E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάμος: Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά

Δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Σάμος: Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2019 | 11:52

Νύχτα αγωνίας για κατοίκους και τουρίστες στη Σάμο, που ξαγρύπνησαν λόγω της πυρκαγιάς. Νωρίς το πρωί της Κυριακής η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία περί τις 09:30 το πρωί υπογράμμιζε ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Στο protothema.gr μίλησε ο δήμαρχος της Σάμου, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνία των τουριστών και την εικόνα της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν πολύ καλή δουλειά και προσπαθούσαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο όλη τη νύχτα. Η διαδικασία εκκένωσης σε κάποια ξενοδοχεία που απειλήθηκαν χθες το απόγευμα από τη φωτιά έγινε άμεσα. Στην αρχή είχαμε βάλει τον κόσμο στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και τους δώσαμε νερά και φαγητό, ενώ πολύ αργά το βράδυ επέστρεψαν και πάλι στα ξενοδοχεία τους. Κάποιοι άλλοι τουρίστες θέλησαν να διανυκτερεύσουν σε άλλα ξενοδοχεία μακριά από το μέτωπο της φωτιάς, για να αισθάνονται πιο ασφαλείς» είπε στο protothema.gr o κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές όλο το βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες, ώστε η φωτιά να περιοριστεί στο βουνό και να μην απειληθούν ξανά οι ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στο σημείο.

Σύμμαχος όλων όσοι έχουν ριχτεί στη μάχη με την πυρκαγιά είναι πλέον ο καιρός, καθώς οι άνεμοι κόπασαν και από τα μεσάνυχτα και μετά επικρατεί άπνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους. Η απομάκρυνση των τουριστών από τις παραλίες έγινε οργανωμένα και, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δυο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Ο κόσμος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Πυθαγόρειο, στη μαρίνα του λιμανιού και στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η φωτιά είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια. Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα (τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης) και επιχειρούσαν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλο το απόγευμα επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έφτασαν με σούπερ πούμα μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες και με C-130 ακόμα τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκίνησε η δίκη του βουλευτή Φλώρου που επιτέθηκε με μπουνιές στον επίσης βουλευτή Βασίλη Γραμμένο

Πριν 8 ώρες

Κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

Tι αμοιβή δικαιούνται όσοι εργαστούν την 25η Μαρτίου

Πριν 8 ώρες

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Σιδηρόδρομος: Πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 23/3

Πριν 8 ώρες

Συμπαράσταση για τη δίκη των Τεμπών

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Κίνδυνος καθολικής καραντίνας ‑ «Θα μιλάμε για τεράστια καταστροφή»

Πριν 8 ώρες

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται εκτός απροόπτου σήμερα

Απίθανη γκάφα Γάλλου αξιωματικού αποκάλυψε την απόρρητη θέση του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο

Πριν 8 ώρες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Strava βρίσκεται σε δύσκολη θέση για την αθέλητη διαρροή πληροφοριών

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι 21% πιο πιθανό να επιβιώσουν από 12 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι

Χτες

Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι το βιολογικό φύλο μπορεί να επηρεάζει τα αποτελέσματα θεραπειών καρκίνου περισσότερο απ’ ό,τι είχε γίνει κατανοητό προηγουμένως

Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας

Χτες

Καταδικάζουμε τη βασιλεία της ομερτά στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας και όχι μόνο, αναφέρει μεταξύ άλλων

Περσικός: Χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιο ‑ Αγνοείται ο καπετάνιος

Χτες

Δεκαπέντε μέλη πληρώματος διασώθηκαν από ένα πετρελαιοφόρο που έφερε τη σημαία των Νήσων Κουκ, αλλά «ο καπετάνιος αγνοείται»

Το Ιράν εκτέλεσε τον 19χρονο πρωταθλητή πάλης Σαλέχ Μοχαμαντί σε δημόσιο απαγχονισμό

Χτες

Ο νεαρός πρωταθλητής εκτελέστηκε δημόσια μαζί με άλλους δύο για τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου ενάντια στο καθεστώς

Τροχαίο στην Κηφισιά: Λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ

Χτες

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.