E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έγραφε κάθε μέρα SOS στα χιόνια και επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα

Μετά από μια καταστροφική φωτιά

Έγραφε κάθε μέρα SOS στα χιόνια και επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα
@Alaska State Troopers
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Για τρεις εβδομάδες κατάφερε να επιβιώσει μέσα στα χιόνια της Αλάσκας, ένας άνδρας του οποίου η καλύβα πήρε φωτιά και καταστράφηκε μαζί με τις περισσότερες προμήθειές του.

Ο Τάισον Στιλ ζούσε σε μια μικροσκοπική καλύβα στη Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκας μαζί με το λαμπραντόρ του από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κοντινότερη κατοικημένη περιοχή απείχε 20 χιλιόμετρα. Μέχρι τις 17 ή 18 Δεκεμβρίου, όλα πήγαιναν καλά. Τότε όμως ξέσπασε φωτιά μέσα στην καλύβα, καίγοντας της ολοσχερώς μαζί με τις περισσότερες από τις προμήθειές του. Το λάδι, τις σφαίρες για το κυνηγοί και τα μπιτόνια προπανίου. Ο σκύλος κάηκε κι αυτός στην φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα. Οι σφαίρες από το κουτί των πυρομαχικών άρχισαν να εκρήγνυνται. Ήταν μία μεγάλη φωτιά και όσο χιόνι και αν έριχνα, δεν έσβηνε». Ο Στιλ κατάφερε ως να επιβιώσει σε μια περιοχή με 1,5 μέτρο χιόνι για τρεις εβδομάδες. Το φαγητό του ήταν τα απομεινάρια από τις καμένες κονσέρβες που ξέθαβε ανάμεσα από τις στάχτες.

Κάλεσε για βοήθεια γράφοντας ένα τεράστιο SOS, στο χιόνι, ελπίζοντας πως κάποιος θα το δει από ψηλά. Ευτυχώς, η οικογένειά του ειδοποίησε τις αρχές, όταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του μετά από αρκετές ημέρες. Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν περίπου τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην καλύβα. Μέλος της υπηρεσίας διάσωσης μόλις τον είδε με τα μακριά μούσια να κουνάει τα χέρια του, του ήρθε η εικόνα του Tom Hanks από την ταινία «Cast Away».

Ο Στιλ απ’ ότι φαίνεται πέρασε τα δυο πρώτα βράδια σε ένα ιγκλού, με την θερμοκρασία να φτάνει τους -30 βαθμούς Κελσίου, ενώ μετά βγήκες και έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο από μουσαμάδες και ξύλα. Η φωτιά είχε καταστρέψει όλο του τον εξοπλισμό και φυσικά, το κινητό δεν λειτουργούσε. «Δεν είχα χάρτη και δεν γνώριζα πολύ καλά την γύρω περιοχή. Έγραψα SOS στο χιόνι και περίμενα». Πλέον ο Στιλ δηλώνει πως σκοπεύει να μετακομίσει στην Γιούτα, μαζί με την οικογένειά του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ανακαίνιση έφερε στο φως μια παλιά φωτογραφία: «Aυτή είναι η μαμά μου!»

Σήμερα

Η σύμπτωση που προκάλεσε έντονη συγκίνηση

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ενδεχόμενου πολέμου στην Ελλάδα – Οδηγός ψυχραιμίας και προετοιμασίας από το ChatGPT

Σήμερα

Πρακτικά βήματα προστασίας, ενημέρωσης και οργάνωσης για εσένα και την οικογένειά σου σε συνθήκες εθνικής κρίσης

Γιατί θα αποφυλακιστεί νωρίτερα ο Diddy

Σήμερα

Ποιος είναι ο λόγος για την πρόωρη αποφυλάκιση;

Σιρίν Εμπαντί: Η γυναίκα που νίκησε τον φόβο και πλήρωσε το τίμημα της ελευθερίας

Χτες

Από την πρώτη γυναίκα δικαστή του Ιράν σε εξόριστη σύμβολο ανθρωπίνων δικαιωμάτων – το Νόμπελ Ειρήνης που την προστάτευσε και ταυτόχρονα την εξέθεσε

Σε ποιες χώρες θα ήσουν πιο ασφαλείς, αν ξεσπούσε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Χτες

Οι πιο «ασφαλείς» χώρες στον κόσμο σύμφωνα με διεθνείς δείκτες ειρήνης και γεωπολιτικούς παράγοντες

Πού θα είσαι περισσότερο ασφαλής στην Ελλάδα σε περίπτωση εισβολής – σύμφωνα με το ChatGPT

Προχτές

Από τα βουνά της Πίνδου μέχρι τα νησιά-φρούρια: τι λέει η γεωγραφία, τι δείχνει η ιστορία και πού… παίζει ρόλο η ψυχραιμία

Νέος ποινικός κώδικας στο Αφγανιστάν επιτρέπει τη «σωφρονιστική» βία εντός της οικογένειας

Προχτές

Νόμιμη η ενδοοικογενειακή βία; Ο νέος κώδικας των Ταλιμπάν προκαλεί διεθνή κατακραυγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.