E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη

«Δεν θεωρώ ότι πυροβόλησε για να μου κάνει κακό»

Καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/9/2019 | 15:29

Ο επιχειρηματίας «έπεσε στα μαλακά» καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του. Πρωτόδικα ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του επιχειρηματία υποστηρίζοντας ωστόσο ότι προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του. «Το μόνο που θέλω να πω είναι δυο λόγια για το όπλο. Δέχομαι ότι ειρήνευσαν οι σχέσεις, δέχομαι τις αντικρουόμενες καταθέσεις και κρατώ όσα ειπώθηκαν σήμερα. Αλλά η εξέταση του όπλου έδειξε ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Θεωρώ ενδεχόμενο το δόλο του κατηγορουμένου αλλά δέχομαι και τον ισχυρισμό του άρθρου 44 παρ.3 περί υπαναχώρησης, τον οποίο προτείνω να γίνει δεκτός από το δικαστήριο», τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας ουσιαστικά είτε να κριθεί ατιμώρητη η απόπειρα -όπως ορίζει το σχετικό άρθρο- είτε να δοθεί μικρότερη ποινή εξαιτίας της έμπρακτης μετανοίας που έδειξε ο δράστης, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος της πράξης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία ενώπιον του Δικαστηρίου. Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας περιέγραψε στο Δικαστήριο τον καυγά που είχε με την την τότε σύντροφο του Όλγα Φαρμάκη που οδήγησε στον πυροβολισμό της αδελφής της το μοιραίο βράδυ του Νοεμβρίου του 2011. «Με έτρωγε ο τσακωμός μας και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Την ξαναπήρα στις 6 το πρωί και δεν απαντούσε. Πήρα το αυτοκίνητο έφτασα στο παλαιό Φάληρο περί τις 6.20. Θα έπαιρνα περί τις 10.000 ευρώ για να πληρώσω στη δουλειά. Δυστυχώς μου είχε γίνει συνήθεια να παίρνω το όπλο μαζί μου, το έβαζα σε μια ζώνη στη μέση σε μια θήκη ανάμεσα στη ζώνη και το παντελόνι, το είχα 2-3 χρόνια , το έφερα μαζί μου τακτικά. Ήθελα να τα βρω μαζί της ήμουν εκνευρισμένος έφτασα βάραγα το κουδούνι φώναζα «Όλγα άνοιξε μου» και μετά από λίγα λεπτά ήρθε μου άνοιξε μου έλεγε μην φωνάζεις με κάνεις ρεζίλι. Μπήκαμε αρχίσαμε έντονο διάλογο είδα δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη της λέω δώσε μου το σκυλί να φύγω μου λέει όχι δεν θα πάρεις το σκυλί, ήθελα να περάσει το δικό μου τελικά την έπεισα, πήγε πάνω το είπε στη Γεωργία και η Γεωργία είπε όχι», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Εκπυρσοκρότησε το όπλο

Όπως εξιστόρησε στη συνέχεια και ενώ ήταν υπό ένταση συνέβη ότι συνέβη. «Άρχισα να φωνάζω, να χτυπάω μια πόρτα, μια κάσα, έσπρωξα με το πόδι το τραπεζάκι, κατέβηκε η Γεωργία και μου λέει «φύγε θα το πάρεις την άλλη εβδομάδα». Ξεκίνησα να ανεβαίνω απάνω και ήρθε και η Γεωργία. Έκατσε στο Κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία βγάζω αίμα. Εγώ ήμουν από πάνω της πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι, είχα το πιστόλι στο παντελόνι και ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα, μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη , να πιέστηκε; Ίσως, τι να σας πω;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσπάθειες του να σώσει την αδελφή της τότε συντρόφου του και δικαιολόγησε τις αρχικές της καταθέσεις λέγοντας: «Η Γεωργία ταλαιπωρήθηκε παρά πολύ γιατί είχε ένα όνειρο να σπουδάσει και να εργαστεί στην Αμερική κι αυτό το όνειρο της το στέρησα. Πόναγε παρά πολύ θεωρώ ότι πάνω στο θυμό της είπε πράγματα που δεν τα εννοούσε. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βγάλω ένα πιστόλι και να πυροβολήσω έναν άνθρωπο επειδή δεν μου δίνει το σκυλί. Ουδέποτε είχα σηκώσει χέρι στην αδελφή της. Ουδέποτε έχω βγάλει το πιστόλι να απειλήσω έναν άνθρωπο. Δεν είχα χειροδικήσει ποτέ σε καμία σύντροφο μου, μπορεί να έχω βρίσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γωγώ Φαρμάκη: «Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό»
Από την άλλη το θύμα της επίθεσης, η Γωγώ Φαρμάκη, έδωσε τη δική της περιγραφή στο Δικαστήριο. «Στις 4 Νοεμβρίου του 2011 βρισκόμουν στο σπίτι μου στο Παλαιό Φάληρο μαζί με την αδελφή μου. Εκείνο το βράδυ ο Αλέξης είχε πει ένα ψέμα στην ‘Ολγα και υπάρχει ένταση. Της είχε πει ότι θα μείνει στο σπίτι και βγήκε έξω. Ο Αλέξης άρχισε να παίρνει τηλέφωνα την ‘Ολγα, μετά εμένα και δεν απαντούσαμε. Κατά τις 6 το πρωί ήρθε και για να μη γίνουμε ρεζίλι του άνοιξε. Ήταν οι δυο τους στον πρώτο οροφο και εγώ πάνω στο δωμάτιο μου. Υπήρχε ένταση αλλά δεν άκουγα τι έλεγαν. Ανέβηκε μετά η αδελφή μου και μου ζήτησε το σκυλάκι για να το πάρει ο Αλέξης. Της είπα όχι και ότι θα το πάρει την άλλη εβδομάδα που θα φύγω για Αμερική», ανέφερε στην κατάθεση της.

