E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές 2019

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Τι δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί οι πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ο καθένας έστειλε το δικό του μήνυμα για την σημασία των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλέξης Τσίπρας:  Ημέρα ευθύνης των πολλών

Στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει στην Κυψέλη, έφτασε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα ψηφίζουμε, θα τα πούμε μετά», είπε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος, ενώ ήταν ελάχιστοι οι πολίτες που τον χειροκρότησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα, Δημοκρατίας, που οι πολίτες αποφασίζουν. Είναι και μέρα ευθύνης των πολλών, του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους, να επικυρώσει, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και να μην επιτρέψει σε κανέναν, την επόμενη ημέρα να τα πάρει πίσω», είπε ο πρωθυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν «θα τα ξαναπούμε σύντομα εδώ;», ο κύριος Τσίπρας απάντησε υπεκφεύγοντας: «Την άλλη Κυριακή σίγουρα», εννοώντας τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών εκλογών όπου απαιτηθεί.

Όσο περίμενε να ψηφίσει ο κύριος Τσίπρας συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν ή είχαν μόλις ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα από τα οποία δεν έχει εμφανιστεί κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, αλλά η εκλογική διαδικασία διεξάγεται με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους δύο γραμματείς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα είναι μια πολύ ομορφη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή. Εμείς τα έχουμε πει όλα, σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι την κρίση τους και πιστεύω αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας».

Προκόπης Παυλόπουλος: Να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

«Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο κατά την οποία άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες εγκαταλείπουν δυστυχώς το σκάφος της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν σε αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι η ώρα εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ενοποίησης της Ευρώπης, προκειμένου η Ευρώπη να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί. 'Οχι μόνο για τους λαούς της αλλά για να διαδραματίσει ένα δημιουργικό, πλανητικό ρόλο, ευεργετικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα». είπε αμέσως μετά.

Φώφη Γεννηματά: Οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα

«Οι πολίτες σήμερα με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενη στο διακύβευμα των εκλογών. «Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό, ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του

«Ελπίζουμε σήμερα ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού και σε τοπικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατέληξε ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους.

Σταύρος Θεοδωράκης: Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε

«Καλημέρα – καλημέρα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, ειδικά στους νέους. Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε.  Έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε. Αποφάσισέ το λοιπόν, μην μείνεις πίσω, ψήφισε! Σας ευχαριστώ».

Πάνος Καμμένος: Πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές

«Σήμερα είναι μια γιορτή για τη Δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί και οι πιο έντιμοι. Ιδίως στην Ευρωβουλή να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα, όχι να υπηρετήσει η Ελλάδα αυτούς» είπε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κύριος Καμμένος και εκτίμησε πως οι εθνικές εκλογές πρόκειται να επισπευθούν: «Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς. Οι εξελίξεις θα έρθουν για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές».

Γιάνης Βαρουφάκης: Τεράστια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου, προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρθηκε στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, αλλά και σε όλους τους πολίτες που ασκούν την «ιερή υποχρέωση» και προσέρχονται στις κάλπες, βλέποντας μία τεράστια ευκαιρία να αλλάξουν με την ψήφο τους τα πράγματα στην Ευρώπη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Πολιτική Σήμερα

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Πολιτική Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Πολιτική Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Πολιτική Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Πολιτική Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Πολιτική Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πολιτική Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πολιτική Σήμερα

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πολιτική Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.