E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Michael Jackson

Η ζωή και η καριέρα του «Βασιλιά της Ποπ»

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Michael Jackson
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Michael Jackson υπήρξε μια εντελώς ασυνήθιστη περίπτωση ανθρώπου και καλλιτέχνη. Για την ακρίβεια, το ένα επηρέασε το άλλο και θετικά και αρνητικά. Από 6 ετών βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και παρόλο που κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο για πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία, οι περισσότεροι δεν μπορούν να το διαχειριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Michael Jackson γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 σε μια πολύ φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος και η μητέρα του υπάλληλος σε κατάστημα. Ήταν το έβδομο από τα 9 παιδιά της οικογένειας, με τα μεγαλύτερα αδέρφια του να ασχολούνται με την μουσική.

Στα 6 του, ο Michael μπήκε στο συγκρότημα και δημιουργήθηκαν οι «Jackson Five». Η παιδική του ηλικία ήταν ανύπαρκτη. Ποτέ δεν ήταν μόνος του, ποτέ δεν πέρασε αυτά που χαίρεται ένα παιδί. Τα φώτα ήταν πάνω του και περνούσε τις μέρες του σε ξενοδοχεία, όπου έμενε με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, που είχαν ήδη άλλες ανάγκες. Ο Michael ξυπνούσε πολλές φορές το βράδυ ακούγοντας θορύβους από τα διπλανά κρεβάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο του σόλο άλμπουμ ήρθε όταν ήταν 14 ετών. Το 1979 θα κυκλοφορήσει το 2ο, ενώ το 1982, το άλμπουμ «Thriller» θα σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων. Θα ακολουθήσουν το «Bad» και το «Dangerous». Ο Michael θα αγοράσει μια έπαυλη, στο πρότυπο του Elvis Presley και θα την ονομάσει «Neverland». Το όνομα της προέκυψε από τον αγαπημένο του ήρωα, τον Πίτερ Παν, ενός παιδιού που δεν μεγαλώνει ποτέ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε γίνει είδωλο παγκοσμίως. Γυναίκες και άντρες τον κυνηγούσαν από μικρό. Ο Michael ούτε αυτό μάλλον μπορούσε να διαχειριστεί και κλεινόταν στον εαυτό του. Η όψη του άρχιζε σιγά σιγά να αλλάζει. Γινόταν λευκός και η μύτη του όλο και πιο λεπτή. Ο ίδιος αρνιόταν πως έκανε επεμβάσεις, εκτός από την μύτη, και υποστήριζε ότι έπασχε από λευκοδερμία.

Πολλοί του καταλόγισαν αλαζονεία ή πως αισθανόταν ντροπή για την καταγωγή του. Το πιο πιθανό είναι πως ήθελε να ξεφύγει από τον εαυτό του. Από την εικόνα που του θύμιζε την προηγούμενη ζωή του. Ίσως σε μια ακραία θεωρία, να ήθελε να κάνει τον εαυτό του αποκρουστικό, για να σταματήσουν όλοι να ασχολούνται μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1993 ήρθε η κατηγορία της σeξουαλικής κακοποίησης από ένα αγόρι. Πλήρωσε 23,3 εκατομμύρια δολάρια για να λήξει η υπόθεση. Η εικόνα του είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα και αυτό φάνηκε στα επόμενα άλμπουμ του. Το 1994 παντρεύτηκε την κόρη του Elvis Presley, Lisa Marie. Πήρε διαζύγιο και ξαναπαντρεύτηκε μια Αυστραλή νοσοκόμα, με την οποία απέκτησε δυο παιδιά.

Τα άλμπουμ «HIStory» και «Invincible» δεν έχουν την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα. Το 2006 τα χρέη του σύμφωνα με τα αμερικανικά tabloid φτάνουν τα 170 εκατομμύρια δολάρια. Γλίτωσε την δημοπρασία των προσωπικών του αντικειμένων και το 2009 ετοιμαζόταν για την μεγάλη επιστροφή. Η περιοδεία του «This is it» θα ξεκινούσε στις 13 Ιουλίου. Όμως στις 25 Ιουνίου ο Michael Jackson πέθανε από ανακοπή καρδιάς, δυο μήνες πριν κλείσει τα 51 του χρόνια.

Ο «Βασιλιάς της Ποπ», όπως τον έλεγαν, δημιούργησε μια νέα εικόνα σταρ. Η εξαίσια χορευτική του κίνηση μαζί με την ιδιαίτερη φωνή του, έκανε πολλούς να προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Στην σκηνή έλαμπε, αλλά πίσω από αυτήν, ήταν ένα παιδί, με τους φόβους του και τις τεράστιες αδυναμίες του. 

Πολλά είναι αυτά που σκεφτόμαστε όταν ακούμε το όνομά του και δεν είναι μόνο καλά. Το τετράωρο ντοκιμάντερ που κυκλοφόρησε το 2019, με τίτλο «Leaving Neverland», προκάλεσε σάλο και έπληξε ανεπανόρθωτα την εικόνα του. Ο κόσμος διχάστηκε, ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαψαν να παίζουν τα τραγούδια του. Ο μύθος του «Βασιλιά της Ποπ» κρατάει ακόμα και οι δικοί του θεωρούν ότι θα συνεχίσει. Αλλά η λάμψη φαίνεται πως έχει χαθεί για πάντα...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Πριν 11 ώρες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Πριν 11 ώρες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

O πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε τη δική του πιτσαρία

Πριν 11 ώρες

Είναι προφανώς Ιταλός

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.