E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτή είναι η καλύτερη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix 

Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο…


Αυτή είναι η καλύτερη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix 
@nssmag.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι σειρές ντοκιμαντέρ είναι ένα είδος που γνωρίζει κι αυτό άνθηση, ύστερα από την «έκρηξη» της τελευταίας δεκαετίας στις σειρές μυθοπλασίας. Και φαίνεται πως το Netflix τις επιλέγει προσεκτικά και με το σωστό κριτήριο, αφού όλο και περισσότερες σειρές ντοκιμαντέρ διαφορετικής θεματολογίας αξίζουν να τις παρακολουθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρό, και εννοούμε αν πραγματικά το αγαπάς, τότε η σειρά ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις είναι το «Sunderland ’til I Die». Πολλές φορές, οι Έλληνες παρακολουθούν ποδόσφαιρο για όλους τους λάθος λόγους. Και συγχρόνως, έχουν μια λανθασμένη οπτική για την σημασία του και για τον τρόπο που πραγματικά παίζεται. Στην Αγγλία, η σημασία του ποδοσφαίρου είναι διαφορετική. Είναι τρόπος ζωής και για πόλεις όπως το Σάντερλαντ, είναι ίσως μια από τις λίγες χαρές των κατοίκων.

Η αγάπη για την ομάδα είναι αγνή και δεν εξαρτάται απόλυτα από τις επιδόσεις της, αλλά μόνο και μόνο από το ότι η ομάδα μπαίνει στο γήπεδο και προσπαθεί για το καλύτερο. Αυτό ακριβώς μας δείχνει και αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ των 8 επεισοδίων (μέχρι στιγμής) του Netflix.

https://www.wsj.com/articles/sunderland-til-i-die-review-kicking-and-screaming-11544736845

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@wsj.com

Την σεζόν 2016/17, η Σάντερλαντ υποβιβάστηκε από την Premier League. Κάποιοι αποφάσισαν να κινηματογραφήσουν ολόκληρη την πρώτη σεζόν της ομάδας στην Championship, μάλλον με το σκεπτικό ότι θα πρόκειται για μια σεζόν θριάμβου και άμεσης επαναφοράς της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, ο θρίαμβος δεν ήρθε και στην θέση του εμφανίστηκε η καταστροφή. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας διέκοψε την χρηματοδότησή και η Σάντερλαντ, έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, αυτή την φορά στην League One.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ακριβώς την πορεία καταγράφει η σειρά. Η κάμερα στρέφεται στους φιλάθλους της ομάδας, στους παίκτες, στην διοίκηση και σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Απογοητεύσεις και αγωνία, αλλαγή προπονητή, νεύρα και πανηγυρισμοί. Είναι τόσο προσεγμένη και τρυφερή η εξιστόρηση όλων αυτών, που μερικές φορές νομίζεις ότι πρόκειται για μυθοπλασία και πως όλοι οι πρωταγωνιστές είναι μέρος ενός καλά επιλεγμένου cast. Δεν είναι όμως. Το «Sunderland ’til I Die», μας δείχνει την πραγματικότητα και όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αγαπάμε το άθλημα, ρομαντικά και αγνά. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να κρατήσει την άγρια ομορφιά του.

https://www.independent.co.uk/sport/football/football-league/sunderland-til-i-die-netflix-series-a8682691.html

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@independent.co.uk

Το μεγαλύτερο προσόν του «Sunderland ’til I Die», είναι πως πρόκειται για μια σειρά που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Και που όλοι ευχόμαστε να επιστρέψει για μια δεύτερη σεζόν. Γιατί αυτή τη στιγμή τα γυρίσματα συνεχίζονται, με την Σάντερλαντ να είναι τρίτη στην League One, με πολλές πιθανότητες ανόδου.

Και για να καταλάβετε πόσο διαφορετικό είναι το ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Στις 26 Δεκεμβρίου η Σαντερλαντ, μια ομάδα που πριν δυο χρόνια αγωνιζόταν στην Premier League, αντιμετώπισε την Μπράντφορντ για την 24η αγωνιστική της τρίτης κατηγορίας. Και στο γήπεδο βρέθηκαν 46.000 φίλαθλοι…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.