E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Aρχικά οι υπεύθυνοι είχαν φοβηθεί πως είχε προσβληθεί από τον ιο Έμπολα

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2019 | 18:17

Μηνιγγιτιδόκοκκος είναι ο μολυσματικός παράγοντας που ανιχνεύτηκε στις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις της άτυχης 17χρονης από την Ιταλία που κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με βάση τα πρώτα αυτά εργαστηριακά ευρήματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αρχίζει να συμπληρώνεται το μοιραίο παζλ με την έφηβη ασθενή, που διακομίστηκε χθες το απόγευμα από το Κέντρο Υγείας Νάξου στο μεγάλο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εφημέρευε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση για μηνιγγιδοκοκκική νόσο είχε τεθεί από τους γιατρούς της Νάξου, όπως τέθηκε και από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα νοσοκομεία, ήταν τέτοια η εικόνα της 17χρονης ασθενούς που οι γιατροί δεν απέκλειαν να οφείλεται και σε άλλη μολυσματική αιτία, όπως ο ιός Έμπολα. Η διερεύνηση από τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ ούτως ή άλλως θα έδινε τις απαντήσεις – όπως και έγινε σε πρώτη φάση, καθώς τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν αύριο. Στο πλαίσιο αυτό αναζητήθηκε το ιστορικό των ταξιδιών που είχε κάνει η έφηβη – αρχικά ειπώθηκε για Αφρική, στη συνέχεια αναφέρθηκε η Ισπανία, η οποία ήταν ο προηγούμενος προορισμός της οικογένειας της 17χρονης από την Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα έχει πια αποσαφηνισθεί με το αποτέλεσμα του μηνιγγιτιδόκοκκου. Ο συγκεκριμένος μολυσματικός παράγοντας παρουσιάζει 13 οροομάδες από τις οποίες οι A, B, C, Y και W-135 είναι υπεύθυνες για την πλειοψηφία των περιστατικών μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Στην Ελλάδα φαίνεται να επικρατεί η οροομάδα Β, ενώ στην Ευρώπη οι οροομάδες B και C και στην Αφρική και την Ασία η οροομάδα Α.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μην πετάξετε ποτέ την απόδειξη του ATM στον κάδο – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

Σήμερα

Η απόδειξη από το ATM μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε

«Δεν παραδινόμαστε»: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τη λιβανοϊσραηλινή συμφωνία

Σήμερα

Ο Ναΐμ Κάσεμ κατήγγειλε τη συμφωνία ως «παράνομη και ταπεινωτική» και απέρριψε τον αφοπλισμό μέσω των «πιλοτικών ζωνών»

34χρονος συνελήφθη επειδή επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικες εντός λεωφορείου

Σήμερα

Αμεσα κινητοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ μετά την καταγγελία των δύο ανήλικων κοριτσιών για άσεμνη συμπεριφορά

Ο νέος βασιλιάς της Νορβηγίας: Ποιος είναι ο Χάακον

Σήμερα

«Ανήκα στη βασιλική οικογένεια, αλλά προτιμούσα να μην το συζητώ» είχε πει κάποτε ο ίδιος

Μάιλο Γιαννόπουλος: Ο ακροδεξιός πολιτικός σχολιαστής, υπέρμαχος της ICE, συνελήφθη από την ίδια υπηρεσία

Σήμερα

Ο βρετανός ακροδεξιός σχολιαστής Μάιλο Γιαννόπουλος συνελήφθη από την αστυνομία μετανάστευσης στη Νέα Ορλεάνη.

Καιρός Σεπτεμβρίου: Πόσο θα διαρκέσει η ζέστη

Σήμερα

Το καλοκαίρι παρατείνεται με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή - Αρκετές περιοχές σε επιφυλακή σήμερα λόγω ισχυρών ανέμων και κινδύνου πυρκαγιάς

48χρονος αναισθησιολόγος βρέθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Σήμερα

Ο ιατρός βρισκόταν σε βάρδια εφημερίας και εντοπίστηκε αναίσθητος το πρωί από συνάδελφό του – Αναμένεται νεκροτομή-νεκροψία για τη διαλεύκανση των αιτίων του θανάτου

Σπανούλης εκνευρισμένος με δημοσιογράφο: «Κακή ερώτηση»

Σήμερα

Μάθετε τι προκάλεσε την αντίδραση του Σπανούλη στη συνέντευξη Τύπου. Περισσότερες λεπτομέρειες στο Basketa.gr!

Καιρός: Ανεμοι 8 μποφόρ και υψηλές θερμοκρασίες

Σήμερα

Δείτε πώς οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ επηρεάζουν το Αιγαίο. Ενημερωθείτε τώρα και προετοιμαστείτε για πιθανές καταιγίδες!

Ο Δακτύλιος επιστρέφει στην Αθήνα ‑ Πότε ξεκινά

Σήμερα

Το μέτρο θα ισχύσει ξανά από το φθινόπωρο

Bρετανός σκηνοθέτησε βλάβη στη Jaguar του για να μη πληρώνει δόσεις ‑ Πώς τον έπιασαν

Σήμερα

Προσπάθησε να γλιτώσει τις υψηλές δόσεις της Jaguar I-Pace, προκάλεσε γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση και χτύπησε 31 φορές περιπολικό – Πώς τα ηλεκτρονικά δεδομένα ξεσκέπασαν το ψέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.