Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
The Hungry Bites

Βασισμένη στην απλότητα και την ομορφιά καλοκαιρινών γεύσεων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 10/7/2019 | 16:46

Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.


Θα χρειαστούμε

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/4 κούπα ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
  • 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
  • αλατοπίπερο
  • μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)


Πάμε να τη φτιάξουμε

  1. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
  3. Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
  4. Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  7. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  8. Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 18 Σεπτεμβρίου

Food Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Street style από τους δρόμους του Λονδίνου

Food Σήμερα

Στις γειτονιές του London Fashion Week

«Σιωπηλό Έμφραγμα»: Ποια είναι τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Food Σήμερα

Μεγαλύτερο κίνδυνο για εμφάνιση σιωπηλού εμφράγματος εμφανίζουν οι γυναίκες

Κεμπάπ με πολίτικα μπαχαρικά με σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας

Food Σήμερα

Ένα αυθεντικό πολίτικο ζουμερό κεμπάπ

Όσα μας άρεσαν στην Fashion Week του Λονδίνου

Food Σήμερα

Όσα μας έκαναν εντύπωση και θα συζητάμε

Η αύξηση του ΑirBnB ενισχύει τις εταιρίες ανακαινίσεων

Food Χτες

Μέχρι πρότινος, αρκετοί ήταν οι χώροι που έμεναν ανεκμετάλλευτοι

5 σημεία μιας πετυχημένης ανακαίνισης

Food Χτες

Αυτά είναι τα σημαντικότερα βήματα

Αυτό το φρούτο είναι ό,τι χειρότερο για πρωινό

Food Χτες

Αν το τρως, θα πρέπει να σταματήσεις

Οι καλύτερες εμφανίσεις των celebrities στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Food Χτες

Έκλεψαν τις εντυπώσεις και κατάφεραν να ξεχωρίσουν για την αισθητική τους

Τα νέα Yeezy είναι απλά χάλια

Food Χτες

Και ο λόγος; Δες τα και θα καταλάβεις

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.