Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανανέωσε το σπίτι σου με πολύ λίγα χρήματα

Food Σήμερα

Η καταλληλότερη περίοδος για αλλαγές

Oι πιο τραγανές baby πατάτες φούρνου με παρμεζάνα που φάγατε ποτέ

Food Σήμερα

Σίγουρη επιτυχία και μια συνταγή που θα αρέσει σε όλους

10 πράγματα που δεν μπορεί να αποχωριστεί η Μαριλένα Βαϊνανίδη

Food Σήμερα

Τι δεν μπορεί να αποχωριστεί, τι χρησιμοποιεί κάθε μέρα και τι της είναι απολύτως απαραίτητο;

Οι εσωτερικές φοβίες που σαμποτάρουν τη ζωή σου

Food Σήμερα

Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

4+1 resale sites για να αγοράσεις τα ωραίοτερα second hand κομμάτια

Food Σήμερα

Ένας καινούργιος κόσμος της μόδας, ανοίγει μπροστά σου

Η συνήθεια που καθυστερεί την εμμηνόπαυση σύμφωνα με την επιστήμη

Food Σήμερα

Μέσα στα οφέλη αυτής της συνήθειας, προστίθεται και αυτό

Τα νύχια της Selena Gomez είναι η απόλυτη μόδα για την άνοιξη

Food Χτες

Ο nail artist Tom Bachik μοιράστηκε όλες τις λεπτομέρειες για το μανικιούρ στο Instagram

Το πιο βρώμικο σημείο του σώματος μας

Food Χτες

Δεν είναι αυτό που νομίζετε

6+1 βήματα που θα σε κάνουν ακόμα καλύτερη επαγγελματία τη νέα χρονιά

Food Χτες

Γιατί όλα έχουν να κάνουν με το attitude σου

Το μυστικό για τέλειο make up που σίγουρα δεν ήξερες

Food Χτες

Η Coreinna σου δίνει 3 συμβουλές για τέλειο make up που πρέπει να ακολουθήσεις

Τα ζώδια σήμερα: 16 Ιανουαρίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.