Τι να φάτε σήμερα: Μαροκινό ρύζι
Αρωματικό, πλούσιο σε γέυση ρύζι που τρώγεται ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Το Μαροκινό πιλάφι είναι ίσως το πιο αρωματικό συνοδευτικό. Το ρύζι μπασμάτι μπλέκει τη γεύση του με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο (ή 2-3 ολόκληρα)
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλατοπίπερο
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (ή απλώς σκέτο νερό)
- 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)
- 3 χουρμάδες, ψιλοκομμένους
- 3 αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπα σταφίδες, ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπα αμύγδαλα, θρυμματισμένα
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, μπαχάρι, γαρύφαλο, κάρδαμο, ξυλακι κανέλας, φύλλα δάφνης, πιπέρι και ρύζι κι ανακατεύουμε ωσότου πάρει ένα άσπρο χρώμα, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, αλάτι και κρόκο κοζάνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση. Μειώνουμε αισθητά την ένταση της εστίας στο χαμηλό και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το νερό χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-14 λεπτά.
- Σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 -20 λεπτά.
Για πιο "al dente" αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε 2 1/2 κούπες νερό.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 237 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
Πριν 247 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
Πριν 247 εβδομάδες
Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο για να τσιμπάτε με την παρέα
Food
Πριν 231 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
Πριν 246 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!
Food
Πριν 246 εβδομάδες
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
Πριν 234 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Οικονομικές αράβικες πιτούλες, ιδανικές για παραλία
Food
Πριν 246 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
Πριν 245 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
Πριν 245 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Food
Πριν 245 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αφρικανική σκόνη: Πώς βλάπτει την καρδιά η ατμοσφαιρική ρύπανση
Food
Σήμερα
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλους σημαντικούς παγκόσμιους κινδύνους για την υγεία, όπως η ανθυγιεινή διατροφή και το κάπνισμα
Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν
Food
Σήμερα
Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!
Η θέση στο αεροπλάνο που πρέπει να αποφεύγουμε σύμφωνα με μια αεροσυνοδό
Food
Σήμερα
Υπάρχουν δυο λόγοι
Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας
Food
Σήμερα
Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!
Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο
Food
Σήμερα
Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου
Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις
Food
Χτες
Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!
4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ
Food
Χτες
Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα
Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου
Food
Προχτές
Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες
Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές
Food
Προχτές