E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπόθεση Eaton: «Παραδέχτηκε ότι έχει πειράξει κι άλλα κορίτσια»

Τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης πήρε ο 27χρονος κατηγορούμενος

Υπόθεση Eaton: «Παραδέχτηκε ότι έχει πειράξει κι άλλα κορίτσια»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 20/7/2019 | 14:23

Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε χθες, μετά την πολύωρη απολογία του, ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton. Η διαδικασία της απολογίας διήρκεσε κοντά στις τέσσερις ώρες με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να κρίνουν ομόφωνα την προφυλάκισή του. Μάλιστα, ο 27χρονος εξερχόμενος από το δικαστικό Μέγαρο Χανίων ψέλλισε ένα «συγγνώμη» απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ποινικές διώξεις και οι ενδεχόμενες αλλαγές στις κατηγορίες

Λίγο πριν την απολογία του, ο 27χρονος Γιάννης οδηγήθηκε παρουσία του δικηγόρου του – τον οποίον όρισε η οικογένεια κι όχι το δικαστήριο – ενώπιον του εισαγγελέα. Οι ποινικές διώξεις που φέρει είναι: Ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και βιασμός.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Παντελής Ζέλιος, η κατηγορία του βιασμού ενδέχεται να αλλάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Suzanne Eaton ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», επεσήμανε μιλώντας σχετικά στο cretapost, ο κ. Ζέλιος.

«Οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι για τις καταγγελίες;»

Αρκετά «σκοτεινά σημεία» στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως προς τις γυναίκες που δηλώνουν θύματα του 27χρονου «βλέπει» ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχω διαβάσει στα ΜΜΕ για μία συγκεκριμένη καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία δήλωσε πως ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο Γεράνι και την τραυμάτισε. Υπάρχουν όμως κάποια σκοτεινά σημεία ως προς τις καταγγελίες. Κατ’ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επισήμως καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία για την δολοφονία της Suzanne Eaton ως σχετικό έγγραφο», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ζέλιος ενώ παράλληλα αναρωτιέται το εξής: «Αν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες καταγγελίες οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι; Τι έκαναν τόσο καιρό;».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του 27χρονου ξεκαθαρίζει πως «φυσικά κάτι απ’ όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ».

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν σχηματιστεί δικογραφία για τέτοιου είδους καταγγελίες σίγουρα θα κληθεί ο 27χρονος από τον ανακριτή για συμπληρωματική κατάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχει κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης

Ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton με δράστη τον 27χρονο Γιάννη Παρασκάκη δεν έχει κλείσει ακόμα.

Ο δικηγόρος του, Παντελής Ζέλιος επισημαίνει πως τα αποδεικτικά στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία είναι «το αίμα που βρέθηκε στο παπούτσι του 27χρονου, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το αίμα της Suzanne και κάποια ευρήματα που προέρχονται από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο εντολέας μου (σ.σ. τα ίχνη των ελαστικών)».

Την ίδια ώρα, αναμένονται μία σειρά άλλων αποτελεσμάτων από εργαστηριακές κυρίως εξετάσεις για να συμπληρωθεί η δικογραφία. Suzanne Eaton

«Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζεται για τυχόν επιπλέον στοιχεία. Παράλληλα, περιμένουμε την αναλυτική ιατροδικαστική εξέταση, γιατί χθες αυτό που μας ήρθε ήταν μία περίληψη της μίας σελίδας.

Επίσης αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα με το γενετικό υλικό, τα οποία εικάζουμε ότι θα έχουν βγει μέσα σ’ ένα μήνα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζέλιος.

Τέλος, ο κ. Ζέλιος επανέλαβε πως άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Έχουμε ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και περιμένουμε ότι θα γίνει άμεσα για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δικαστήριο», τόνισε ο κ. Ζέλιος ο οποίος εκτίμησε ότι – εξαιτίας της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση – το δικαστήριο «θα προσδιοριστεί πολύ πιο σύντομα και δεν θα φτάσει το 18μηνο, αρκεί βέβαια να έχει κλείσει ο φάκελος της δικογραφίας ως προς τα αποδεικτικά στοιχεία».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Πάτρα: Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ

Χτες

Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά δεκάλεπτο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

«Στην Ελλάδα των Τεμπών»: Το συγκλονιστικό τραγούδι για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Χτες

Το τραγούδι για το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί σύμπραξη δέκα καλλιτεχνών

Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Χτες

Σε εξέλιξη ξεχωριστή έρευνα για τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν κατά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σάλος στη Γερμανία από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας: Οι μαθητές να προετοιμάζονται και για πόλεμο

Χτες

Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, υποστηρίζει η Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ που υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών

Πώς γίνεται το πέταγμα του χαρταετού ‑ Αναλυτικές οδηγίες

Χτες

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: 300.000 προφυλακτικά θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό

Χτες

Περίπου δύο την ημέρα για κάθε έναν και κάθε μία από τους 9.000 αθλητές και αθλήτριες που θα φιλοξενηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα – Από… χαρτόνι τα κρεβάτια

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.