E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Κίτρινα Γιλέκα»: Το Παρίσι «κατέβασε ρολά» ‑ Ήδη πάνω από 350 συλλήψεις

Ολόκληρη η Γαλλία κρατά σήμερα την αναπνοή της με τον φόβο της επανάληψης των βίαιων συγκρούσεων

«Κίτρινα Γιλέκα»: Το Παρίσι «κατέβασε ρολά» ‑ Ήδη πάνω από 350 συλλήψεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/12/2018 | 12:20

Ολόκληρη η Γαλλία κρατά σήμερα την αναπνοή της με τον φόβο της επανάληψης των βίαιων συγκρούσεων σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας ενόψει των νέων διαδηλώσεων του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων». Το τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποτελέσει μία «αποφασιστική στιγμή» και «ένα σημείο καμπής» για το μέλλον του κινήματος, σύμφωνα με τις Γαλλικές εφημερίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πόλη σε κατάσταση πολιορκίας μοιάζει το Παρίσι. Μαγαζιά, μνημεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία, θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστή η Όπερα, το Λούβρο, ο πύργος του 'Αιφελ. Κλειστοί και οι δρόμοι γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και κλειστές 40 στάσεις του μετρό.

Με κατεβασμένα τα σιδερένια ρολά θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στις κεντρικές λεωφόρους καθώς και σε άλλα στρατηγικά σημεία της πόλης. Χαρακτηριστική η εικόνα της Λεωφόρου των Ηλύσιων με τις βιτρίνες των καταστημάτων καλυμμένες με πλάκες κόντρα πλακέ και αυτό δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Μεγάλα ακριβά καταστήματα, όπως Louis Vuitton προστατεύουν τις βιτρίνες τους με σιδερένιες πλάκες, αφού πολλά κόντρα πλακέ ξηλώθηκαν για οδοφράγματα το προηγούμενο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για σήμερα, πολλές ξένες πρεσβείες έχουν συστήσει στους υπηκόους των χωρών τους να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στο Παρίσι, ή ακόμη καλλίτερα εάν μπορούν να αναβάλλουν το ταξίδι τους.

Οι αρχές της χώρες βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής για την «4η Πράξη» των κινητοποιήσεων του μαζικού αυτού κινήματος, που ενώ ξεκίνησε ως μία διαμαρτυρία για την αύξηση των καυσίμων έχει εξελιχθεί ως κύμα αμφισβήτησης κατά της πολιτικής του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ.

Από αέρος, ένας μεγάλος αριθμός drones θα είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Από γης 12 θωρακισμένα της χωροφυλακής, ικανά να διαλύουν τα οδοφράγματα, πήραν θέση γύρω από τα Ηλύσια από τις επτά το πρωί. Γύρω στις 8.000 προβλέπονται οι αστυνομικοί και χωροφύλακες για το Παρίσι, που σε αντίθεση με το προηγούμενο Σάββατο θα είναι λιγότερο στατικοί και περισσότερο ευκίνητοι. Σε 89.000 ανέρχονται τα όργανα της τάξης που έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 278 ανέρχονται έως τώρα οι συλλήψεις επίδοξων συμμετεχόντων στις σημερινές κινητοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει η γαλλική αστυνομία. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έφθαναν στην πρωτεύουσα από άλλες περιοχές και στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μάσκες, σφενδόνες, σφυριά, ή ακόμη και κομμάτια πλακόστρωτου οδών.

Με ραντεβού συνάντησης σε ορισμένα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας, σιδηροδρομικούς σταθμούς (St. Lazare) ή πόρτες του Παρισίου, όπως η Μαγιό (porte Maillot), έχουν ήδη φθάσει από τα ξημερώματα τα πρώτα "κίτρινα γιλέκα", που τούς υποδέχθηκαν για ελέγχους οι αστυνομικοί, προκειμένου να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους προς στο κέντρο.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.