E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπ. Οικονομικών: Τα μέτρα μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Για την στήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου

Υπ. Οικονομικών: Τα μέτρα μετά την κατάρρευση της Thomas Cook
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 23/9/2019 | 21:34

Σε κοινή γραμμή με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έπληξε η κατάρρευση της Thomas Cook, θα κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση. Μία πρώτη σκέψη είναι, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τέλους διαμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα αυτό θα είναι περιορισμένο και θα αφορά το χρόνο παραμονής πελατών της Thomas Cook.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στη σημερινή συνάντηση έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, ενώ αποφασίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης να έρθει σε επαφή με τους ομολόγους του στο εξωτερικό ούτως ώστε να φανούν τα περιθώρια για την ανάληψη συντονισμένης δράσης.

Από τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν 50 χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 25 χιλιάδες Βρετανοί. Επίσης, το αρμόδιο υπουργείο πάγωσε από την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα που τρέχει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Thomas Cook. Το πρόγραμμα είχε συνολική αξία 1,5 εκατ. ευρώ και δεν έχει καταβληθεί ποσό 1,1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το τέλος διαμονής, είναι της τάξης των 0,50 – 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση και σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στην σημερινή σύσκεψη, δεν έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου, Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πιτ Χέγκσεθ: «Δεν ξεκινήσαμε αυτόν το πόλεμο, αλλά ο Τραμπ θα τον τελειώσει!»

Σήμερα

Τι ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το πυρηνικό πρόγραμμα.

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Σήμερα

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Σήμερα

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Σήμερα

Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Σήμερα

Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη

Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση

Σήμερα

Ο πόλεμος αλλάζει τα δεδομένα – Σενάρια για ανακατανομή θέσεων και πιθανό «παράθυρο» επαναφοράς μέσω wild card

Δύο φρεγάτες και F16 στέλνει η Ελλάδα στην Κύπρο

Σήμερα

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου

Κύπρος: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι ‑ Συναγερμός και στο αεροδρόμιο Πάφου

Σήμερα

Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν - Εκκενώνεται το αεροδρόμιο

Μέχρι πού φτάνουν οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν; Η Ελλάδα μέσα στην εμβέλειά τους

Σήμερα

Η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα

Αρης: Παραμένει εγκλωβισμένη στο Αμπου Ντάμπι η ομάδα μπάσκετ Κ‑18

Σήμερα

Τα παιδιά είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, όπως αναφέρουν οι γονείς τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.