E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/9/2019 | 08:28

Σε καθαρά... φθινοπωρινό ρυθμό κινείται πλέον ο καιρός, καθώς μετά το μικρό διάλειμμα καλοκαιρίας, νέο βαρομετρικό θα επηρεάσει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα, πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Μακεδονία. Από αργά το βράδυ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 27, στην Ήπειρο από 9 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, και από το απόγευμα κατά τόπους νότιοι μέτριοι, 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα Μεσόγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 17 έως 28 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις , κυρίως από το απόγευμα, ενώ περιορισμένη θα είναι τοπικά η ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Στα κεντρικά και βόρεια οι καταιγίδες από την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένουμε στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βελτίωση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Σήμερα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών στο σπίτι του στη Γιούτα

Πρωταθλητές οι Έλληνες στη δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα

Σήμερα

Έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου Pew Research Center

Όρκες βυθίζουν τουριστικό σκάφος στην Πορτογαλία

Σήμερα

Δείτε το τρομακτικό συμβάν

Φρίκη στις φυλακές της Κύπρου: Κατάδικοι βίαζαν συγκρατούμενό τους και έβγαζαν βίντεο

Σήμερα

Το βίντεο δείχνει τον κατάδικο να είναι γονατισμένος πάνω σε κουβέρτα στο πάτωμα κελιού, με έναν εκ των συγκρατουμένων του που κατονομάστηκε ως βιαστής, να του κρατά το κεφάλι και να τον υποχρεώνει σε στοματικό σeξ

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Σήμερα

O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: «Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της θα πάμε σε lockdown»

Σήμερα

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας

Απειλές από Τούρκο οπαδό στη γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»

Σήμερα

Η γυναίκα του Greek Freak όμως αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το μήνυμα και να εκθέσει δημόσια τον αποστολέα του

Τραγωδία στην Ελούντα: Κατέρρευσε εργαζόμενος ξενοδοχειακής μονάδας

Σήμερα

Αναστάτωση σε ξενοδοχείο της Ελούντας με έναν υπάλληλο security να εντοπίζεται νεκρός

«Βόμβα» στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν: «Η Μαντλίν ήταν παραγγελία»

Σήμερα

Έχουν περάσει 18 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν και ακόμα τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν επαρκούν για τη λύση της υπόθεσης

10.000 κενά με το καλημέρα: Οργή εκπαιδευτικών για την κατάσταση στα σχολεία

Σήμερα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη εξαπολύουν οι εκπαιδευτικοί

Οι αλλαγές που φέρνει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Σήμερα

Σε δύο φάσεις η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου - Τα κίνητρα και τα «ψιλά γράμματα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.