Αγόρασες πολλά μακαρόνια; Να 10 συνταγές για να τα μαγειρέψεις
Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά
Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- ½ κεφάλι μικρό σκόρδο ή 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
- 150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτή καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
- 5-6 μικρές κόκκινες πιπερίες καυτερές, αποξηραμένες ή και φρέσκες (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Κόβουμε ένα μικρό κεφάλι σκόρδο στη μέση ή εναλλακτικά 3 σκελίδες κομμένες στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάζουμε 5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Αφού κοχλάσει το νερό για λίγο, προσθέτουμε 2 κουταλίες σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο βρασμός βάζουμε τα σπαγγέτι και το χρονόμετρο στα 8’ να μην μας ξεφύγουν.
- Αμέσως μετά, σε μεγάλο τηγάνι που να χωρέσει όλα τα σπαγγέτι στο τέλος, θα βάλουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κεφάλι του σκόρδου ή τις σκελίδες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, σε επαφή με το λάδι για να βγάλει τα αρώματά του. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Θέλουμε να αρωματίσουμε το λάδι και όχι να τηγανίσουμε τα υλικά μας. Δεν θέλουμε υψηλή ένταση, δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει, αλλά να τσιγαριστεί τόσο, ώστε να πάρει χρώμα και να μελώσει. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, αλλάζουμε πλευρά στα σκόρδα και όταν σε 3-4 λεπτά δούμε ν’ αρχίζει να αρπάζει, σβήνουμε την εστία και αφαιρούμε τα σκόρδα.
- Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι τα σουρώνουμε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Κρατάμε και λίγο απ’ το νερό που έβρασαν μήπως χρειαστεί αναζωογόνηση στο δεύτερο πιάτο. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Food
Σήμερα
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Food
Σήμερα
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Χτες
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Food
Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Food
Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας
Food
Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts
Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα
Food
Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά
4 εναλλακτικές χρήσεις για το λάδι καρύδας που μάλλον δεν γνώριζες
Food
Πριν 3 μέρες
Ένα πολυτάλαντο προϊόν
3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις
Food
Πριν 3 μέρες
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε
3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε
Food
Πριν 3 μέρες
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική
Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη
Food
Πριν 3 μέρες