«Το σκυλάκι το ήθελε για να πικάρει την ‘Ολγα. Άκουσα να σπάνε κάτι ποτήρια. Ήμουν στη μέση της σκάλας. Του λέω τι θα γίνει; Εκείνος άρχισε να χτυπιέται, έσπρωξε το τραπεζάκι του σαλονιού και ανέβηκα στο δωμάτιο. Ανέβηκε κι εκείνος και το σκυλί δίπλα μου. Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο. Δε θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Δεν τον είδα ποτέ να βγάζει το όπλο. Δεν ξέρω να σας πω πως έγινε» ανέφερε.



Πρόεδρος: Στις παλιές σας καταθέσεις λέτε ότι έβγαλε το όπλο.
Μάρτυρας: Η ιστορία είναι η ίδια. Εγώ ήμουν δύσκολα τότε. Πέρασα πολύ δύσκολα. Χρησιμοποίησα κάποιες εκφράσεις που στα 34 μου χρόνια δεν θα τις έλεγα. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα ξανά πυροβολούσε.
Πρόεδρος: Είχατε καταθέσει ότι η αδελφή σας προσπάθησε να σας πιέσεις με οικονομικές προτάσεις…
Μάρτυρας: Όλα ήταν διογκωμένα. Μια πρόταση για να μου πληρώσει τα νοσηλεία, εγώ την μετέφραζα αλλιώς. Έλεγα «τι θέλει να με πληρώσει;!»
Πρόεδρος: Τι άλλαξε;
Μάρτυρας: Είδα την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είδα ότι ήταν αυτός που έτρεχε να με πάει σε νοσοκομείο. Δεν με δέχτηκαν στο πρώτο. Και με το ζόρι με πήγε στο δεύτερο που δεν μας δεχόντουσαν. Με τραυμάτισε στη βουβωνική χώρα και η σφαίρα είχε σφηνώσει στο ιερό οστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Το να έχουν ειρηνεύσει τα πράγματα είναι καλό, αλλά δε γίνεται να κάνουμε τα άσπρα μαύρα» σχολίασε η εισαγγελέας της έδρας ακούγοντας την κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη. «Ήμουν στεναχωρημένη, είχα κακούς συμβούλους. Δεν είχα κανέναν να με ηρεμήσει. Τα έβλεπα όλα διαφορετικά. Ήθελα να τον πληγώσω, όπως με πλήγωσε. Ήθελα να ταλαιπωρηθεί όπως εγώ με πατερίτσες και αναπηρικά καροτσάκια» απάντησε η μάρτυρας, με την εισαγγελέα να επιμένει ότι ξαφνικά έχει αλλάξει αρχήν τη στάση της «ρίχνοντας το βάρος στον προηγούμενη νομικό της παραστάτη, ο οποίος έπραττε σύμφωνα με όσα του έλεγε εκείνη».

Σημειώνεται ότι η Όλγα Φαρμάκη αυτή τη φορά δεν κλήθηκε από το Δικαστήριο παρά το γεγονός πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Πάτρα: Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ

Χτες

Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά δεκάλεπτο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

«Στην Ελλάδα των Τεμπών»: Το συγκλονιστικό τραγούδι για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Χτες

Το τραγούδι για το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί σύμπραξη δέκα καλλιτεχνών

Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Χτες

Σε εξέλιξη ξεχωριστή έρευνα για τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν κατά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σάλος στη Γερμανία από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας: Οι μαθητές να προετοιμάζονται και για πόλεμο

Χτες

Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, υποστηρίζει η Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ που υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών

Πώς γίνεται το πέταγμα του χαρταετού ‑ Αναλυτικές οδηγίες

Χτες

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: 300.000 προφυλακτικά θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό

Χτες

Περίπου δύο την ημέρα για κάθε έναν και κάθε μία από τους 9.000 αθλητές και αθλήτριες που θα φιλοξενηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα – Από… χαρτόνι τα κρεβάτια

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.