ADVERTISEMENT

Εξαφανίστηκε C‑130 με 38 επιβαίνοντες

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Εξαφανίστηκε C-130 με 38 επιβαίνοντες
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Το C-130 «απογειώθηκε στις 16:55 [τοπική ώρα· 21:55 ώρα Ελλάδας] από την πόλη Πούντα Αρένας προς τη βάση “Πρόεδρος Εδουάρδο Φράι” στην Ανταρκτική» και σε αυτό επέβαιναν συνολικά «38 άνθρωποι, 17 μέλη του πληρώματος και 21 επιβάτες», διευκρίνισε το γενικό επιτελείο αεροπορίας της Χιλής σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η επαφή των ελεγκτών στο έδαφος χάθηκε μετά τις 18:00 και λίγη ώρα αργότερα κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ADVERTISEMENT

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν αεροσκάφη και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιβαίνοντες στο μεταγωγικό, που απογειώθηκε από τη βάση Τσαβούνκο στην Πούντα Αρένας, πάνω από 3.000 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, θα εκτελούσαν επιμελητειακά καθήκοντα στη βάση στην Ανταρκτική. Επρόκειτο για προσωπικό που θα επιθεωρούσε επιπλέοντα αγωγό ο οποίος τροφοδοτεί με καύσιμα τη βάση.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα, «θορυβημένος» για την εξαφάνιση του αεροσκάφους της ΠΑ της Χιλής, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι μεταβαίνει στην Πούντα Αρένας για να επιβλέψει «τις επιχειρήσεις έρευνας και την ανάπτυξη ομάδων διάσωσης».

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο