E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Aρχικά οι υπεύθυνοι είχαν φοβηθεί πως είχε προσβληθεί από τον ιο Έμπολα

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2019 | 18:17

Μηνιγγιτιδόκοκκος είναι ο μολυσματικός παράγοντας που ανιχνεύτηκε στις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις της άτυχης 17χρονης από την Ιταλία που κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με βάση τα πρώτα αυτά εργαστηριακά ευρήματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αρχίζει να συμπληρώνεται το μοιραίο παζλ με την έφηβη ασθενή, που διακομίστηκε χθες το απόγευμα από το Κέντρο Υγείας Νάξου στο μεγάλο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εφημέρευε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση για μηνιγγιδοκοκκική νόσο είχε τεθεί από τους γιατρούς της Νάξου, όπως τέθηκε και από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα νοσοκομεία, ήταν τέτοια η εικόνα της 17χρονης ασθενούς που οι γιατροί δεν απέκλειαν να οφείλεται και σε άλλη μολυσματική αιτία, όπως ο ιός Έμπολα. Η διερεύνηση από τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ ούτως ή άλλως θα έδινε τις απαντήσεις – όπως και έγινε σε πρώτη φάση, καθώς τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν αύριο. Στο πλαίσιο αυτό αναζητήθηκε το ιστορικό των ταξιδιών που είχε κάνει η έφηβη – αρχικά ειπώθηκε για Αφρική, στη συνέχεια αναφέρθηκε η Ισπανία, η οποία ήταν ο προηγούμενος προορισμός της οικογένειας της 17χρονης από την Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα έχει πια αποσαφηνισθεί με το αποτέλεσμα του μηνιγγιτιδόκοκκου. Ο συγκεκριμένος μολυσματικός παράγοντας παρουσιάζει 13 οροομάδες από τις οποίες οι A, B, C, Y και W-135 είναι υπεύθυνες για την πλειοψηφία των περιστατικών μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Στην Ελλάδα φαίνεται να επικρατεί η οροομάδα Β, ενώ στην Ευρώπη οι οροομάδες B και C και στην Αφρική και την Ασία η οροομάδα Α.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Γιατρός παραδέχθηκε παράνομες ενέσιμες βιταμίνες σε «θεραπείες ευεξίας»

Πριν 11 ώρες

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Ρεθύμνου προχώρησαν σε ελέγχους στο πλαίσιο της κινητοποίησης μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Τζοάνα Βιέτρζικ: Ζήτησε συγγνώμη για την αφόδευση εν ώρα αγώνα Hyrox στο Πεκίνο

Πριν 11 ώρες

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία Pro γυναικών του Hyrox παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τον αγώνα στο Πεκίνο.

Σκωτία: Νοσοκόμα προσποιήθηκε καρκίνο επί 3 χρόνια για 215.000 ευρώ σε επιδόματα

Πριν 11 ώρες

Η πρώην νοσηλεύτρια Αμάντα Μουίρ (Amanda Muir) έφτιαξε 16 πλαστά ιατρικά έγγραφα και διαγράφηκε οριστικά από το μητρώο νοσηλευτών της Σκωτίας.

Θεσσαλονίκη: 4χρονη κυκλοφορούσε μόνη της στο κέντρο ‑ Σύλληψη της μητέρας της

Πριν 11 ώρες

Περαστικοί εντόπισαν το κοριτσάκι να περιφέρεται μόνο του στην οδό Ρωξάνης και ειδοποίησαν την Αμεση Δράση.

Μαζωνάκης: Το δεύτερο «μυστικό» ιατρείο στο Κολωνάκι που μπήκε στο μικροσκόπιο

Πριν 11 ώρες

Σε ιστό επιτηδείων είχε πέσει ο τραγουδιστής – Τα ευρήματα και η δράση του υπνοθεραπευτή στο δεύτερο ιατρείο

Θάνατος Μαζωνάκη: Πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό για τους γιατρούς ‑ Έρευνα στα οικονομικά τους

Πριν 11 ώρες

Οι δύο γιατροί κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά υπό αυξημένη επιτήρηση, ζητούν τηλεόραση, ενώ ανακρίνεται και ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη.

Φυλακές Κορυδαλλού: Ανεπιθύμητοι οι γιατροί του Μαζωνάκη ‑ Αντιδρούν οι κρατούμενες

Πριν 11 ώρες

Ο 58χρονος συγκατηγορούμενος σταμάτησε την απεργία πείνας του, ενώ η οικογένεια του τραγουδιστή συναίνεσε στο άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου του.

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Η κούρσα θανάτου που οδήγησε στον θάνατο τους 3 νεαρούς – Εξετάζεται αν έκαναν κόντρα με άλλο όχημα

Πριν 11 ώρες

Τα θύματα φέρεται να βιντεοσκόπησαν τον θάνατό τους – Παραμένουν στο νοσοκομείο οι δύο τραυματίες

Νέα τηλεφωνική απάτη‑σοκ: Κλωνοποιούν τη φωνή συγγενών με τεχνητή νοημοσύνη

Πριν 11 ώρες

Εγκληματική οργάνωση Ρομά χρησιμοποιούσε ψεύτικες κλήσεις από ΔΕΔΔΗΕ και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να αποσπά χρήματα και τιμαλφή από τα θύματα.

«Ήταν θέμα χρόνου να φύγει ο Μαζωνάκης, το θέμα είναι σε ποιον θα έσκαγε η βόμβα»

Πριν 11 ώρες

Τη δική του προκλητική εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στο ιατρείο που έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να προβάλλει ο 58χρονος γιατρός

«Φωτιά» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης: Τα μέτρα που προωθούνται

Πριν 11 ώρες

Μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης, περισσότεροι δικαιούχοι και πρόσθετη επιδότηση στην αντλία εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται τη Δευτέρα.

Τηγανητή πατάτα τέλος ‑ Τι συμβαίνει με την παραγωγή

Πριν 11 ώρες

Οι παρατεταμένοι καύσωνες οδηγούν σε απώλειες 800 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς, ενώ τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται για σημαντικές ανατιμήσεις και μικρότερα προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.