E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Δευτέρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/9/2019 | 08:28

Σε καθαρά... φθινοπωρινό ρυθμό κινείται πλέον ο καιρός, καθώς μετά το μικρό διάλειμμα καλοκαιρίας, νέο βαρομετρικό θα επηρεάσει την Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα, πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Μακεδονία. Από αργά το βράδυ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 27, στην Ήπειρο από 9 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, και από το απόγευμα κατά τόπους νότιοι μέτριοι, 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα Μεσόγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 17 έως 28 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις , κυρίως από το απόγευμα, ενώ περιορισμένη θα είναι τοπικά η ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Στα κεντρικά και βόρεια οι καταιγίδες από την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένουμε στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα, και είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βελτίωση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

Σήμερα

Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Σήμερα

Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Σήμερα

Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Σήμερα

«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Σήμερα

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Σήμερα

Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Σήμερα

Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση

Φωτιά σε υπόγειο σουπερμάρκετ στη Νέα Ιωνία

Σήμερα

Προληπτική εκκένωση από την Πυροσβεστική

Η αστυνομία εισέβαλε στην παράσταση του Αιμίλιου Χειλάκη – Τι συνέβη

Σήμερα

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Θέατρο Αθηνών, μετά από καταγγελία περαστικού. Τι λένε οι ηθοποιοί.

Ηράκλειο: Κορίτσι 4,5 χρόνων έπεσε σε φρεάτιο ‑ Τραυματίστηκε στην κοιλιά από κοφτερές λαμαρίνες

Σήμερα

Το καπάκι ήταν σπασμένο και ο χώρος παρέμενε ακάλυπτος, χωρίς να υπάρχει προειδοποιητική σήμανση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.