E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

59ο Φεστιβάλ Φιλίππων

59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΑΒΑΛΑ - Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Κρηνίδες
Ημερομηνίες: από 9/7/2016 έως 28/8/2016
ΙΟΥΛ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
ΑΥΓ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


πληροφορίες

Όπως τα πεύκα κρατούνε τη μορφή του αγέρα
ενώ ο αγέρας έφυγε, δεν είναι εκεί
το ίδιο τα λόγια φυλάγουν τη μορφή του ανθρώπου
– Γιώργος Σεφέρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ Φιλίππων επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά και υποδέχεται μεγάλες παραστάσεις αρχαίου δράματος του φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ αλλά και του ελεύθερου θεάτρου, από 9 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Σημείωμα του Θοδωρή Γκόνη:
«Τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη είναι πάντα εδώ, κρατούν τη μορφή του, περιμένουν να μας γαληνέψουν, να μας παρηγορήσουν, να μας γλυκάνουν. Είναι πάντα εδώ, δεν έχουμε παρά να τρέξουμε σ’ αυτόν τώρα που δε βρίσκουμε στέρεο έδαφος πουθενά, τώρα τον χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Θα μας ανοίξει, θα μας δεχτεί. Είναι έτοιμος να μας βοηθήσει και σε τούτη την περίσταση, με το νηφάλιο λόγο του, την καθαρή του τη ματιά. Τη σωφροσύνη και την ακρίβεια. Τα λόγια του είναι πάντα εδώ, συμμετέχουν στις δυσκολίες της ζωής μας, στα γυρίσματά της, μας δείχνουν το δρόμο, μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε, να ανακτούμε το χαμένο μας θάρρος, την αισιοδοξία μας, να βρίσκουμε το βήμα μας, την αναπνοή μας, τα λόγια μας στο σωστό τους τόνο.

«Η απέραντη αλληλεγγύη πεθαμένων και ζωντανών» – όχι σαν εκδήλωση τυπικής ευλάβειας, αλλά σαν μια αδιάκοπη, δυναμική ανταλλαγή. Θα το νιώσουμε, θα το καταλάβουμε στη χειραψία από τους ρόζους της παλάμης. Από τη σκυτάλη. Θα το δούμε στα ερωτήματα, στις αμφιβολίες, στα όνειρα, στα σχέδια. Θα το ακούσουμε στη θαρραλέα φωνή του. Διαβάζοντάς τον, μελετώντας τον, βλέπουμε τι σημαίνει Δάσκαλος. Κάποιος που μας μαθαίνει να σκεφτόμαστε, να ξαναβρίσκουμε  σε μια δύσκολη στιγμή τη δύναμη, το κουράγιο  να περάσουμε απέναντι, εκεί που «η φωνή της ζωής» χρειάζεται το ελεύθερο δημιουργικό πνεύμα για να ανασάνει. Μας δείχνει το δρόμο ανάμεσα στην παράδοση και την αναζήτηση, την «επιδρομή στο ανέκφραστο», την κατάκτηση του νέου με όλη τη ζωντανή τέχνη να ρέει στο αίμα του. «Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας» θα γράψει στα Κρυφά ποιήματα το 1966 αυτός, ένας πολίτης του κόσμου αλλά και ταυτόχρονα βαθιά  Ελληνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ Φιλίππων έχει χορηγό. Έχει χορηγό αισιοδοξίας τον Ποιητή Γιώργο Σεφέρη. Φέτος όλος ο Αύγουστος θα είναι του Σεφέρη. Οι μεταφράσεις του, τα ποιήματά του, οι Μέρες, οι επιστολές, οι Δοκιμές, οι Έξι νύχτες στην Ακρόπολη,  τα πορτραίτα του, οι φωτογραφίες του,  τα τραγούδια του θα μπουν στη ζωή της πόλης. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, χορευτές,  τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, ζωγράφοι,  συγγραφείς  μαζί με τους  σπουδαιότερους μελετητές του έργου του  θα στήσουν τη γιορτή του, τη γιορτή που αυτός ο ίδιος  τόσο γενναιόδωρα στηρίζει με το  μεγάλο του έργο. Θα τρέξουμε και φέτος στα γνωστά στέκια  που μας έχει συστήσει το φεστιβάλ αλλά θα προτείνουμε  πάλι και άλλους απρόβλεπτους χώρους, χώρους που το φεστιβάλ έχει τον τρόπο  του να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει.

Και φυσικά στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, τον ιστορικό πυρήνα του φεστιβάλ, θα υποδεχθούμε  τις μεγάλες παραστάσεις αρχαίου δράματος του φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών, παραγωγές του Εθνικού, του ΚΘΒΕ αλλά και του ελεύθερου θεάτρου. Το φετινό πρόγραμμα συμπληρώνουν ένας θίασος από την Ινδονησία που δοκιμάζεται στο αρχαίο δράμα και ένα κλασικό μπαλέτο από τη Μόσχα».

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Περισσότερες πληροφορίες: http://philippifestival.gr/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.