E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά

Διαχρονική γεύση με σίγουρη επιτυχία σε κάθε τραπέζι

Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Θα χρειαστούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές
  • 1 χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μισό ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή σαββατιανό

Για την μπεσαμέλ

  • 4 κούπες γάλα
  • 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 3 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Λίγο πιπέρι

Για το πασπάλισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 500 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • Λίγο φρυγανιά
  • 1 αυγό

Πάμε να τον ετοιμάσουμε

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες,  τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τον κιμά.
  2. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, τον τσιγαρίζουμε και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. «Σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
  5. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα.
  6. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος βάζουμε μισή κούπα τυρί τριμμένο και τον ένα κρόκο αυγού χτυπημένο και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρια.
  7. Σε ταψί λαδωμένο ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τυρί. Καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο σειρές μελιτζάνες.
  8.  Μέσα στο κιμά ρίχνουμε μια κούπα τυρί, την υπόλοιπη φρυγανιά και ένα ασπράδι χτυπημένο.  Ανακατεύουμε και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω από τις μελιτζάνες.
  9.  Πάνω από τον κιμά βάζουμε λίγες μελιτζάνες ακόμα και αδειάζουμε την μπεσαμέλ. Την απλώνουμε στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τυρί και φρυγανιά.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-45 λεπτά στους 200ο C.
  11. Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Σήμερα

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Χτες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Χτες

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Χτες

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Προχτές

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Προχτές

Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Προχτές

Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Πριν 3 μέρες

Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.