ΣΧΕΣΕΙΣ

Boήθεια! Η φίλη μου θέλει... αποκλειστικότητα!

Όταν μία φίλη σου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός πως έχεις περισσότερες παρέες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Boήθεια! Η φίλη μου θέλει... αποκλειστικότητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμβαίνει συχνά ανάμεσα στις γυναίκες, και δη στα κορίτσια. Η κολλητή σου νιώθει παραμελημένη, θυμώνει, φέρεται εγωιστικά επειδή δεν είναι πάντα η πρώτη σου επιλογή! Πώς να το αντιμετωπίσεις;

Όταν μία φίλη σου δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός πως έχεις περισσότερες παρέες είναι γιατί φοβάται πως θα σε χάσει. Και δυστυχώς δεν είναι πάντα στο χέρι σου να αλλάξεις τα πράγματα γιατί κάτι τέτοιο έχει να κάνει με τις προσωπικές της ανασφάλειες. Το πόσο σίγουρη είναι για τη φιλία σου ή για το πόσο καλή φίλη είναι, είναι κάτι που παρόλο που τροφοδοτείται από σένα έχει άμεση συνάρτηση κι από τη δική της οπτική για τη σχέση σας.

Δεν είναι σωστό να την παραμελείς αλλά σίγουρα δεν είναι σωστό να αγνοήσεις και τις δικές σου ανάγκες για επαφή με άλλους ανθρώπους. Ο μόνος τρόπος για να τα ισορροπήσεις είναι να αρχίσεις τα ψέματα, κάτι που σίγουρα ακόμα κι αν στην αρχή φανεί εύκολη λύση, μετά από λίγο καιρό θα βαρεθείς ή θα εκνευρίζεσαι κάθε φορά που θα αναγκάζεσαι να σκαρφιστείς και κάποιο καινούργιο. 

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να σου υπενθυμίζουν πως η φίλη σου δεν έχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους που σε περιβάλλουν, αλλά κυρίως με το πώς αυτή τους βλέπει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φιλίες δεν είναι για να μας ταλαιπωρούν, αλλά για να μας γεμίζουν ενέργεια, όταν όλα τα άλλα μας απογοητεύουν. Δεν είναι μια συνεχής μάχη για να αποδεικνύεις την αγάπη σου στον άλλο. Αυτή είναι δεδομένη, δεν χρειάζεται να απαρνιέσαι τους πάντες για χατίρι της. 

Τι να κάνεις
Να δοκιμάσεις να της γνωρίσεις άτομα που πιστεύεις ότι μπορεί να βρει κοινά ενδιαφέροντα, κι όχι να δοκιμάσεις ακρότητες.
Να της εξηγήσεις ότι δεν αλλάζει τίποτα μεταξύ σας και ότι αυτά που έχετε περάσει μαζί είναι μοναδικά.
Να θυμάσαι πως όλα αυτά γίνονται γιατί σε αγαπάει και φοβάται πως θα σε χάσει.
Οργάνωσε μια εκδρομή μόνο για σας τις δύο. Έξω από την καθημερινότητά σας θα χαλαρώσετε και θα ανοιχτείτε πιο πολύ η μία στην άλλη.

Τι να μην κάνεις

Μην βάλεις κανένα να της μιλήσει εκ μέρους σου. Μπορείς να το λύσεις μόνη σου.
Μην θυμώσεις μαζί της, τουλάχιστον στην αρχή. Έχε υπομονή και περίμενε μέχρι να βρει την ισορροπία της μέσα στη ζωή σου.
Μην ακυρώνεις τα ραντεβού σας για να κάνεις κάτι άλλο, που εκείνη τη στιγμή φανεί πιο ενδιαφέρον. Θυμήσου πως η αμηχανία και ο εκνευρισμός που νιώθεις για την κατάσταση το πιθανότερο να εξαφανιστούν όταν τα πείτε λίγο και νιώσει πως δεν έχει αλλάξει η σχέση σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 679 / position2: 1227
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb