E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Aρχικά οι υπεύθυνοι είχαν φοβηθεί πως είχε προσβληθεί από τον ιο Έμπολα

Aπό μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2019 | 18:17

Μηνιγγιτιδόκοκκος είναι ο μολυσματικός παράγοντας που ανιχνεύτηκε στις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις της άτυχης 17χρονης από την Ιταλία που κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με βάση τα πρώτα αυτά εργαστηριακά ευρήματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αρχίζει να συμπληρώνεται το μοιραίο παζλ με την έφηβη ασθενή, που διακομίστηκε χθες το απόγευμα από το Κέντρο Υγείας Νάξου στο μεγάλο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που εφημέρευε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση για μηνιγγιδοκοκκική νόσο είχε τεθεί από τους γιατρούς της Νάξου, όπως τέθηκε και από τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τα νοσοκομεία, ήταν τέτοια η εικόνα της 17χρονης ασθενούς που οι γιατροί δεν απέκλειαν να οφείλεται και σε άλλη μολυσματική αιτία, όπως ο ιός Έμπολα. Η διερεύνηση από τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ ούτως ή άλλως θα έδινε τις απαντήσεις – όπως και έγινε σε πρώτη φάση, καθώς τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν αύριο. Στο πλαίσιο αυτό αναζητήθηκε το ιστορικό των ταξιδιών που είχε κάνει η έφηβη – αρχικά ειπώθηκε για Αφρική, στη συνέχεια αναφέρθηκε η Ισπανία, η οποία ήταν ο προηγούμενος προορισμός της οικογένειας της 17χρονης από την Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα έχει πια αποσαφηνισθεί με το αποτέλεσμα του μηνιγγιτιδόκοκκου. Ο συγκεκριμένος μολυσματικός παράγοντας παρουσιάζει 13 οροομάδες από τις οποίες οι A, B, C, Y και W-135 είναι υπεύθυνες για την πλειοψηφία των περιστατικών μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου. Στην Ελλάδα φαίνεται να επικρατεί η οροομάδα Β, ενώ στην Ευρώπη οι οροομάδες B και C και στην Αφρική και την Ασία η οροομάδα Α.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: «Στατική ανεπάρκεια» σε κτίρια από τις εργασίες του μετρό ‑ Τι αποκαλύπτει η έκθεση μηχανικών

Πριν 11 ώρες

Οι αυτοψίες του ΤΕΕ ολοκληρώθηκαν και τα πορίσματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά: ρωγμές σε φέροντα στοιχεία και καθιζήσεις εδάφους που συνδέονται με τον μετροπόντικα.

Συγκλονίζει Έλληνας κάτοικος στην Κολομβία: «Η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα και αμέσως έγινε ο μεγασεισμός»

Πριν 11 ώρες

Έλληνες κάτοικοι της Κολομβίας μιλούν για τον καταστροφικό σεισμό 7,4 Ρίχτερ που άφησε πίσω του 132 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες κατεστραμμένα κτήρια.

Αναστάτωση στα τουρκικά ΜΜΕ: Ισραηλινή ανάλυση «βλέπει» συμμαχία 7 χωρών απέναντι στη νέα τριμερή Τουρκίας‑Σαουδικής Αραβίας‑Πακιστάν

Πριν 11 ώρες

Ισραηλινός αναλυτής προτείνει στο Τελ Αβίβ πλέγμα συνεργασιών με ΗΠΑ, Ινδία, Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Ιορδανία και χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Θερινό πρόγραμμα ΜΜΜ: Πώς κινούνται Μετρό, Τραμ και λεωφορεία ‑ Μέχρι πότε ισχύει

Πριν 11 ώρες

Το θερινό πρόγραμμα λειτουργίας ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ παραμένει σε ισχύ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, με αραιότερα δρομολόγια στις περισσότερες γραμμές αλλά ενισχυμένη εξυπηρέτηση σε αεροδρόμιο, λιμάνι και παραλιακή.

Ακίνητα στην Αθήνα: Οι 3 περιοχές που αναβαίνουν ‑ Πού φτάνουν τα 4.000 €/τ.μ.

Πριν 11 ώρες

Το Athens Market Report 2026 της Engel & Völkers αποτυπώνει τις τάσεις σε τρεις γειτονιές κοντά στο κέντρο, με διαφορετικό προφίλ αγοραστών και αυξημένες ετήσιες τιμές.

Zuckerberg: Το μανιφέστο 6.500 λέξεων για την AI και τι κρύβεται πίσω από το όραμά του

Πριν 11 ώρες

Ο επικεφαλής της Meta παρουσιάζει την ανοιχτή τεχνητή νοημοσύνη ως δικαίωμα όλων - αλλά κριτικοί βλέπουν στο κείμενο μια στρατηγική κίνηση εξουσίας που ταυτίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας.

Φωτιά στον Κουβαρά: Κολόνα ΔΕΔΔΗΕ με ελεύθερα καλώδια ο πιθανός «εμπρηστής»

Πριν 11 ώρες

Τρεις μάρτυρες είδαν σπινθήρες από καλώδια χαμηλής τάσης κοντά στο εγκαταλειμμένο πτηνοτροφείο - παράλληλα εξετάζονται αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα για τη φωτιά στη Βοιωτία.

Μήλος: Ο βράχος 20 μέτρων στη Φυριπλάκα όπου εγκλωβίστηκε 33χρονος τουρίστας

Πριν 11 ώρες

Πολλά κλιμάκια διάσωσης κινητοποιήθηκαν στη Φυριπλάκα για να απεγκλωβίσουν τον νεαρό, που αδυνατούσε να κατέβει από τον επικίνδυνο βράχο.

Πώς ο Τραμπ έφυγε κρυφά από την Τουρκία με αεροσκάφος‑δόλωμα εξαιτίας απειλών του Ιράν

Πριν 11 ώρες

Δεν πήρε το Boeing 747 με το οποίο είχε πάει στην Τουρκία

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Η μία περίπτωση που η κλήση Δημοτικής Αστυνομίας ακυρώνεται νόμιμα

Πριν 11 ώρες

Το άρθρο 38 του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ρητά πότε δεν επιτρέπεται η βεβαίωση δεύτερης κλήσης - και πώς ο οδηγός μπορεί να την προσβάλει επιτυχώς.

Νέα τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία, πάνω από 110 νεκροί, έρευνες για εγκλωβισμένους

Πριν 11 ώρες

Η δόνηση είχε επίκεντρο την επαρχία Τσόκο και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Μπογκοτά μέχρι και τα σύνορα με τη Βενεζουέλα - Φόβοι για μετασεισμούς - Εκκενώνονται νοσοκομεία - Έκτακτος συντονισμός από τον πρόεδρο της χώρας

Σκιάθος: Σοβαρά τραυματίστηκε Ιταλίδα τουρίστρια από ρεύμα αεροπλάνου ‑ Αεροδιακομιδή στον Βόλο

Πριν 11 ώρες

Η 52χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αφού παρασύρθηκε από τις τουρμπίνες αεροσκάφους κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.