Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bloomberg: Ποια ελληνικά νησιά μπήκαν στους καλύτερους προορισμούς διακοπών για φέτος

Food Πριν λίγο

Όπως αναφέρει το ταξιδιωτικό άρθρο, τα νησιά του Ιονίου έχουν ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται από τους αργούς ρυθμούς ζωής, δίνοντας μια επική νότα στο ελληνικό καλοκαίρι

Αυτές είναι οι πιο συχνές αλλεργίες

Food Πριν λίγο

Οκτώ τροφές είναι συνήθως υπεύθυνες για τις αλλεργίες σε παιδιά και ενήλικες

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Food Πριν λίγο

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Γιατί όσο μεγαλώνεις πονάς περισσότερο στην περίοδό σου

Food Πριν λίγο

Τι συμβαίνει στη ζωή σου και αλλάζουν τα πράγματα

Τα 5 μυστικά ομορφιάς και στυλ της Dua Lipa

Food Χτες

Πάρε style inspo από την αγαπημένη pop star

Τα ζώδια σήμερα: 21 Φεβρουαρίου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το νόστιμο λαχανικό που θα σε σώσει από hangover

Food Χτες

Το ξέρουν οι γιαγιάδες, το επιβεβαίωνουν οι επιστήμονες

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες στις σχέσεις τους

Food Χτες

Ένα κοινό μυστικό που κανείς δεν αποκαλύπτει στο ταίρι του

Τα ζώδια σήμερα: 20 Φεβρουαρίου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα καλύτερα μυστικά διατροφής των celebrities

Food Προχτές

Δοκίμασε τις συμβουλές τους και δεν θα χάσεις

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.