E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κόμπι Μπράιαντ: Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορός

Σοκάρουν οι εικόνες από τα συντρίμμια

Κόμπι Μπράιαντ: Από τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτοποιήθηκε η σορός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2020 | 11:26

Συγκλονίζουν τα στοιχεία αλλά και οι εικόνες που έρχονται στο φως, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τραγικό δυστύχημα στους λόφους της Καλιφόρνια.

Τον Κόμπι Μπράιαντ και τρία ακόμα από τα θύματα του φρικτού δυστυχήματος της περασμένης Κυριακής (26/01) ταυτοποίησε κι επίσημα το γραφείο του ιατροδικαστή στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ιατροδικαστή, ο Μπράιαντ, ο Τζον Αλτομπέλι, η Σάρα Τσέστερ και ο πιλότος Άρα Ζομπάιαν, ταυτοποιήθηκαν «με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων».

«Οι ερευνητές ταυτοποίησαν τρεις άντρες και μια γυναίκα που επέβαιναν στο ελικόπτερο», ανέφερε η ανακοίνωση ενώ συνεχίζεται η διαδικασία για τα υπόλοιπα πέντε θύματα, μεταξύ αυτών και της κόρης του Μπράιαντ, της 13χρονης Τζιάνα.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ιατροδικαστή ότι οι σοροί και των εννέα θυμάτων έχουν ανασυρθεί από το σημείο του δυστυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το απόγευμα της Κυριακής, ανασύρθηκαν τρεις σοροί από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Την επόμενη ημέρα, οι έρευνες συνεχίστηκαν για τις άλλες έξι σορούς. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν τα πτώματα, απομακρύνθηκαν από το σημείο της συντριβής και μεταφέρθηκαν στο αρμόδιο τμήμα», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τραγική κατάσταση η σύζυγος του Μπράιαντ

Συντετριμμένη, όπως είναι αναμενόμενο, είναι η σύζυγός του αδικοχαμένου αθλητή, Βανέσα, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί όρθια για τις κόρες της Νατάλια, Μπιάνκα και Κάπρι. Πηγές του αμερικάνικου περιοδικού People αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η Βανέσα δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε μια πρόταση χωρίς να ξεσπάσει σε λυγμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης το περιοδικό People προχώρησε σε μια ακόμα αποκάλυψη. Ο Κόμπι Μπράιαντ συνήθιζε να χρησιμοποιεί το ελικόπτερο για τις μετακινήσεις του από την εποχή που έπαιζε στους Λος Άντζελες Λέικερς και τα δρομολόγια Newport Beach - Staples Center ήταν αρκετά συχνά, όμως την ίδια ώρα γνώριζε τους κινδύνους που υπήρχαν και έπαιρνε τα μέτρα του.

Μία από αυτές είχε να κάνει με την ασφάλεια της οικογένειάς του, με άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια Μπράιαν να αποκαλύπτει στο περιοδικό πως υπήρχε συμφωνία μεταξύ του αδικοχαμένου θρυλικού NBAer και της συντρόφου του.

«Εκείνος και η γυναίκα του Βανέσα είχαν κάνει μία συμφωνία: δεν θα πετούσαν μαζί σε ελικόπτερο», ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, τονίζοντας πως ο Κόμπι ήθελε να διασφαλίσει πως αν συνέβαινε κάτι άσχημο σε κάποια πτήση, οι κόρες της οικογένειας δεν θα έμεναν ποτέ μόνες.

Στα «τυφλά» πετούσε το μοιραίο ελικόπτερο

Ένα στοιχείο της έρευνας αναδεικνύει τους πραγματικούς λόγους που προκλήθηκε η συντριβή του ελικοπτέρου στον λόφο. Όπως έγινε γνωστό, ο πιλότος πετούσε κυριολεκτικά «τυφλά» μέσα στην ομίχλη, καθώς το ελικόπτερο, αν και το συγκεκριμένο θεωρείται η «λιμουζίνα» των ιπτάμενων μεταφορικών μέσων, εντούτοις δεν διέθετε σύστημα εντοπισμού και προειδοποίησης εδάφους.

Η ερευνήτρια της Υπηρεσίας, Τζένιφερ Χόμεντι, δήλωσε ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Κόμπι Μπράιαντ και άλλα οκτώ άτομα, βρισκόταν στα 2.300 πόδια ύψος όταν έχασε την επικοινωνία του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Η ταχύτητα της πτώσης κατά τη συντριβή ήταν μεγαλύτερη των 2.000 ποδιών το λεπτό, δήλωσε η ερευνήτρια της NTSB.

«Γνωρίζουμε λοιπόν ότι η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ότι το ελικόπτερο έγειρε αριστερά. Ήταν ένα τρομακτικό πεδίο ατυχήματος», πρόσθεσε. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πτώση πιθανότατα ξεκίνησε μετά από έναν απότομο ελιγμό, λόγω της περιορισμένης ορατότητας από την πυκνή ομίχλη. Το αεροσκάφος δεν είχε μαύρο κουτί, καθώς δεν απαιτείται σε αυτό το είδος ελικοπτέρου.

Έμπειρος ο πιλότος

Ο Άραν Ζομπάιαν, ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, ήταν «από τους πιο ικανούς και ταλαντούχους πιλότους που υπάρχουν. Γι' αυτόν προείχε η ασφάλεια πάνω απ' όλα, έκανε αυτό που αγαπούσε», δήλωσε στο people.com, ο πιλότος Άνταμ Αλεξάντερ.

Δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο Ζομπάιαν «ήταν εξαιρετικά έμπειρος» πιλότος και «σεβόταν τη δουλειά του και δεν θα έπαιρνε κάποιο ρίσκο».

Το συγκλονιστικό βίντεο από τον τόπο του ατυχήματος στο Calabasas, δείχνει το υπερπολυτελές ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ να έχει γίνει κομμάτια ενώ σε ένα από τα πλάνα φαίνονται οι ρόδες του. Όλα τα υπόλοιπα μέρη του ελικοπτέρου έχουν καταστραφεί και καεί.

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η New York Post στο οποίο φέρεται να δείχνει το μοιραίο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης του 30 λεπτά πριν την συντριβή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το βίντεο τράβηξε ένας Αμερικανός που άκουσε το ελικόπτερο να πετάει πολύ χαμηλά πάνω από το σπίτι του και να επιχειρεί – όπως ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε – επικίνδυνους ελιγμούς.

«Μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι το ελικόπτερο που είχα καταγράψει με την κάμερα του κινητού μου πάνω από το σπίτι μου στο Glendale ήταν αυτό το Κόμπι Μπράιαντ», ανέφερε ο χρήστης Twitter @ theironlydreams.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σήμερα

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.