E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τελικά (ευτυχώς) η εξυπνάδα μπορεί είναι σeξι

Τι έδειξε νέα έρευνα

Τελικά (ευτυχώς) η εξυπνάδα μπορεί είναι σeξι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Σύμφωνα με μια έρευνα γύρω από θέματα ψυχολογίας, υπάρχουν άνθρωποι που έλκονται σeξουαλικά από την ευφυία και από την ανώτερη νοημοσύνη τον ανθρώπων. Η μελέτη μπορεί να έδειξε ότι σε μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι θα ήθελαν έναν/μια σύντροφο που να είναι έξυπνος/η, αλλά ένα μικρό ποσοστό αυτών των ατόμων, δεν τον θέλει απλά, αλλά έλκεται σeξουαλικά μόνο και μόνο από την νοημοσύνη του/της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Gilles Gignac, λέκτορας του πανεπιστημίου Western Australia, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η εξυπνάδα είναι κάτι που αξιολογείται ως σημαντικό από τους ανθρώπους για τις σχέσεις τους, αλλά πάντα θεωρούσαμε ότι η πολύ αυξημένη ευφυία θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα».

Και πρόσθεσε: «Επειδή προηγούμενες έρευνες στο πεδίο χρησιμοποίησαν κλίμακα νοημοσύνης, ήταν αδύνατο να πούμε ποιο ακριβώς επίπεδο νοημοσύνης, κατά μέσο όρο, ήταν το 'ιδανικό' σε μια εpωτική σχέση. Ένας διαφορετικός τύπος μελέτης έπρεπε να διεξαχθεί για να ανακαλυφθεί αυτό».

Κι έτσι προέκυψε ο όρος sapiosεxual. Sapiosεxual είναι λοιπόν εκείνος που βρίσκει σeξουαλικά ελκυστική την υψηλή νοημοσύνη του άλλου. «Η λέξη χρησιμοποιούνταν στην ποπ κουλτούρα, αλλά δεν είχε προκύψει κάποια επιστημονική έρευνα. Οπότε αναρωτηθήκαμε αν η sapiosεxuality μπορεί να μετρηθεί και πόσο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού αφορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την μελέτη ο Gignac μαζί με την ερευνητική του ομάδα, εξέτασαν 383 περιπτώσεις ενηλίκων, οι οποίοι κλήθηκαν να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά που εκτιμούν στον/στην σύντροφό τους και πόσο τους ελκύουν τα διαφορετικά επίπεδα νοημοσύνης.

Η ευφυία ήταν το δεύτερο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που προέκυψε από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, μετά την «ευγένεια και την κατανόηση», ενώ ακολούθησαν η «συναρπαστική» και ή «χαλαρή» προσωπικότητα. Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη ως πιο ελκυστικά, αλλά υπάρχει και ένα ανώτατο όριο.

«Ανακαλύψαμε ότι ο συσχετισμός μεταξύ IQ και επιθυμίας κορυφώνεται στο IQ 120, (πάνω από το 90% του πληθυσμού). Μειώνεται όμως στο ΙQ120-135( πάνω από το 99% του πληθυσμού)». Δηλαδή οι άνθρωποι έλκονται από ένα έξυπνο πάνω από το 90% του πληθυσμού αλλά όταν φτάνει να είναι πιο έξυπνος από το 99% του πληθυσμού, τότε γίνεται λιγότερο ελκυστικός.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν επίσης ένα μέτρο για την sapiosεxuality, μέσα από ένα εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο που έδωσαν στους συμμετέχοντες.

Εκεί οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν σε μια κλίμακα τον βαθμό συμφωνίας τους σε προτάσεις όπως «Ακούγοντας κάποιον να μιλάει πολύ έξυπνα με διεγείρει σeξουαλικά» και «Θα με ενθουσίαζε σeξουαλικά να είχα μια διανοητικά διεγερτική συνομιλία με έναν πιθανό σύντροφο».

Επιπλέον, η μελέτη χρησιμοποίησε τέσσερις γνωστικές εξετάσεις για να αξιολογήσει τη νοημοσύνη των ίδιων των συμμετεχόντων.

«Βρήκαμε ότι η sapiosεxuality μπορεί να μετρηθεί ψυχομετρικά και ότι το 1%-8% των ατόμων 18-35 ετών μπορεί να είναι sapiosεxual. Εντούτοις, το πόσο έξυπνο είναι ένα άτομο (μετρούμενο με στην κλίμακα IQ) δεν φαίνεται να 'προβλέπει' τον βαθμό στον οποίο οι άνθρωποι αυτοπροσδιορίζονται ως sapiosεxual», εξήγησε ο Gignac.

«Σε σχέση με τις παραμέτρους για την sapiosεxuality, η μελέτη δεν συμπεριέλαβε άτομα με επίπεδα μέσης νοημοσύνης κάτω από το μέσο όρο (δηλ. IQ <100). Συνεπώς, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η σύνδεση του επιπέδου IQ και του βαθμού στον οποίο ένα άτομο αυτοπροσδιορίζεται ως sapiosεxual», δήλωσε ο Gignac.

Και πρόσθεσε: «Επίσης, παραμένει ακαθόριστο το εάν η νοημοσύνη είναι το μοναδικό επιθυμητό χαρακτηριστικό σεξουαλικότητας, το οποίο κορυφώνεται στο 90% του γενικού πληθυσμού. Ίσως όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά γνωρίσματα (καλή εμφάνιση, καλοσύνη κλπ) θα έδειχναν μια πτώση της σeξουαλικής έλξης σε πολύ υψηλά επίπεδα (δηλαδή, όταν ξεπερνούν το 90% έως το 99% του γενικού πληθυσμού)».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Σήμερα

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Σήμερα

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.