E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Θα βρεθούν προ εκπλήξεων στελέχη που ράβουν «υπουργικά κοστούμια»

Ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να αποφύγει η χώρα την ακυβερνησία

Μητσοτάκης: Θα βρεθούν προ εκπλήξεων στελέχη που ράβουν «υπουργικά κοστούμια»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/6/2019 | 20:20

Μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του και τα στελέχη που ράβουν «υπουργικά κοστούμια» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν προεξοφλώ το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια στις 7 Ιουλίου και πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή. Και σε όσους προεξοφλούν την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας τους λέω να είναι πολύ επιφυλακτικοί. Να φορέσουν την στολή εργασίας, να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και κυρίως πάρα πολύ σεμνά για να πείσουν και τους πολίτες που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι «η χώρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κυβερνηθεί». Ωστόσο, ζήτησε ισχυρή εντολή, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν αποκλείεται να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική. «Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε. Για αυτό και λέω ξεκάθαρα στους συμπολίτες μας, ότι, αν με εμπιστεύονται προσωπικά και αν πιστεύουν ότι το πρόγραμμά μας είναι το σωστό, δώστε μας την εντολή, ασχέτως αν ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε.

Κατάργηση της απλής αναλογικής

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε κατάργηση της απλής αναλογικής και την αντικατάστασή της με ένα «νέο εκλογικό σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα. Όχι κατ’ ανάγκη το ίδιο το οποίο είχαμε. Ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει αναλογικότητα, αλλά και κυβερνησιμότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ «συμπορεύονται με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να έχουν γίνει οι ίδιοι Νέα Δημοκρατία. Επειδή, πρώτον, αναγνωρίζουν ότι το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει οριστικά. Και δεύτερον, διότι σε μία εποχή που το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο που η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται αυτό το τολμηρό άλμα στο μέλλον».

«Να μείνουν εκτός Βουλής Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση»

Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης εκ δεξιών της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του είναι να μείνουν εκτός Βουλής Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση. «Θα είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας μας. Έχουμε καταφέρει σε κάθε περίπτωση να συμπιέσουμε τα άκρα με έναν μετριοπαθή σοβαρό και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές, είτε τους δικούς μας αριστερούς λαϊκιστές, είτε άλλους ακραίους λαϊκιστές με την πολιτική την οποία εφαρμόζουμε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι ο στόχος 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 είναι εφικτός, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για νέες ελαφρύνσεις εντός του 2019. ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων μέτρων εντός του 2019, ούτε και στη συνέχεια.

«Θα επιδιώξω ειλικρινή σχέση με τον Ερντογάν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά, εμμένοντας στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να μιλάμε, αλλά να μιλάμε οργανωμένα, με ουσία, μέσα σε ένα πλαίσιο και σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο, τους κανόνες καλής γειτονίας και προφανώς και με την απαραίτητη προετοιμασία που χρειάζεται για να γίνει μία τέτοια συνάντηση. Δεν σταματάει κανείς το διάλογο, ποτέ. Θα έλεγα ότι όταν υπάρχει ένταση υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να μιλάει κανείς. Και, ναι, θα επιδιώξω με τον κ. Ερντογάν, εφ’ όσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, να έχω μία ειλικρινή σχέση», απάντησε, ερωτηθείς για το εάν θα αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Fake news όσα μου προσάπτουν για τα εργασιακά»

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα των εργασιακών, λέγοντας ότι υπήρξαν «πολλά fake news. Αυτή η ιστορία με το 7ημερο, ότι δήθεν εγώ μίλησα για 7ημερη εργασία ήταν η πιο χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων έχω πει. Και δυστυχώς κάποιοι δεν πήραν το μάθημά τους και συνεχίζουν υπόγεια να λένε τα ίδια πράγματα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αγωνίζεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων και όχι μόνον την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά θα πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Θα πιέσουμε τις επιχειρήσεις με ένα πλαίσιο κινήτρων και αντικινήτρων να κάνουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους στην επιχειρηματική επιτυχία. Και θα δώσουμε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις τις οποίες υπερασπίζομαι και οι οποίες ήδη έχουν δώσει κάποια πρώτα δείγματα γραφής», ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαγνωστικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν οι νέες χρεώσεις ‑ Τι αλλάζει για τους ασθενείς

Πριν 8 ώρες

Όπως προβλέπει το Ερανιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΑΑΔΕ: Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ

Πριν 8 ώρες

Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

Αλλαγή κυβερνητικής ατζέντας με υπουργικό και κατώτατο μισθό μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας

Πριν 8 ώρες

Η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη στη βουλή ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά υπουργών

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Χτες

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.