρόσωπο

Χτες

Η αστυνομία είπε ότι η δράστις «αποανθρωποποίησε» πλήρως το θύμα

Καιρός: Το «Super El Niño» έρχεται το φετινό καλοκαίρι ‑ Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Χτες

Η μεγάλη μετάβαση που ξεκινά τώρα - Τι δείχνουν οι χάρτες του ECMWF

Θρίλερ με τον θάνατο 2 αδελφών από πυρκαγιά σε σπίτι στο Χόλιγουντ ‑ Ύποπτος κατά συρροή εμπρηστής

Χτες

Ο καθ`υποψίαν δράστης κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 11 κατηγορίες κακουργηματικού εμπρησμού - Φέρεται να έβαλε άλλες δέκα φωτιές στο Χόλιγουντ

Αναστάσιος Γκόνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Χτες

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με σεβασμό τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Τραμπ: «Όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, βγάζουμε πολλά χρήματα»

Χτες

«Μόνο μερικές εβδομάδες θα διαρκέσει η αναστάτωση στις αγορές»

Ανησυχία για τον Παντς με το λούτρινο αρκουδάκι: Τον εκπαιδεύουν με καψόνια οι κυρίαρχες μαϊμούδες

Χτες

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνουν να τον κυνηγούν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.