E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το σχέδιο της Ρωσίας για αποσύνδεση από το παγκόσμιο ίντερνετ

Τι θα συμβεί;

Το σχέδιο της Ρωσίας για αποσύνδεση από το παγκόσμιο ίντερνετ
@digitaltrends.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη μέρα των εκλογών που έγιναν στις 30 Δεκεμβρίου του 2018 στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, οι αρχές του κράτους έκοψαν την πρόσβαση στο internet για όλη την χώρα, ανακοινώνοντας ότι πήραν αυτή την απόφαση ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση «πλασματικών αποτελεσμάτων». Παρ’ όλες τις αντιδράσεις των αντιπροσώπων άλλων χωρών, που ζήτησαν άμεση επανασύνδεση, η χώρα έμεινε χωρίς πρόσβαση στο internet μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα η Ρωσία, μια πολύ μεγαλύτερη χώρα και τεχνολογικά πιο προηγμένη, θέλει να δοκιμάσει να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο internet. Η αποσύνδεση θα είναι προσωρινή, αλλά θα λειτουργήσει ως πείραμα ώστε να συγκεντρώσει πληροφορίες και να προτείνει τροποποιήσεις σε έναν νόμο που προτάθηκε στην ρωσική βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι ρωσικοί πάροχοι internet καλούνται να εξασφαλίσουν την εντελώς ανεξάρτητη λειτουργία του ρωσικού internet, του Runet, όπως το ονομάζουν, και πως θα έχουν την δυνατότητα σε οποιαδήποτε στιγμή να αποσυνδεθούν από το παγκόσμιο internet σε περίπτωση εξωτερικών κυβερνο-επιθέσεων.

Η Ρωσία θέλει να τεστάρει το ανεξάρτητο Runet, μέχρι την 1η Απριλίου. Φυσικά, η απόφαση να αποσυνδεθεί η Ρωσία από το παγκόσμιο internet θα μπορούσε να έχει χιλιάδες απρόβλεπτες συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση αυτή μπορεί να σημαίνει την αυτονομία της Ρωσίας στο internet, ειδικά από τις ΗΠΑ, αλλά επίσης μπορεί να σημαίνει και την επιθυμία του Βλάντιμιρ Πούτιν να υπάρξει μεγαλύτερη λογοκρισία στο internet, περίπου όπως συμβαίνει στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε ιστότοπους τους οποίους θεωρεί επικίνδυνους, ανατρεπτικούς ή αντικοινωνικούς.

Η Ρωσία εξετάζει την ανεξαρτητοποίηση του internet από το 2014. Αυτό θα σημαίνει ότι τα δεδομένα που θα κυκλοφορούν στο ρωσικό διαδίκτυο θα παραμένουν εντός της χώρας και δεν θα δρομολογούνται μέσω ξένων διαδικτυακών κόμβων και δικτύων.

Εκτός από την καταστροφή, που δεν αποκλείεται και μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός τέτοιου πειράματος ειδικά στα τραπεζικά ή στα αεροπορικά συστήματα, σίγουρα αρκετές ιστοσελίδες θα σταματήσουν να λειτουργούν. Πολλές από αυτές στηρίζονται σε πολλαπλούς server, οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Επίσης πολλές άλλες χώρες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα, ειδικά εκείνες που δρομολογούν την κίνηση δεδομένων τους μέσω της Ρωσίας.

Φυσικά, δεν συμφωνούν όλοι στην Ρωσία με αυτό το πείραμα. Ωστόσο, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάγραμμα, η δοκιμαστική αποσύνδεση θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το πείραμα αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια Ρώσους χρήστες του internet. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα του πειράματος και το πως θα τα χρησιμοποιήσει η ρωσική κυβέρνηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 1 ώρα

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.