E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρυσοχοΐδης: Οι νέες φυλακές θα είναι εντός Αττικής και εκτός αστικού ιστού

Κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα

Χρυσοχοΐδης: Οι νέες φυλακές θα είναι εντός Αττικής και εκτός αστικού ιστού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/7/2019 | 20:41

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής περιέγραψε το σχέδιο του για την ασφάλεια το οποίο χαρακτήρισε ως στρατηγική επιλογή του υπουργείου του και μίλησε για το πλάνο των νέων φυλακών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το υπουργείο έχει μία στρατηγική επιλογή, ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη, στη χώρα και  προϋπόθεση απαράβατη για να πετύχουμε την ασφάλεια είναι πάντα μία. Το  υπουργείο  σε όλα αυτά να είναι το υπουργείο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη» είπε αρχικά και συμπλήρωσε «ότι η Ελλάδα δεν πάσχει σήμερα από καταπάτηση δικαιωμάτων αλλά από ασφάλεια υποφέρει και εκεί θα επικεντρωθεί η πολιτική του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού ‑ 5 μεγάλα έργα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός 20/7/2019

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη έδωσε περισσότερα στοιχεία στην χθεσινή ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού. Οπως είπε ο κ.Χρυσοχοίδης οι νέες φυλακές θα είναι εκτός αστικού ιστού, εντός της Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση.

Ακόμη ο υπουργός τόνισελαμβάνονται ήδη μέτρα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. «Ήδη η Δίας έχει εμπλουτιστεί με 500 αστυνομικούς κάθε μέρα όλο και πυκνώνουν  οι περιπολίες και θα πυκνώσουν περισσότερο από δω και πέρα. Επέστρεψαν στα τμήματα ασφαλείας καταπολέμησης του εγκλήματος πάνω από 500 αστυνομικοί και με σχέδιο δράσης γειτονιά γειτονιά θα ξεριζώσουμε  τις εγκληματικές συμμορίες που τρομοκρατούν τους πολίτες μπαίνοντας στα σπίτια τους για να ληστέψουν». Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τις διαρρήξεις που τρομάζουν  τους ανθρώπους. «Μέχρι τέλος του χρόνου θα προσληφθούν 1500 αστυνομικοί έτσι ώστε να έχουμε πλήρη κάλυψη από πεζές  περιπολίες  και αστυνομική παρουσία σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα παιδιά να παίζουν άφοβα στις πλατείες και τις παιδικές χαρές»

Ανέφερε ακόμη ότι θα εγκαινιαστεί στενή συνεργασία με τους δήμους «Η ασφάλεια της γειτονιάς πρέπει να γίνει υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών. Τα παιδιά να παίζουν στις πλατείες και στις παιδικές χαρές και  να περπατάμε άφοβα το βράδυ. Τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας στελεχώνονται ώστε να γίνουν πάλι οι εγγυητές της ασφάλειας των πόλεων μας».

Διαρκής καταπολέμηση της εγκληματικότητας αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων και την και της μεταναστευτικής πολιτικής αποτέλεσμα η σύγχρονη πολιτική προστασία και σύγχρονη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών και τέλος νέα εγκληματική και σωφρονιστικοί πολιτική με ενισχύσεις τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο και Χρυσοχοΐδης το θέμα της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης ακραίων στοιχείων «Η ριζοσπαστικοποίηση θα αντιμετωπιστεί με κυρίαρχο όπλο την πρόληψη για την τρομοκρατία όμως δεν υπάρχει χώρος στην δημοκρατία». Αναφερόμενος στο Μάτι, στις φυσικές καταστροφές και στα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο Χρυσοχοΐδης ήταν σαφής «Οι καταστροφές είναι πόλεμος θα κερδίσουμε και θα χάσουμε πολλές φορές όμως δεν θα είμαστε ποτέ πια χωρίς σχέδιο ανέτοιμοι, ανεκπαίδευτοι και ασυντόνιστοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενο σε τέσσερις λέξεις που όπως είπε έχουν  αρνητικό πρόσημο για το υπουργείο «Τέσσερις λέξεις, τέσσερα τοπωνύμια έχουν αρνητικά στιγματίσει τις ευθύνες του υπουργείου.  Μόρια για τη μετανάστευση , Μάτι για την πολιτική προστασία, Εξάρχεια για την ασφάλεια και την νομιμότητα και Κορυδαλλός για τις φυλακές. Θα τα αλλάξουμε και θα τα αλλάξουμε όλα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Χωρίς ασφάλεια καλύτερη δημοκρατία δε γίνεται, θέλουμε να είναι σεβαστά τα δικαιώματα των μεταναστών και των κρατουμένων με αυτά τα κέντρα κράτησης  και αυτές τις φυλακές δεν γίνεται».

Αντίδραση από Τσακαλώτο

Στην ομιλία Χρυσοχοΐδη αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Ευκλείδης  Τσακαλώτος ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί η παιδεία και η  υγεία των μεταναστών έχουν ενταχθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Να δεχθώ ότι έχετε ένα υπερυπουργείο, να δεχθώ ότι θα είστε πιο αυστηροί εσείς από μας. Γιατί όμως πρέπει να πάει το σχολείο των μεταναστών και των κρατουμένων  σε σας. Δεν θα νιώθουν  άσχημα οι  κρατούμενοι ότι χρειάζονται  μια προστασία από την προστασία του πολίτη για αυτονομία; Είναι διαφορετικό πράγμα η εκπαίδευσή τους και  η υγεία τους από το άλλο κομμάτι. Δεν μπορεί επίσης ο τομέας των  ιατροδικαστών να είναι σε σας».

Ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει ξεχωριστό υπουργείο μετανάστευσης «Δεν ανακαλύπτουμε την  Αμερική η μεταναστευτική πολιτική σε όλη την Ευρώπη ανήκει στο υπουργείο εσωτερικών αυτό το οποίο σήμερα ονομάζουμε προστασίας του πολίτη, σε καμιά χώρα δεν υπάρχει υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής είναι αρμοδιότητα του υπουργείου εσωτερικών».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος τόνισε πως δεν θέλει για λόγους προστασίας της χώρας να μιλήσει για τις συνθήκες κράτησης στα κέντρα μεταναστών τονίζοντας «Δεν θέλω να μιλήσω για τις συνθήκες γιατί έχω μια ευθύνη απέναντι στην πατρίδα μου, δεν θέλω να μπούμε σε αυτό το θέμα και θέλω να είστε κι εσείς πολύ προσεκτικοί ας το αφήσουμε αυτό το ζήτημα. Θα μιλήσω όταν το αλλάξουμε και τότε μπορείτε να κάνετε κι εσείς κριτική. Θα μας δείτε και  θα μας κρίνεται, θα μας αξιολογήσετε και θα κάνετε αυστηρή  κριτική. Μέχρι τότε περιμένετε και θα δείτε ότι θα τα αλλάξουμε όλα».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μύκονος: Πνίγηκε 35χρονος τουρίστας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην παραλία Ψαρρού

Ελλάδα Χτες

Ο άνδρας παρασύρθηκε από ισχυρά ρεύματα λίγο μετά την άφιξή του στο νησί, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε ήδη στη χώρα του για την ταφή

Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον χειμώνα 2026‑2027: Πολικό ψύχος και χιόνια τα Χριστούγεννα και τα κύματα ζέστης του 2027

Ελλάδα Χτες

Ο καιρικός προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας περιγράφει έντονες εναλλαγές καιρού για τον χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την παραδοσιακή εκτίμηση των Μερομηνίων.

Τουρισμός για Όλους 2026: Βγήκε η κλήρωση της πρώτης φάσης ‑ Πώς θα δείτε αν κερδίσατε το επιδοτούμενο κουπόνι

Ελλάδα Χτες

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του προγράμματος και οι δικαιούχοι μπορούν ήδη να ελέγξουν την αίτησή τους online.

Βέροια: Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο της 18χρονης στους Καταρράκτες Δερματά

Ελλάδα Χτες

Σε πνιγμό φέρεται να οφείλεται ο θάνατος της νεαρής κοπέλας, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Θύελλα αντιδράσεων στα Βαλκάνια: Με στρατιωτικές τιμές θα ταφεί ο καταδικασμένος για γενοκτονία Ράτκο Μλάντιτς

Ελλάδα Χτες

Το Βελιγράδι ανακοίνωσε κρατική κηδεία για τον πρώην στρατιωτικό ηγέτη των Βοσνίων Σέρβων, προκαλώντας κατακραυγή από Σαράγεβο έως Ζάγκρεμπ.

Νεκρή διασώστρια στη Σύρο: Το σοκαριστικό μυστικό που κρατούσε το παιδί της για τον δράστη

Ελλάδα Χτες

Ο πατέρας της 38χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ αποκάλυψε πως ο εγγονός του είχε προειδοποιήσει τους γονείς του για τον άνδρα που τελικά σκότωσε τη μητέρα του.

Οι αριθμοί του πολέμου στο Ιράν: 7.900 νεκροί, 22% πάνω το πετρέλαιο ‑ Πόσο κοστίζει στις ΗΠΑ

Ελλάδα Χτες

Έξι μήνες μετά τα πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ κατά της Τεχεράνης, τα στοιχεία της σύγκρουσης, που παραμένει δίχως ορατή λύση, καταδεικνύουν το μέγεθος του κόστους για όλες τις πλευρές

Παράξενη ληστεία στην Αίγυπτο: Αρπαξαν κιβώτια κοτόπουλου από φορτηγό εν κινήσει

Ελλάδα Χτες

Καρέ-καρέ η ασυνήθιστη κλοπή σε αυτοκινητόδρομο του Καΐρου - Οι κότες «έφυγαν» εν κινήσει

Με ειδική κάψουλα ‑ «ιπτάμενο κέντρο επιχειρήσεων» ταξίδεψε ο επικεφαλής της CIA στη Μόσχα: Οι προδιαγραφές και η σημασία της

Ελλάδα Χτες

Η ειδικά σχεδιασμένη μονάδα, αποτελούμενη από δύο κάψουλες, ενσωματώθηκε πριν την πτήση στο  C-17 Globemaster III που μετέφερε τον Ράτκλιφ στη ρωσική πρωτεύουσα - Η σημασία της συγκεκριμένης μονάδας

Πυροβολισμοί έξω από σούπερ μάρκετ στην Μύκονο

Ελλάδα Χτες

Έντονη ανησυχία προκάλεσε σήμερα (28/8) στη Μύκονο περιστατικό με πυροβολισμούς, το οποίο εκτυλίχθηκε έξω από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ του νησιού.

Νέα Ζηλανδία: 4.000 πρόβατα εγκαταλείφθηκαν σε ένα νησί ‑ Η εξέλιξή τους δεκαετίες μετά προκάλεσε εντύπωση

Ελλάδα Χτες

Πώς κατάφεραν χιλιάδες πρόβατα να επιβιώσουν μόνα τους, χωρίς καμία ανθρώπινη φροντίδα;

Σαλαμίνα: Έντονη μυρωδιά χλωρίου σε πισίνα προκάλεσε δυσφορία σε τρία παιδιά ‑ Δύο συλλήψεις

Ελλάδα Χτες

Τα τρία ανήλικα, ηλικίας 3, 6 και 8 ετών, ένιωσαν αδιαθεσία όσο βρίσκονταν σε παιδότοπο με πισίνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.