E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάμος: Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά

Δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Σάμος: Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2019 | 11:52

Νύχτα αγωνίας για κατοίκους και τουρίστες στη Σάμο, που ξαγρύπνησαν λόγω της πυρκαγιάς. Νωρίς το πρωί της Κυριακής η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία περί τις 09:30 το πρωί υπογράμμιζε ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Στο protothema.gr μίλησε ο δήμαρχος της Σάμου, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνία των τουριστών και την εικόνα της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν πολύ καλή δουλειά και προσπαθούσαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο όλη τη νύχτα. Η διαδικασία εκκένωσης σε κάποια ξενοδοχεία που απειλήθηκαν χθες το απόγευμα από τη φωτιά έγινε άμεσα. Στην αρχή είχαμε βάλει τον κόσμο στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και τους δώσαμε νερά και φαγητό, ενώ πολύ αργά το βράδυ επέστρεψαν και πάλι στα ξενοδοχεία τους. Κάποιοι άλλοι τουρίστες θέλησαν να διανυκτερεύσουν σε άλλα ξενοδοχεία μακριά από το μέτωπο της φωτιάς, για να αισθάνονται πιο ασφαλείς» είπε στο protothema.gr o κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές όλο το βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες, ώστε η φωτιά να περιοριστεί στο βουνό και να μην απειληθούν ξανά οι ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στο σημείο.

Σύμμαχος όλων όσοι έχουν ριχτεί στη μάχη με την πυρκαγιά είναι πλέον ο καιρός, καθώς οι άνεμοι κόπασαν και από τα μεσάνυχτα και μετά επικρατεί άπνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους. Η απομάκρυνση των τουριστών από τις παραλίες έγινε οργανωμένα και, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δυο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Ο κόσμος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Πυθαγόρειο, στη μαρίνα του λιμανιού και στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η φωτιά είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια. Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα (τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης) και επιχειρούσαν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλο το απόγευμα επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έφτασαν με σούπερ πούμα μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες και με C-130 ακόμα τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου: Σήμερα η απολογία της στον ανακριτή Αχαΐας – Αποκαλύψεις προαναγγέλλει ο δικηγόρος της

Πριν 10 ώρες

Οι χειρόγραφες σημειώσεις και οι αποκαλύψεις για τον μικρό Παναγιωτάκη

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Χτες

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας

Ο «απολαυστικός» διάλογος Γεωργιάδη ‑ Μπέου: «Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο»

Χτες

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απολαυστικό τον διάλογο που είχε με τον δήμαρχο Βόλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο δημαρχείο

Τραγωδία στη Σαρδηνία: Η σύζυγος του CEO της Lufthansa παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ της μία 24χρονη

Χτες

Η Βίβιαν Σπορ φέρεται να παρέσυρε με το SUV της μια 24χρονη Ιταλίδα, την ώρα που βρισκόταν για διακοπές στο πολυτελές θέρετρο Πόρτο Τσέρβο

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία της 2χρονης Αλεξάνδρας που παρασύρθηκε από το αγροτικό όχημα του πατέρα της

Χτες

Η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος με τους γονείς της μικρής, να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη

Νέοι δασμοί Τραμπ 30% σε προϊόντα από Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό

Χτες

Το υψηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό των δασμών Τραμπ έχει πλήξει τις ελπίδες της ΕΕ για αποκλιμάκωση και εμπορική συμφωνία

Νέος νόμος στην Καλιφόρνια: Υποχρεωτικά τα καπάκια στα ποτά για προστασία από ναρκωτικά

Χτες

Τα μπαρ θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα καπάκια και τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών

Ανεξήγητη ενέργεια στο πιλοτήριο: Μυστήριο με τους διακόπτες καυσίμου στη συντριβή της πτήσης 171 της Air India

Χτες

Η αιφνίδια διακοπή παροχής καυσίμου πριν τη συντριβή της πτήσης 171 της Air India προκαλεί ερωτήματα για τη συμπεριφορά των πιλότων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.