E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!

Μια υπέροχη συνταγή για τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού

Τι να φάτε σήμερα: Κοτόπουλο α λα σπανακόπιτα που τρώγεται και κρύο!
The Hungry Bites
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή, χαμηλή σε λιπαρά. Ένας υπέροχος συνδυασμός των γεύσεων της σπανακόπιτας με λαχταριστό κοτόπουλο που θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κούπα ψωμί θρυμματισμένο σε ψίχουλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
  • 1 στήθος κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς την πέτσα (περίπου 650 γρ.), κομμένο σε κύβους 2-3 εκατοστών
  • 1 πράσο, κομμένο. Το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο.
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπα σχοινόπρασο
  • 4-5 κούπες σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο
  • αλατοπίπερο

Πάμε να το μαγειρέψουμε:

  1. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο με τα ψίχουλα ψωμιού σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν ευχάριστα (περίπου 5 λεπτά). Προσθετουμε το λευκό και μαύρο σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ρίχνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά ή ώσπου να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα και ανακατεύουμε. Μόλις είμαστε έτοιμοι ότι το κοτόπουλο είναι ψημένο και ταυτόχρονα ζουμερό, το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ κι αφήνουμε στην άκρη.
  3. Μαγειρεύουμε το πράσο και τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε με΄τρια φωτιά για περίπουε 10 λεπτά. Αν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να καίγετε, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, το πράσο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για ακόμη 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την φέτα κι ανακαταύουμε για λίγο εως ότου αρχίσει λίγο να μαλακώνει.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω τα ψίχουλα από το ψωμί που είχαμε σωτάρει στην αρχή.

[ΠΗΓΗ]

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Πριν λίγο

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Πριν λίγο

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Η πόλη που θα ερωτευτείς αν είσαι λάτρης της τέχνης

Πριν λίγο

Αξίζει οπωσδήποτε να την επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Πριν λίγο

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Βρίσκεται η απιστία στα γονίδια; Τι λένε οι μελέτες

Πριν λίγο

Τι έδειξαν οι έρευνες σε δίδυμους

Πώς να έχεις τα πιο απαλά χέρια

Χτες

Τα χέρια είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, την τραχύτητα και την πρόωρη γήρανση

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.