E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/5/2019 | 11:27

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο Ποτάμι μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να παραιτηθεί από την ηγεσία και αντικαθίσταται από τον Γιώργο Μαυρωτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, όπως ανακοινώνεται από το κόμμα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετάσχει το Ποτάμι στις προσεχείς εθνικές εκλογέςς, ενώ προσδιόρισε για το φθινόπωρο του 2019 συνέδριο, όπου θα αποφασιστεί το μέλλον του κόμματος.

Διευκρινίζεται πως το συνέδριο για την εκλογή του νέου επικεφαλής θα συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου επικεφαλής, έτσι η παραίτηση Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για το Φθινόπωρο του 2019.

Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι "η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό για το Ποτάμι και αυτό δεν επιδέχεται εξωραϊσμούς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του αρνητικού αποτελέσματος, ανακοίνωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο την απόφασή του να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Μαυρωτά. Επειδή όμως με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.
Το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά ότι η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.

Το Πολιτικό Συμβούλιο ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου του Ποταμιού σύμφωνα με την οποία: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου τίθεται προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ), τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν ηλεκτρονικά, όπως το καταστατικό του Ποταμιού προβλέπει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

34χρονος συνελήφθη επειδή επέδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικες εντός λεωφορείου

Πριν 11 ώρες

Αμεσα κινητοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ μετά την καταγγελία των δύο ανήλικων κοριτσιών για άσεμνη συμπεριφορά

Νεπάλ: Η στιγμή κατάρρευσης γιγαντιαίου παγετώνα στα Ιμαλάια ‑ Δείτε βίντεο

Πριν 11 ώρες

Βασικές υποδομές διαλύθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις λασποροές

Ο νέος βασιλιάς της Νορβηγίας: Ποιος είναι ο Χάακον

Πριν 11 ώρες

«Ανήκα στη βασιλική οικογένεια, αλλά προτιμούσα να μην το συζητώ» είχε πει κάποτε ο ίδιος

Καιρός Σεπτεμβρίου: Πόσο θα διαρκέσει η ζέστη

Πριν 11 ώρες

Το καλοκαίρι παρατείνεται με θερμοκρασίες πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή - Αρκετές περιοχές σε επιφυλακή σήμερα λόγω ισχυρών ανέμων και κινδύνου πυρκαγιάς

Γιατρός του Harvard αποκαλύπτει σε άρθρο τον μύθο που πίστευε για τα αντηλιακά

Πριν 11 ώρες

Τα τέσσερα κριτήρια που αξίζει να προσέξουμε προτού διαλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό

48χρονος αναισθησιολόγος βρέθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Πριν 11 ώρες

Ο ιατρός βρισκόταν σε βάρδια εφημερίας και εντοπίστηκε αναίσθητος το πρωί από συνάδελφό του – Αναμένεται νεκροτομή-νεκροψία για τη διαλεύκανση των αιτίων του θανάτου

Καιρός: Ανεμοι 8 μποφόρ και υψηλές θερμοκρασίες

Πριν 11 ώρες

Δείτε πώς οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ επηρεάζουν το Αιγαίο. Ενημερωθείτε τώρα και προετοιμαστείτε για πιθανές καταιγίδες!

Πύργος: Κρίσιμη η κατάσταση 9χρονου που παραλίγο να πνιγεί σε παραλία

Πριν 11 ώρες

Το αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση

Ο Δακτύλιος επιστρέφει στην Αθήνα ‑ Πότε ξεκινά

Πριν 11 ώρες

Το μέτρο θα ισχύσει ξανά από το φθινόπωρο

El Niño: Ο κίνδυνος πείνας για 50 εκατ. ανθρώπους από το φαινόμενο «Γκοτζίλα» που διαμορφώνεται

Πριν 11 ώρες

Αλυσιδωτές επιπτώσεις από την ένταση του φαινομένου

Οι διάλογοι του κυκλώματος ναρκωτικών με τον ψυχολόγο: «Φέρε ένα καλό, το άλλο ήταν πικρό» έλεγε η τραγουδίστρια

Πριν 11 ώρες

Οι καταγεγραμμένες συνομιλίες αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο συνεννοούνταν για τις παραδόσεις των ναρκωτικών, αποφεύγοντας τις ευθείες αναφορές - «Ένα καλό», «τα κλασικά», «δωράκι» και ραντεβού σε συγκεκριμένα σημεία στους διαλόγους της δικογραφίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.