E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Λ.Αλεξάνδρας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Οκτώ προσαγωγές ως τώρα

Επεισόδια σε Εξάρχεια και Λ.Αλεξάνδρας μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/11/2018 | 19:47

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από Πολυτεχνείο αμέσως μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτεταμένα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Τσαμαδού όπου έχουν στηθεί οδοφράγματα, ενώ όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ υπάρχουν εστίες φωτιάς και στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος.

Νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και μέσα από κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και με ρίψεις νερού με ειδικό όχημα επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου.

Στην περιοχή πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Update 22:00 Οι κουκουλοφόροι άνοιξαν την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου και έχουν βγει στην Πατησίων. Ωστόσο όταν οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έφοδο, οι κουκουλοφόροι επιστρέφουν στον αύλειο χώρο του ιδρύματος.Οι καταστροφές στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο είναι μεγάλες.

Update 21:00. Οι κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην οδό Στουρνάρη έχουν μπει πάλι στον χώρο του Πολυτεχνείου, κλείνοντας και την πόρτα. Κάνουν επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών με ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ. 

Από βεγγαλικό ευθείας βολής χτυπήθηκε λίγο νωρίτερα ο ρεπόρτερ του Alpha Γιώργος Γρηγοριάδης την ώρα που μετέδιδε ζωντανά από τα Εξάρχεια τα επεισόδια μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο δημοσιογράφος είναι καλά στην υγεία του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από τα Εξάρχεια πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Update 20:30. Φωτιές έχουν ανάψει οι αντιεξουσιαστές επί της οδού Πατησίων. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια για την κατάσβεσή τους με ρίψεις νερού από την Πυροσβεστική, όμως οι αντιεξουσιαστές απαντούν με βόμβες μολότοφ. Επίσης έξω από το ΕΜΠ βρίσκεται ο "Αίαντας" η υδροφόρα αύρα της αστυνομίας ρίχνει νερό στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, για να εμποδίζει τους κουκουλοφόρους να βγαίνουν στην Πατησίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Update 20:10.  Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και κουκουλοφόρους έχει κάνει αποπνικτική την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων. Τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στο ύψος της οδού Τζορτζ με τους αντιεξουσιαστές να επιτίθενται στους αστυνομικούς. Στην οδό Τσαμαδού, επίσης, βρίσκονται τουλάχιστον 40 κουκουλοφόροι, οι οποίοι εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το OPEN βόμβα μολότοφ εκσφενδονίστηκε σε μπαλκόνι σπιτιού στην οδό Τσαμαδού.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Νεαροί έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ. 

Στα Εξάρχεια οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, οι οποίοι κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την πλατεία Εξαρχείων. Νωρίτερα νεαροί έριξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές που ξεκίνησαν τα επεισόδια, φαίνεται πως ανήκουν στην ομάδα που είχε κάνει κατάληψη στο κτίριο Αβέρωφ. 

Ξύλα και χαρτόνια καίγονται αυτή τη στιγμή στην οδό Στουρνάρη, ενώ από τους γύρω δρόμους έχουν «αποσυρθεί» οι κάδοι, για να μην χρησιμοποιηθούν για το στήσιμο οδοφραγμάτων. Οι αστυνομικοί κάνουν και χρήση χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους αντιεξουσιαστές. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μολότοφ πέφτουν και μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ.

Στις 20.00 τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ομάδα αντιεξουσιαστών έχει ανέβει στην οροφή του Πολυτεχνείου και πετάει βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται γύρω από το ίδρυμα.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.