E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πληρωμές με κάρτες

Διαβάστε τι θα ισχύσει

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πληρωμές με κάρτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/7/2019 | 14:06

Πληρωμές με κάρτες; Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζατε. Αλλαγές έρχονται στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, σύμφωνα με νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύσει από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας ορίζουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση του κωδικού (PIN) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών, όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2).

Έτσι, θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών, πιστωτικών και προπληρωμένων).

Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας θα αφορούν τις εξής περιπτώσεις συναλλαγών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ανέπαφες πληρωμές με κάρτα σε τερματικά αποδοχής συναλλαγών των εμπόρων (POS). Θα απαιτείται από τον κάτοχο της κάρτας η χρήση του κωδικού (ΡΙΝ) για την ολοκλήρωση και των ανέπαφων συναλλαγών του, όταν αυτές υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό. Σήμερα, οι ανέπαφες συναλλαγές γίνονται μέχρι το ποσό των 25 ευρώ.

-Μεμονωμένες πληρωμές σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου». Θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου κάρτας, για τις ανάγκες της κάθε συναλλαγής του. Γι’ αυτό ο αποδέκτης των συναλλαγών με κάρτα (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ) θα πρέπει να συνεργαστεί έγκαιρα με τις επιχειρήσεις-πελάτες του για την χωρίς καθυστέρηση προσαρμογή των συστημάτων του στο νέο περιβάλλον ισχυρής ταυτοποίησης.

-Πάγιες εντολές (περιοδικές πληρωμές κατόπιν εξουσιοδότησης του πελάτη σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπόρων). Θα πρέπει και στην περίπτωση αυτή η επιχείρηση που αποδέχεται στην πλατφόρμα της περιοδικές πληρωμές με κάρτα πληρωμών, να εξασφαλίζει την ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

Οι τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για να ανταποκριθούν έγκαιρα στις παραπάνω νέες υποχρεωτικές ρυθμίσεις. Οι πελάτες-επιχειρήσεις των τραπεζών θα λάβουν τη σχετική λεπτομερέστερη ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες από τις τράπεζες συνεργασίας τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα»: Η απάντηση της Ιταλίας στην Ισπανία

Πριν 11 ώρες

Αμετάπειστη παραμένει η ιταλική κυβέρνηση

Marfin: Επιμένει ο δικηγόρος της 46χρονης για την ταυτοποίηση

Πριν 11 ώρες

Ο δικηγόρος της 46χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση στη Marfin, επιμένει κατηγορηματικά πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία δεν στέκουν.

Αύγουστος: Ρεκόρ Αναχωρήσεων με 56.000 Ταξιδιώτες στα Λιμάνια

Πριν 11 ώρες

Χιλιάδες ταξιδιώτες πλημμυρίζουν τα λιμάνια - πάνω από 56.000 αναχωρήσεις σε μία μέρα. Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί;

«Κόκκινος συναγερμός» σε τέσσερα νησιά ‑ Μεγάλος κίνδυνος

Πριν 11 ώρες

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προειδοποιεί η Πολιτική Προστασία σήμερα, Σάββατο (8/8), σε 4 νησιά.

Σητεία: Υπό έλεγχο η φωτιά στα Αχλάδια – Σε επιφυλακή η Κρήτη για νέες πυρκαγιές

Πριν 11 ώρες

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά μετά από ολονύχτια κινητοποίηση - Κατηγορία κινδύνου 4 για ολόκληρο το νησί

Συνελήφθη για φόνο στο Λονδίνο, αφέθηκε ελεύθερος και σκότωσε ξανά – Η αστυνομία ζητά συγγνώμη

Πριν 11 ώρες

Στο μεταξύ είχε επιτεθεί σε άλλες γυναίκες μέσα σε τρένα της βρετανικής πρωτεύουσας

Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις τιμών έως 7% σε πάνω από 1.000 προϊόντα, πότε ξεκινούν

Πριν 11 ώρες

Διευρύνεται η εθνική πρωτοβουλία για τις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ: 686 επώνυμοι κωδικοί, ακόμη 230 σε σχολικά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας -  Έρχονται νέες συμμετοχές εταιρειών

Νέο χωροταξικό για τον τουρισμό: Οι αλλαγές σε Airbnb, επενδύσεις και δόμηση

Πριν 11 ώρες

Επιμένουν οι ξενοδόχοι ότι ο πυρήνας των περιορισμών παραμένει αμετάβλητος

Τροχαίο στις Σέρρες: «Έχασα τη γυναίκα και το παιδί μου, τα έχασα όλα» ‑ Ο πόνος του πατέρα

Χτες

Μητέρα 43 ετών και ο 21χρονος γιος της σκοτώθηκαν σε μετωπική σύγκρουση με φορτηγό στην επαρχιακή οδό Αμφίπολης – Δράμας, κοντά στην Παλαιοκώμη.

Καταδίωξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Έσπασαν το τζάμι του οδηγού – «Μην κάνεις μ@@@», του φώναζαν

Χτες

Εξαιτίας των υψηλών ταχυτήτων το λευκό όχημα έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε πάνω σε κολονάκια.

Αρχεία UFO: Αθόρυβα τριγωνικά σκάφη 152 μέτρων και μεταλλική σφαίρα με ανθρώπινο σώμα στα νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

Χτες

Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσίευσε την 5η παρτίδα αποχαρακτηρισμένων αρχείων με αναφορές στρατιωτικών πιλότων, μαρτύρων και αναλύσεων του FBI για ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα σε ΗΠΑ, Βραζιλία και Αφγανιστάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.