E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λαμία: Πατέρας έδενε με αλυσίδα και εξέδιδε την ανάπηρη κόρη του

Ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια της έκανε καταγγελία

Λαμία: Πατέρας έδενε με αλυσίδα και εξέδιδε την ανάπηρη κόρη του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/5/2019 | 17:57

«Ο πατέρας μας θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή εδώ και χρόνια για όλα αυτά που έχει κάνει. Πρώτο μέλημά μου τώρα είναι η αδελφή μου η οποία έχει ανάγκη από βοήθεια και προστασία....».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεγαλύτερος αδελφός της Μαρίας, του κοριτσιού με αναπηρία που επί πέντε χρόνια τουλάχιστον ο πατέρας του το εξέδιδε σε φίλους του, σοκάρει με τις αποκαλύψεις του. Σήμερα, ο πατέρας και δύο «φίλοι» του που ασελγούσαν στο κορίτσι (ηλικίας 18 ετών σήμερα και με βαριά νοητική υστέρηση) κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η δικαιοσύνη φαίνεται ότι κινήθηκε αργά: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα αδέλφια του κοριτσιού, που κατάφερε εδώ και χρόνια να ξεφύγει από το τοξικό οικογενειακό περιβάλλον που ζούσε, μαζί με έναν ακόμη αδελφό του, είχαν καταγγέλλει από το 2016 τα όσα συνέβαιναν σε βάρος της αδελφής του, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα που το θέμα έφτασε στην Εισαγγελία και δόθηκε εντολή διερεύνησης ο 26χρονος σήμερα αδελφός της Μαρίας, μαζί και με ακόμη έναν αδελφό του παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές και κατέθεσαν τα μαρτύρια που είχαν βιώσει από τον «πατέρα» τους στην παιδική τους ηλικία, οι ίδιοι και η αδελφή τους.

Όταν ο 26χρονος γιος άκουσε ότι πατέρας του προφυλακίστηκε, έδειξε να ανακουφίζεται. Φανταστείτε τι είχε ζήσει αυτό το παιδί μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια του.

«Πρώτο μέλημά μου είναι τι θα γίνει η αδελφή μου, η Μαρία. Όσο για τον πατέρα μας, έστω και αργά, αποδόθηκε Δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να ήταν μέσα εδώ και πολλά χρόνια...», δήλωσε στο LamiaReport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Μιλάμε για μια οικογένεια με τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Η μητέρα και το κορίτσι έχουν βαριάς μορφής νοητική υστέρηση (με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30). Η μητέρα φυσικά δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα μικρά παιδιά, ούτε και να προστατέψει το κοριτσάκι της, αλλά ούτε και τον ίδιο της τον εαυτό. Τα παιδιά έμειναν νηστικά και βρώμικα. Ντρεπόντουσαν να πάνε στο σχολείο.

Οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα βίωναν στα χέρια του «πα-τέρας» είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έβαζε τα παιδιά από ηλικία των 5 ετών να δουλεύουν στο χοιροστάσιο που διατηρούσε, κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα χτυπούσε με μπετόβεργες, καναπίτσα και σύρμα, για ασήμαντες αφορμές.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε...», λέει ένα από τα αδέλφια του άτυχου κοριτσιού.

Ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια εκτός από το χοιροστάσιο στην εφηβεία του άρχισε να δουλεύει και σαν γκαρσόνι. Ο «πα-τέρας» τον έδερνε και του έπαιρνε το μεροκάματο. «Ο πατέρας μας είχε μισθό από το νοσοκομείο που δούλευε. Είχε επιπλέον εισόδημα από το χοιροστάσιο. Ποτέ δεν καταλάβαμε τι έκανε τα χρήματα. Εμείς πάντως μέναμε νηστικά και δεν είχαμε να φάμε...», λένε τα παιδιά.

Φρίκη

Ο «πα-τέρας» έπαιρνε το ανήλικο κοριτσάκι και το άφηνε Σαββατοκύριακα στο χοιροστάσιο με αυτούς που είχε στη δούλεψή του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εκτός από τους δυο που προφυλακίστηκαν σήμερα, στο κοριτσάκι φέρεται να είχαν ασελγήσει στο παρελθόν και κάποιοι αλλοδαποί που εργάζονταν στο οικογενειακό εργοστάσιο. Ένας Αλβανός, ένας Ινδός και ένας Πολωνός (ο τελευταίος έχει πεθάνει).

Όταν τα παιδιά έλεγαν στον πατέρα ότι κάτι συμβαίνει με τον γείτονα και την ανάπηρη αδελφή τους εκείνος τα αγνοούσε. Το ίδιο συνέβαινε και όταν του έλεγαν για τους εργαζόμενους στο χοιροστάσιο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασελγούσαν σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, που πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση.

Τέλος τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τον εφιάλτη της μικρής γνώριζαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον και κάποιοι γείτονες, αλλά κάνεις δεν τολμούσε να μιλήσει γιατί φοβόταν τον πατέρα.

Δείτε τι είπε στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισής τους, ο δικηγόρος Κωστής Αμπλιανίτης, ο οποίος διορίστηκε αυτεπάγγελτα από τον Ανακριτή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πριν 10 ώρες

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Κάλυμνος: 29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με σπαθί και προκάλεσε τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες

Πριν 10 ώρες

29χρονος στην Κάλυμνο κυκλοφορούσε με σπαθί προκαλώντας τρόμο σε όποιον τον έβλεπε

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πριν 10 ώρες

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πριν 10 ώρες

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

Μύκονος: Αυτή είναι η εκκλησία στο σπίτι του Αντώνη Ρέμου που θάφτηκε

Χτες

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» της μικρής εκκλησίας που ήταν στην βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο

Τσακαλώτος: Η Μαρία Καρυστιανού μου θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς

Χτες

«Tο κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που στηρίζει τον Μητσοτάκη»

Αντιδράσεις για τη δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για τα μπαζώματα»

Χτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής

ΟΗΕ: Παγκόσμια τραγωδία στη σπατάλη τροφίμων – Ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα

Χτες

Έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 60% αυτής της σπατάλης

Αργία τραπεζών για το Καθολικό Πάσχα: Τι θα συμβεί με όσες συναλλαγές γίνουν μετά τις 17:00 της Πέμπτης

Χτες

Πότε θα εμφανιστούν οι πληρωμές που θα γίνουν από αύριο το απόγευμα μέχρι τις 2 Απριλίου

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.