E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λέσβος: Ήξερε ότι βίαζε τα τρία ανήλικα παιδιά της και σιωπούσε

Η εγκληματική αδιαφορία

Λέσβος: Ήξερε ότι βίαζε τα τρία ανήλικα παιδιά της και σιωπούσε

Δημοσίευση 27/6/2019 | 10:42

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία αλλά και οι Αρχές από την φρίκη που βίωναν τρία ανήλικα αδελφάκια στο νησί της Λέσβου. Θύτης ένας 70χρονος, θύματα τρία παιδιά, ένα αγόρι 14 ετών και δύο κορίτσια 10 και 12 ετών, τα οποία επί ένα χρόνο δέχονταν ακραία σeξουαλική κακοποίηση.

Οι φωνές των παιδιών, το 2015, οδήγησαν την Αστυνομία στο σπίτι του 70χρονου και άρχισε να ξυτιλίγεται το κουβάρι της φρίκης που ζούσαν τα τρία αδελφάκια. Στην κλειστή κοινωνία του χωριού της Λέσβου κυκλοφορούσαν φήμες για την αρρωστημένη δράση του ηλικιωμένου «παράγοντα» της περιοχής αλλά κανείς δεν μίλαγε.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και κατέφτασαν, χτυπούσαν επίμονα την πόρτα της οικίας του 70χρονου, αλλά κανείς δεν τους άνοιγε. Μόνο μετά από ώρα, όταν πίστεψε πως είχαν πια αποχωρήσει, από τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει γύρω από το σπίτι, ο 70χρονος άνοιξε την πόρτα οπότε και μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί


Τα τρία παιδιά, ένα αγόρι 14 ετών και δύο κορίτσια, 10 και 12 ετών, αντίστοιχα, δεν άργησαν να αποκαλύψουν στους αστυνομικούς τα πάντα. Σύμφωνα με το ant1news.gr, επί ένα χρόνο, ο 70χρονος τα βίαζε και τα κακοποιούσε, απειλώντας τα ότι θα τα αφήσει νηστικά, θα τα πάρει η Πρόνοια και δεν θα ξαναδούν τη μητέρα τους.

Η εγκληματική αδιαφορία

Παρά τα εμφανή σημάδια της κακοποίησής τους, τα παιδιά δεν κατάφεραν να «ευαισθητοποιήσουν» τη μικρή κοινωνία του χωριού όπου όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους και η «φημολογία» γύρω από τον 70χρονο ήταν έντονη.

Παρά τις συχνές απουσίες των παιδιών από το σχολείο, τις μελανιές που είχαν στο σώμα τους αλλά κυρίως παρά το ότι κάποιες φορές τα τρία αδέλφια δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν από τους πόνους, ουδείς φαίνεται ότι «θορυβήθηκε».

Τα παιδιά εξακολουθούσαν να έρχονται αντιμέτωπα με τη φρίκη, στα χέρια του 70χρονου. Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να μεταβούν, συνοδευόμενα από τον ηλικιωμένο, σε δημόσια δομή υγείας της περιοχής, έχοντας φλεγμονή στα γεννητικά τους όργανα.

Όπως αναφέρεται μάλιστα stonisi.gr , αφότου είχε ήδη αποκαλυφθεί η υπόθεση, το 2015, ο 70χρονος ο οποίος φέρεται πως ήταν «παράγοντας» αθλητικής ομάδας, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους , ερχόμενος τακτικά σε επαφή με παιδιά, τα οποία συνέχιζε να εκπαιδεύει.

Κάθειρξη 20 ετών

Οι περιγραφές των παιδιών για την κακοποίηση και τα βασανιστήρια που υπέστησαν, άφησαν άφωνους τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου που καταδίκασαν τον 70χρονο σε κάθειρξη 20 ετών, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος, αλλά ούτε και την σοβαρή ασθένεια από την οποία πάσχει.

Έτσι ξεκίνησε ο εφιάλτης των παιδιών

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας των παιδιών είχε προβλήματα με την Δικαιοσύνη και ήταν απών. Η μητέρα, λόγω της σχέσης «εμπιστοσύνης» που είχε αναπτύξει με τον 70χρονο, μετακόμισε πλησίον της οικίας του ενώ η ίδια χρειαζόταν να λείπει συχνά, ακόμη και για πολλές ημέρες στο εξωτερικό.

Ο 70χρονος που ήθελε να επισκεφτεί τα δικά του παιδιά στο εξωτερικό, ζήτησε από τη μητέρα δήλωσή της, ώστε να πάρει στο ταξίδι μαζί του, μία από τις δύο κόρες της, όπως και έγινε. Σε αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό ξεκίνησε για το κορίτσι το μαρτύριο.


Μόλις επέστρεψαν στην Ελλάδα, το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τι είχε συμβεί. Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η μητέρα , παραδέχτηκε πως γνώριζε, λέγοντας: «κάτι μου είχε πει», αλλά δεν έδωσε σημασία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σήμερα

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Σήμερα

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.