E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σκρουτζ Μακ Ντακ: Το πιο πλούσιο παπί του κόσμου έχει γενέθλια

Πρωτοεμφανίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1947

Σκρουτζ Μακ Ντακ: Το πιο πλούσιο παπί του κόσμου έχει γενέθλια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2019 | 12:44

Ανήμερα των γενεθλίων του... πασίγνωστου εκατομμυριούχου -τουλάχιστον στον κόσμο των κόμικ- θυμόμαστε από πού κρατάει η... σκούφια του.

Το πιο πλούσιο και φιλάργυρο παπί του κόσμου, προέκυψε από το πενάκι του Αμερικανού κομίστα, Καρλ Μπαρκς (1901-2000).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίλεκτο μέλος της οικογένειας των Ντακ που δημιούργησε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, πρωτοεμφανίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1947 στην ανθολογία κόμιξ «Four Color», που εξέδιδε από το 1939 έως το 1962 ο εκδοτικός οίκος Dell. O Καρλ Μπαρκς εμπνεύστηκε τον χάρτινο ήρωά του από το λογοτεχνικό του ισοδύναμο, τον πάμπλουτο τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, κεντρικό πρόσωπο του διηγήματος του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία».

Ο Σκρουτζ είναι μία γέρικη ανθρωπόμορφη πάπια Πεκίνου, με κίτρινο - πορτοκαλί ράμφος και πόδια. Ζει στη Λιμνούπολη και συνήθως εμφανίζεται με μπλε ή κόκκινο φράκο, ημίψηλο, ματογυάλια και γκέτες. Στις ταινίες κινουμένων σχεδίων ακούγεται να μιλά με ελαφριά σκωτσέζικη προφορά.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Σκρουτζ γεννήθηκε στη Σκωτία και κέρδισε την πρώτη του δεκάρα, που τη φυλάει ακόμα ως κόρη οφθαλμού, σε ηλικία 10 ετών. Λίγο αργότερα έφυγε για να κάνει την τύχη του στην Αμερική και βρέθηκε στο Κλοντάικ να ψάχνει για χρυσάφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα κέρδισε το πρώτο του εκατομμύριο και αγόρασε τον λόφο όπου έμελλε να στήσει το σήμα κατατεθέν της οικονομικής αυτοκρατορίας του, ένα πελώριο θησαυροφυλάκιο. Από εκεί και ύστερα η πορεία του ήταν ανοδική, αν και ο δρόμος της επιτυχίας δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Παρά τις αντιξοότητες, ο Σκρουτζ κατόρθωνε να τα βγάζει πέρα, αφού κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να τον ξεπεράσει σε εξυπνάδα και πονηριά. Στα χρόνια που ακολούθησαν ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο για να αυξήσει την περιουσία του, με βοηθούς του συνήθως τον ανιψιό του Ντόναλντ Ντακ και τα τρία τετραπέρατα ανιψάκια του Χιούι, Λιούι και Ντιούι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ' όλο που κατέκτησε την κορυφή, δεν μπορεί να επαναπαυθεί στις δάφνες του. Πρέπει διαρκώς να παλεύει για να προστατεύσει το πολύτιμο χρυσάφι του και να παραμείνει το πλουσιότερο παπί του κόσμου. Οι Μουργόλυκοι αποτελούν μόνιμη απειλή για την περιουσία του, αφού το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πώς να διαρρήξουν το απόρθητο θησαυροφυλάκιό του.

Ανελέητη εχθρός του είναι και η μάγισσα Μάτζικα, η οποία θέλει απελπισμένα να πάρει στα χέρια της την τυχερή του δεκάρα. Από την άλλη μεριά καραδοκούν οι επιχειρηματίες ανταγωνιστές, όπως ο Ρόμπαξ, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να ξεπεράσει τον Σκρουτζ σε πλούτη και δόξα.

Φυσικά, ο Σκρουτζ βγαίνει πάντα νικητής, αλλά πριν προλάβει να πάρει ανάσα αρχίζει να ετοιμάζεται για την επόμενη μάχη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.