E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάμος: Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά

Δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Σάμος: Χωρίς ενεργά μέτωπα η φωτιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/8/2019 | 11:52

Νύχτα αγωνίας για κατοίκους και τουρίστες στη Σάμο, που ξαγρύπνησαν λόγω της πυρκαγιάς. Νωρίς το πρωί της Κυριακής η φωτιά ήταν σε εξέλιξη, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία περί τις 09:30 το πρωί υπογράμμιζε ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Στο protothema.gr μίλησε ο δήμαρχος της Σάμου, Χριστόδουλος Σεβαστάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγωνία των τουριστών και την εικόνα της φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η εικόνα της φωτιάς είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν πολύ καλή δουλειά και προσπαθούσαν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο όλη τη νύχτα. Η διαδικασία εκκένωσης σε κάποια ξενοδοχεία που απειλήθηκαν χθες το απόγευμα από τη φωτιά έγινε άμεσα. Στην αρχή είχαμε βάλει τον κόσμο στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και τους δώσαμε νερά και φαγητό, ενώ πολύ αργά το βράδυ επέστρεψαν και πάλι στα ξενοδοχεία τους. Κάποιοι άλλοι τουρίστες θέλησαν να διανυκτερεύσουν σε άλλα ξενοδοχεία μακριά από το μέτωπο της φωτιάς, για να αισθάνονται πιο ασφαλείς» είπε στο protothema.gr o κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές όλο το βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες, ώστε η φωτιά να περιοριστεί στο βουνό και να μην απειληθούν ξανά οι ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν στο σημείο.

Σύμμαχος όλων όσοι έχουν ριχτεί στη μάχη με την πυρκαγιά είναι πλέον ο καιρός, καθώς οι άνεμοι κόπασαν και από τα μεσάνυχτα και μετά επικρατεί άπνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους. Η απομάκρυνση των τουριστών από τις παραλίες έγινε οργανωμένα και, όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δυο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη. Ο κόσμος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Πυθαγόρειο, στη μαρίνα του λιμανιού και στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, η φωτιά είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια. Λόγω της νύχτας αποχώρησαν τα εναέρια μέσα (τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης) και επιχειρούσαν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Όλο το απόγευμα επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έφτασαν με σούπερ πούμα μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες και με C-130 ακόμα τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Πριν 11 ώρες

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Πριν 11 ώρες

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Πριν 11 ώρες

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πριν 11 ώρες

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Πριν 11 ώρες

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 11 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Πριν 11 ώρες

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.