E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπ. Οικονομικών: Τα μέτρα μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Για την στήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου

Υπ. Οικονομικών: Τα μέτρα μετά την κατάρρευση της Thomas Cook
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 23/9/2019 | 21:34

Σε κοινή γραμμή με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έπληξε η κατάρρευση της Thomas Cook, θα κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση. Μία πρώτη σκέψη είναι, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τέλους διαμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα αυτό θα είναι περιορισμένο και θα αφορά το χρόνο παραμονής πελατών της Thomas Cook.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στη σημερινή συνάντηση έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, ενώ αποφασίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης να έρθει σε επαφή με τους ομολόγους του στο εξωτερικό ούτως ώστε να φανούν τα περιθώρια για την ανάληψη συντονισμένης δράσης.

Από τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν 50 χιλιάδες τουρίστες της Thomas Cook στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 25 χιλιάδες Βρετανοί. Επίσης, το αρμόδιο υπουργείο πάγωσε από την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα που τρέχει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Thomas Cook. Το πρόγραμμα είχε συνολική αξία 1,5 εκατ. ευρώ και δεν έχει καταβληθεί ποσό 1,1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με το τέλος διαμονής, είναι της τάξης των 0,50 – 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση και σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στην σημερινή σύσκεψη, δεν έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου, Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Χτες

Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Χτες

Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Χτες

Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Χτες

Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Χτες

Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Χτες

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες

Χτες

Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.