E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτοί είναι οι πραγματικοί «Avengers»

Τα σχέδια εκδίκησης που απέτυχαν

Αυτοί είναι οι πραγματικοί «Avengers»
@mirror.co.uk
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, βρέθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι, λόγω της καταγωγής τους, του χρώματός τους, του θρησκεύματός τους και του σeξουαλικού τους προσανατολισμού. Στα στρατόπεδα εξόντωσης, βρέθηκαν κατά κύριο λόγο Εβραίοι, με τους Ναζί να έχουν σκοπό να τους εξοντώσουν βάσει του σχεδίου «Τελική Λύση». Έξι εκατομμύρια Εβραίοι από το 1941 μέχρι και το 1945 βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικοί από τους επιζώντες των ειδεχθών αυτών στρατοπέδων αποφάσισαν να εκδικηθούν. Ονομάστηκαν «Avengers» ή «Nakam», που σημαίνουν «Εκδικητές». Με ηγέτη τον Abba Kovner, έθεσαν ως στόχο να σκοτώσουν 6 εκατομμύρια Γερμανούς, «ένα έθνος για ένα έθνος».

Η Nakam μεγάλωνε συνεχώς μετά το 1945, με πολλά άτομα, επιζώντες του Ολοκαυτώματος, να προστίθενται στην οργάνωση, αναζητώντας λύτρωση. Περισσότερα από 60 μέλη έθεσαν λοιπόν σε εφαρμογή το «σχέδιο Α», την εξόντωση δηλαδή 6 εκατομμυρίων Γερμανών. Το «σχέδιο Α», δεν ήταν το μόνο, αλλά ήταν το μεγαλύτερο. Βάσει αυτού, οι «Avengers» θα δηλητηρίαζαν τις μονάδες παροχής νερού 5 μεγάλων γερμανικών πόλεων. Μόναχο, Βερολίνο, Αμβούργο, Βαϊμάρη και Νυρεμβέργη.

Το σχέδιο τους έλεγε πως θα έπιαναν δουλειά ως εργάτες και θα δηλητηρίαζαν σιγά σιγά το νερό. Ο Kovner ταξίδεψε στην Παλαιστίνη για να συμβουλευτεί τους αρχηγούς του κράτους που βρισκόταν υπό δημιουργία. Του Ισραήλ. Αρχικά ο μετέπειτα πρωθυπουργός Chaim Weizmann, δεν ήταν αντίθετος, αφού όλοι οι Εβραίοι είχαν την εκδίκηση στο μυαλό τους. Ωστόσο μετά αντιτάχθηκε στο σχέδιο, αφού θα έβαζε σε κίνδυνο την ίδρυση του νέου κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρολ’ αυτά, ο Kovner επέστρεψε με το δηλητήριο. Τα μέλη της nakam ήταν έτοιμα να δηλητηριάσουν την παροχή νερού της Νυρεμβέργης. Ωστόσο, όταν ο Kovner έφτασε την Τουλον της Γαλλίας με πλαστά έγγραφα, συνελήφθη από τις βρετανικέ αρχές. Στην προσπάθεια του να γλιτώσει την σύλληψη, πέταξε το δηλητήριο στην θάλασσα.

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέλη της Νakam ήταν σίγουροι πως κάποιος τους πρόδωσε. Μετά την σύλληψη του Kovner, την ηγεσία ανέλαβε ο Yitzhak Avidav, περνώντας στο «σχέδιο Β». Την δηλητηρίαση των καρβελιών φυλακισμένων μελών των SS. Στόχος ήταν η δολοφονία 12.000 Ναζί. Κάποιοι από αυτούς έπιασαν δουλειά σε φούρνο κοντά σε στρατόπεδο κρατουμένων.

Παρόλο που στον φούρνο αργότερα βρέθηκαν 10 κιλά αρσενικού, ικανά για να σκοτώσουν 60 χιλιάδες ανθρώπους, το σχέδιο απέτυχε. Η ποσότητα αρσενικού που περιείχαν τα καρβέλια, έφτανα τα 0,2 γραμμάρια, μέσα στο επιτρεπτό όριο. Αρκετοί φυλακισμένοι αρρώστησαν αλλά δεν αναφέρθηκε επίσημα κάποιος θάνατος.

Τα περισσότερα μέλη επέστρεψαν στο Ισραήλ. Οι πολωνικής καταγωγής Leipke Distel και Joseph Harmatz, αθωώθηκαν το 2000, από τα γερμανικά δικαστήρια για απόπειρα δολοφονίας, λόγω των «ασυνήθιστων περιστάσεων» εκείνης της εποχής. Οι «Avengers» απέτυχαν και στα δυο μεγάλα σχέδια τους και τελικά η δράση τους δεν κόστισε καμία ζωή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.