E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

8 απροσδόκητες χρήσεις για τα ούρα και τα κόπρανα

Το ξέρατε;

8 απροσδόκητες χρήσεις για τα ούρα και τα κόπρανα
@seeker.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρατε πως τα ούρα και τα κόπρανα μπορούν να έχουν διάφορες χρήσεις, που τις περισσότερες φορές είναι ωφέλιμες και ευεργετικές; Οι 10 παρακάτω απροσδόκητες χρήσεις τους σίγουρα θα σας προκαλέσουν έκπληξη και όχι αναταράξεις στομάχου. Μόνο και μόνο που έχουν εναλλακτικές χρήσεις, είναι από μόνο του εντυπωσιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Μια Βυζαντινή έκδοση της Καινής Διαθήκης, 1.500 ετών, έχει τυπωθεί σε μοβ σελίδες και οι ερευνητές πρόσφατα ανακάλυψαν πως το μακροχρόνιο μυστικό πίσω από ζωηρό χρώμα της περγαμηνής είναι τα ούρα. Το χρώμα των σελίδων προήλθε από μια βαφή εξήχθη από το μύκητα Roccella tinctoria και στη συνέχεια υπέστη επεξεργασία με ζυμωμένα ούρα.

http://www.library.arizona.edu/exhibits/illuman/pre9_04.html

@library.arizona.edu

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Πρόσφατες έρευνες στην Ιαπωνία μετέτρεψαν ανθρώπινα κόπρανα σε... μπριζόλες. Οι επιστήμονες έψαξαν πιθανές πρακτικές χρήσεις για τα υπερβολικά απόβλητα και ανακάλυψαν ότι μπορούν αν απομονώσουν πρωτεΐνες από τα βακτήρια που υπάρχουν στα ανθρώπινα κόπρανα. Μαζί με λιπαρά και υδατάνθρακες, το αποτέλεσμα μπορεί να σερβιριστεί και να φέρνει σε ... κρέας.

3. Τούβλα που φτιάχτηκαν από ούρα μπορεί κάποια μέρα να μετατραπούν σε φθηνά οικοδομικά υλικά για σπίτια και άλλες κατασκευές. Οι επιστήμονες ανάμειξαν ούρα με σκόνη υδροξειδίου του ασβεστίου και στην συνέχεια τα συνδυάζουν με άμμο και βακτήρια. Έτσι μετατρέπονται σε ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο. Τα τούβλα είναι αρκετά ισχυρά, περίπου τόσο ανθεκτικά όσο ο ασβεστόλιθος.

https://www.dezeen.com/2018/11/06/bio-bricks-human-urine-environmentally-friendly-university-cape-town/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@ dezeen.com

4. Λουκάνικα από κόπρανα. Πως σας φαίνεται η ιδέα; Μόνο που δεν είναι απλά ιδέα, γιατί οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να χρησιμοποιούν τα βακτήρια από τα κόπρανα των μωρών και να τα μετατρέπουν σε νόστιμα λουκάνικά. Τα μικρόβια ήδη χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τυριών, μπύρας και λουκάνικων. Τα κόπρανα των μωρών είναι γεμάτα από μικρόβια που χρησιμοπούνται σε προβιοτικά φάρμακα.

5. Στην Ινδία, τα ούρα από αγελάδες χρησιμοποιύνται για θεραπευτικό σκοπό για 5.000 χρόνια. Μια ομάδα Ινδουιστών μάλιστα ισχυρίζονται πως τα ούρα αγελάδας προσφέρουν θεραπεία για 70 με 80 ανίατες ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Ωστόσο οι ειδικοι αμφιβάλλουν για την επιτυχία τέτοιων θεραπειών, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για θεραπεία του καρκίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.indiatimes.com/trending/wtf/at-rs-30-per-litre-cow-urine-is-as-popular-as-milk-in-rajasthan-no-kidding-349956.html

@indiatimes.com

6. Μεγάλες εκτάσεις λιβαδιών στην Κολομβία και την Βενεζουέλα έχουν βαθιά κοιλώματα στο έδαφος, με τα αναχώματα να θεωρούνται μέχρι πρόσφατα αποτέλεσμα δραστηριότητας τερμιτών. Όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ήταν κατασκευασμένα από σωρούς κοπράνων σκουληκιών, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε σημεία που τα σκουλήκια επισκέπτονταν για γενιές. Τα αναχώματα μπορούν μερικές φορές να φτάσουν τα 5 μέτρα σε διάμετρο.

7. Τα κόπρανα των μωρών, εκτός από λουκάνικα, μπορούν κάποια στιγμή να να οδηγήσουν στην κατασκευή προβιοτικών, που θα χρησιμοποιούνται για στομαχικές διαταραχές. Κάποιοι τύποι μικροοργανισμών στα κόπρανα του μωρού προάγουν την παραγωγή μορίων που ονομάζονται λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου, τα οποία σχετίζονται με ένα υγιές έντερο.

https://www.etsy.com/ie/listing/557397284/anti-microbial-baby-bottom-balm-diaper

@etsy.com

8. Οι φάλαινες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα πλάσματα στην γη και παράγουν τεράστιες ποσότητες ούρων και κοπράνων. Τα απόβλητά τους δίνουν θρεπτικά συστατικά σε μια τεράστια ποικιλία θαλάσσιων πλασμάτων. Όταν λοιπόν απελευθερώνουν ούρα ή κόπρανα, τρέφουν το φυτοπλαγκτόν που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας, το οποίο με την σειρά του παίζει μεγάλο ρόλο στην τροφική αλυσίδα των ωκεανών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο διάσημος gamer «Ninja» αποκάλυψε πως έχει καρκίνο

Σήμερα

Έχει τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitch

Ρούλα Ρέβη για Αποστόλη Τότσικα: «Δε νιώθω σύζυγος, ούτε σύντροφος, νιώθω φίλη μαζί του»

Σήμερα

«Το έχω ξαναπεί, για μένα, όταν νιώθεις απόλυτη οικειότητα και άνεση με έναν άνθρωπο κι αποδοχή, είναι το καλύτερο», πρόσθεσε

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Δε θέλω να τον δω και δεν θέλω να έρθει στην εκπομπή μου»

Σήμερα

O παρουσιαστής δεν ξεκαθάρισε αν έκανε πλάκα ή αν μιλούσε σοβαρά - Δείτε το σχετικό βίντεο

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

Σήμερα

«Έχω παρακολουθήσει σύντροφό μου με ταξί, είχα πληρώσει 50 ευρώ», είπε η Μέγκι Ντρίο

Ρέμπελ Γουίλσον: Έκανα πρώτη φορά σeξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς

Σήμερα

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα, τόνισε σε συνέντευξή της

Σοφία Χατζηπαντελή: Πόζαρε άβαφη στο Instagram

Σήμερα

Δείτε το στιγμιότυπο που δημοσίευσε το μοντέλο

Ήταν μαζί 3 χρόνια: Αυτή τον λάτρευε, αυτός της ράγισε την καρδιά

Σήμερα

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα μιας διαφήμισης κι όμως παρέμειναν φίλοι

Διάσημοι άντρες με κοιλιακούς «φέτες»

Σήμερα

Από έξι ο καθένας ...τουλάχιστον!

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.