E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύνοδος G7: Με δακρυγόνα διαλύθηκε η μαζική διαδήλωση στη Γαλλία

Έπειτα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σε διάφορα σημεία της πόλης

Σύνοδος G7: Με δακρυγόνα διαλύθηκε η μαζική διαδήλωση στη Γαλλία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2019 | 12:10

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της πόλης Μπαγιόν, που απέχει 8 χιλιόμετρα από το Μπιαρίτς όπου διεξάγεται η σύνοδος της G7, προτού διαλυθούν μετά την επέμβαση μεγάλης αστυνομικής δύναμης που έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, φώναζαν σποραδικά συνθήματα κατά του καπιταλισμού και της αστυνομίας, και συχνά πυκνά συναντούσαν φράγματα της αστυνομίας στην πορεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σε διάφορα σημεία της πόλης, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στους πεζόδρομους του κέντρου, όπου κατέληξαν να συναντήσουν νέα οδοφράγματα της αστυνομίας πάνω σε μια γέφυρα, με αποτέλεσμα τελικά να διαλυθούν.

Για περισσότερο από μία ώρα οι διαδηλωτές βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομία, και πέταξαν πέτρες εναντίον της. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας επανειλημμένα χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον μίας χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Το βράδυ, γύρω στις 21.30 ώρα Ελλάδας, η διαδήλωση διαλύθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μπιαρίτς για την τριήμερη σύνοδο κορυφής, επιτρέποντας την είσοδο μόνο στους κατοίκους και σε όσους εργάζονται στην πόλη.

Εδώ και μέρες, φήμες κυκλοφορούσαν για την οργάνωση μιας διαδήλωσης που δεν είχε λάβει την άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή της, στο περιθώριο της G7, μακριά από το Μπιαρίτς, σε μια πόλη περικυκλωμένη από την αστυνομία.

Ο νομάρχης του διαμερίσματος των Ατλαντικών Πυρηναίων ενίσχυσε το βράδυ της Παρασκευής την περίμετρο της προστασίας, σε σύγκριση με την αστυνομική δύναμη που είχε προβλεφθεί στα μέσα Αυγούστου, την επεξέτεινε σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Μπαγιόν (με πληθυσμό 50.000 κατοίκους), με τις δυνάμεις της τάξης να έχουν αυξημένη εξουσία σε ελέγχους και αστυνομικές έρευνες σε αυτόν τον τομέα.

Από την Παρασκευή, οι έμποροι της Μπαγιόν είχαν αρχίσει να προστατεύουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους καλύπτοντάς τες με ξύλινα πάνελ και το Σάββατο η Μπαγιόν έδινε την εικόνα έρημης πόλης, προστατευμένης από μια πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία και με ορισμένες ενισχύσεις της γερμανικής αστυνομίας.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί μια διαδήλωση κατά της G7, για την οποία οι αρχές είχαν δώσει σχετική άδεια. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμα κλίμα, από την πόλη Αντάγι έως την ισπανική συνοριακή πόλη Ιρούν, μια απόσταση 4 χιλιομέτρων. Σε αυτήν συμμετείχαν 15.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 9.000 σύμφωνα με τις αρχές.

Για σήμερα Κυριακή, αρκετές οργανώσεις κατά της G7 έχουν προγραμματίσει νέα διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στη Μπαγιόν, θα είναι "μια πορεία πορτρέτων" όπου διαδηλωτές υπέρ του "κλίματος" και της "κοινωνικής δικαιοσύνης" αναμένεται να κρατούν όλα τα επίσημα πορτρέτα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που εκλάπησαν από δημαρχεία εδώ και μήνες.

Άλλες επτά "ειρηνικές πορείες" πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις γειτονικές πόλεις του Μπιαρίτς για να "περικυκλώσουν" συμβολικά τη G7.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο τουριστικός «παράδεισος» του Κιμ Γιονγκ Ουν κατεβάζει ρολά για τους ξένους τουρίστες πριν… ανοίξει

Χτες

Στην τελετή εγκαινίων του θέρετρου στις 24 Ιουνίου παρευρέθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες, μαζί με τον Κιμ και την οικογένειά του

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»

Χτες

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI»

Τηλεφωνική επικοινωνία πάπα Λέοντα με Νετανιάχου: Το μήνυμα του ποντίφικα για τη Γάζα

Χτες

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ισραηλινό χτύπημα σε καθολικό ναό στη Γάζα, περιστατικό για το οποίο ο Νετανιάχου εξέφρασε βαθιά λύπη

Κάηκε το διαμέρισμα του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων

Χτες

Βρισκόταν μέσα ο ηθοποιός και κάλεσε το 100 - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού

Σκότωσε Ρώσους, κέρδισε πόντους: Το σύστημα ανταμοιβής για Ουκρανούς στρατιώτες που θυμίζει video game

Χτες

«Ένας νεκρός δίνει έναν πόντο. Αν τον πιάσεις αιχμάλωτο, παίρνεις δέκα», εξηγεί Ουκρανός στρατιώτης

Τουρίστας ρώτησε οδηγό ταξί αν είναι ασφαλής η Ομόνοια και 10 δευτερόλεπτα μετά τον έκλεψαν

Χτες

Το ειρωνικό περιστατικό στην καρδιά της Αθήνας κάνει τον γύρο των Μέσων – Ο ταξιτζής καταδίωξε τον δράστη και ανέκτησε την τσάντα

Απίστευτη καταγγελία σερβιτόρου στη Σαντορίνη: «Αν δεν φύγεις σε 5 λεπτά, θα σε σκοτώσω»

Χτες

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε σερβιτόρος εστιατορίου στη Σαντορίνη

Θύελλα αντιδράσεων για τις χρεώσεις σε ΑΤΜ που παραχώρησε η Πειραιώς

Χτες

Από τη δωρεάν χρήση στην επιβάρυνση 2,10 ευρώ για ανάληψη – Στη Βουλή το θέμα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση προειδοποιεί με «παρέμβαση» αν εντοπιστούν αθέμιτες χρεώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.