E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Σούπερ Σάββατο» για το Brexit: Απρόβλεπτη η σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία

«Φεύγουμε από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου», διαμηνύει ο Τζόνσον

«Σούπερ Σάββατο» για το Brexit: Απρόβλεπτη η σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/10/2019 | 09:46

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον καταθέτει σήμερα Σάββατο (19/10) προς ψήφιση στο βρετανικό Κοινοβούλιο τη συμφωνία Brexit που κατάφερε τελευταία στιγμή να εξασφαλίσει με τις Βρυξέλλες, σε μια μέρα που μπορεί να προβεί καθοριστική για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερο από τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα και την νίκη του Brexit, ο Τζόνσον θα προσπαθήσει να κερδίσει την κοινοβουλευτική έγκριση για τη συμφωνία διαζυγίου που πέτυχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σε μια ακόμη πράξη του δράματος Brexit, οι βουλευτές συνέρχονται στην πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση που διεξάγεται Σάββατο μετά από την εισβολή της Αργεντινής στα νησιά Φόκλαντ το 1982. Ενώ η Βουλή θα συνεδριάζει, εκατοντάδες διαδηλωτές θα κάνουν πορεία προς το Κοινοβούλιο ζητώντας διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται ίσως και πριν από το μεσημέρι, ενώ οι πολιτικοί αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα είναι απολύτως απρόβλεπτο και επιπλέον η ίδια η ψηφοφορία μπορεί να μη γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σενάρια και οι παράμετροι της ψηφοφορίας

Οι παράμετροι που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα είναι, πρώτα και κύρια, το αν θα μεταστραφεί το βορειοϊρλανδικό DUP, και δεύτερον, το αν οι αντάρτες των Εργατικών που θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία θα είναι πάνω ή κάτω από δέκα. Ως προς τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, υπήρχε αισιοδοξία ότι ακόμη και αυτοί που καταψήφισαν τρεις φορές τη συμφωνία αποχώρησης που είχε φέρει η προηγούμενη πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα συνταχθούν πίσω από την πρόταση του Τζόνσον. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ζητούσαν χθες διαβεβαιώσεις από τον Τζόνσον ότι, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε. και στη Βρετανία έως το τέλος του 2020, η Βρετανία θα υιοθετήσει τους όρους εμπορίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα εγκαταλείψει την κοινή αγορά. (Το 2020 θεωρείται ορόσημο γιατί, αν η Βρετανία εξέλθει από την Ε.Ε. συντεταγμένα, ώς τα τέλη του 2020 θα ισχύουν περίπου όσα ισχύουν και σήμερα ως προς τις εμπορικές σχέσεις).

Η άλλη κατηγορία βουλευτών που κάποτε συνιστούσαν την κυβερνητική πλειοψηφία, οι βουλευτές των Συντηρητικών που διαγράφηκαν από τον Τζόνσον ως υπερβολικά «ήπιοι» στο θέμα του Brexit, δεν είναι γνωστό τι θα επιλέξουν σήμερα. Ο Τζόνσον αρέσκεται σε αναφορές στην κλασική αρχαιότητα, ως εκ τούτου παρατηρητές σημείωναν ότι θα ήταν ταιριαστό να ηττηθεί σαν χαρακτήρας αρχαίας τραγωδίας, με μία ψήφο – εκείνη του αδελφού του, ο οποίος τον περασμένο μήνα γύρισε την πλάτη στην κυβέρνηση.

Υπάρχει, ωστόσο, το ενδεχόμενο να μην πάει καν η συμφωνία σε ψηφοφορία. Αυτό θα συμβεί εάν υπερψηφιστεί η τροπολογία που απαιτεί από τον πρωθυπουργό Τζόνσον να ζητήσει μετάθεση του Brexit, μέχρι να περάσουν από τη Βουλή όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, το δράμα θα πάρει νέα παράταση, καθώς είναι πολύ δύσκολο να έχουν περάσει όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι έως τις 31 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο Τζόνσον έχει δεσμευθεί ότι, εφόσον παρέλθει η ημερομηνία αυτή χωρίς η Βρετανία να έχει αποχωρήσει από την Ε.Ε., θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Σήμερα

Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

Σήμερα

Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Σήμερα

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Σήμερα

Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα

Λαγοκέφαλοι: Πείραμα ψαρά αποκαλύπτει την κανιβαλιστική φύση τους ‑ Κατασπαράζονται μεταξύ τους

Σήμερα

Το σοκαριστικό βίντεο ψαρά φέρνει στο φως την άγρια συμπεριφορά του τοξικού ψαριού

Κατεδαφίζεται εσπευσμένα το νέο αμφιθέατρο του Ζαππείου – ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

Σήμερα

Οι διοργανωτές επικαλούνται τεχνικά προβλήματα – Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις για τη σιδερένια κατασκευή που κάλυπτε το εμβληματικό κτίριο

Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που πάτησε το σκυλάκι στη Γαστούνη ‑ Στον εισαγγελέα η δικογραφία

Σήμερα

Οργή έχει προκαλέσει το βίντεο που καταγράφει όχημα να παρασύρει και να σκοτώνει το σκυλάκι

Φωτιά στη Σύρο, 112 για εκκένωση της περιοχής Τρία Λαγγόνια

Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα - «Προς το παρόν δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα», λέει ο δήμαρχος του νησιού

Ακαθάριστα οικόπεδα: Από την Τρίτη τα πρόστιμα – Λήγει η προθεσμία

Σήμερα

Συνολικά 570.000 καθαρισμοί οικοπέδων έχουν ήδη δηλωθεί μέχρι στιγμής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.