E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη

Σε ηλικία 105 ετών

Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Νικηφοράκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2019 | 12:57

Πέθανε η Τιτίκα Νικηφοράκη, η μεγαλύτερη εν ζωή Ελληνίδα ηθοποιός.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Κατερίνας Ευαγγελάτου η Τιτίκα Νικηφοράκη ήταν 107 ετών.   

«Έφυγε η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός μας στα 105... Η Τιτίκα Νικηφοράκη με την οποία πρωτοσυνεργάστηκα στο θέατρο με τον θίασο Χατζίσκου Νικηφοράκη στον ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΤΥΡΑΝΝΟ του Σοφοκλή. Σε περιοδεία στα αρχαία θέατρα και στο θέατρο. ΚΑΒΑ που χαροπαλεύει στην Σταδίου. Μαθητής ακόμα στην Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου 1976... στον χορό της τραγωδίας.. Μια σπουδαία κυρία και σημαντική καλλιτέχνης... Πέρυσι την τιμήσαμε στο λεύκωμα ημερολόγιο του 2019 από το ΤΑΣΕΗ. Ας είναι η αγάπη μας να την συνοδεύει στο ταξίδι της αιωνιότητας», έγραψε στο μήνυμά του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ηθοποιός και μαθητής της Δημήτρης Καραβιώτης, που ήταν μαζί της την ώρα που έφυγε από τη ζωή, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας μεταξύ άλλων πως «της κρατούσαμε το χέρι ως το τέλος να μην φοβάται και να μην αισθάνεται μόνη». 

«Πριν από λίγες ώρες πληροφορηθήκαμε ότι κοιμήθηκε η αγαπημένη δασκάλα του ελληνικού θεάτρου, Τιτίκα Νικηφοράκη. Μια ιδιαίτερη και χαρισματική προσωπικότητα που άφησε εποχή ως ηθοποιός, μεταφράστρια, ποιήρια αλλά και ως δασκάλα υποκριτικής. Ήταν 107 ετών. Είχε πλήρη διαύγεια μέχρι το τέλος και άφησε τους πάμπολλους μαθητές της συντετριμμένους», έγραψε η δημοσιογράφος Ειρήνη Αϊβαλιώτου.

Η Τιτίκα Νικηφοράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και υπήρξε σύζυγος του θιασάρχη Νίκου Χατζίσκου, στο πλευρό του οποίου η ίδια διετέλεσε ως συνθιασάρχης. Πρωτοεμφανίστηκε ως ηθοποιός στο «Εθνικό Θέατρο», στη θεατρική παράσταση του Ερρίκου Ίψεν με τίτλο «Πέερ Γκυντ».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Χτες

Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Χτες

«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Χτες

Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Χτες

Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

«Τσουνάμι» συννέφων «σάρωσε» παραλίες στην Πορτογαλία: Η εξήγηση για το φαινόμενο

Χτες

Παραθεριστές στην Πορτογαλία, βλέποντας το «τσουνάμι συννέφων», έβγαλαν κινητά καταγράφοντας τη στιγμή.

Φωτιά στο Μαρκόπουλο – Στη μάχη και εναέρια μέσα

Χτες

Συναγερμός στη Πυροσβεστική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.