E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Starwound Live στα εγκαίνια της έκθεσης «Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.»

Οι Starwound Live στα εγκαίνια της έκθεσης «Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 24/05/2016
ΜΑΙ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

DUDU LOFT, Κολωνού 12-14 Μεταξουργείο
5,00€

πληροφορίες

Σκοτεινά υπόγεια, ξεβαμμένοι τοίχοι και μαρμάρινες σκάλες πάνω σε φωτογραφικό χαρτί θα ζωντανέψουν υπό τους jazzy cabaret ήχους των StarWound στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Νίκου Βούλγαρη.

«Τα ανήσυχα όνειρα του κυρίου Η.» παίρνουν μορφή μέσα από 28 φωτο-ιστορίες χωρίς πρόσωπα, στο ατμοσφαιρικό DUDU LOFT την Τρίτη 24 Μαΐου και για μια εβδομάδα.

Η κινηματογραφική ματιά του Νίκου Βούλγαρη φτιάχνει εικόνες που αναζητούν τη φυγή. Κάθε φωτογραφία μια σκηνή, ένα πλάνο που δημιουργεί μια ανήσυχη ιστορία που ψάχνει διέξοδο. Ένα ανήσυχο όνειρο, από τα λίγα που βλέπει ο κύριος Η. λόγω του προβλήματος δυσπεψίας που έχει.

Τα όνειρα του κυρίου Η. μοιάζουν με τις ιστορίες των StarWound. Μινόρε ήχοι, και σκοτεινές αποχρώσεις σκιαγραφούν με τον πιο ειλικρινή τρόπο τη φθορά που αφήνει πίσω της η εποχή. Τη φθορά που παγώνει μόνο με τη μουσική, το χορό και το όνειρο.

Η νέα, πολλά υποσχόμενη μπάντα των StarWound με τους ιδιαίτερους στίχους, τη βελούδινη φωνή της Κωνσταντίνας Σταυροπούλου και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες θα ανοίξει την έκθεση με ένα δυνατό Live την Τρίτη το βράδυ στις 21.00.

Η ΕΚΘΕΣΗ

«ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η.» - ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

«Ο κύριος Η. κοιμάται δύσκολα. Υποφέρει από μια παρατεταμένη κρίση δυσπεψίας που τείνει να γίνει χρόνια. Καταφεύγει σε μεγάλους περιπάτους. Σε κάποιον από αυτούς, συνάντησε έναν καλό του φίλο, στον οποίο, μετά από μια σύντομη ανταλλαγή σχολίων περί των κοινωνικών και πολιτικών τεκταινομένων, μίλησε για το πρόβλημά του με τη δυσπεψία. Ο φίλος του έμεινε για λίγο σιωπηλός, και αφού ανταπέδωσε χλιαρά ένα νεύμα χαιρετισμού προς το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Νικήτα Ράντου όπου βρίσκονταν, υποστήριξε κάπως αινιγματικά:

όταν η αποτυχία συνθλίβει αισθήματά μας
κι οι άλλες κι οι προάλλες είν' πολλές
για να οδεύει άνετα η σάρκα μέσα από τόσες αναποδιές
δεν αρκούν οι επιθυμιές της να πάψουν να εξεικονίζονται
πρέπει κι εμείς να φύγουμε, να βρούμε το θάρρος κάποιας φυγής

Από τότε ο κύριος Η. κοιμάται ακόμα πιο δύσκολα. Όταν τα καταφέρνει, ονειρεύεται μισάνοιχτες πόρτες, σκάλες που οδηγούν στον ουρανό ή σε σκοτεινά υπόγεια, τρύπες σε τοίχους από τις οποίες δεν θα πέρναγε ούτε παιδί, σκάρες υπονόμων, φούσκες που αιωρούνται... Για τα όνειρα αυτά, ο κύριος Η. συζητά περιστασιακά στο καφενείο που συχνάζει με τον φίλο του φωτογράφο Νίκο Βούλγαρη.»

Ο Νίκος Βούλγαρης, καλός φίλος του κυρίου Η. και τακτικός θαμώνας του ίδιου καφενείου, σπούδασε φιλοσοφία αλλά εργάζεται στον οπτικοακουστικό χώρο από το 1995, αρχικά ως βοηθός οπερατέρ και, από το 2006, ως διευθυντής φωτογραφίας σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, ντοκιμαντέρ.

Τα ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η. είναι η πρώτη του φωτογραφική έκθεση.
nikvoulg.wix.com/nikosvoulgaris

ΟΙ STARWOUND

Οι StarWound δημιουργήθηκαν το 2012 και το 2015 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Miles to Walk» που ξεχωρίζει για τον χαρακτηριστικό rock-cabaret ήχο και τους ιδιαίτερους αγγλόφωνους στίχους που συνδυάζουν το ρεαλισμό με την ποίηση.

Με αφετηρία την ελληνική κρίση, οι StarWound εξιστορούν μέσα από τα τραγούδια τους ανθρώπινες διαδρομές και θέτουν σύγχρονα κοινωνικά και φιλοσοφικά ερωτήματα μέσα από jazz και rock μελωδίες που ενσωματώνουν στοιχεία από την κλασσική και παραδοσιακή μουσική.
Ο δίσκος «Miles to Walk» απέσπασε γρήγορα θετικές κριτικές από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου, ενώ το “Buy Me” έφτασε στη hotlist του Pepper 96,6 και συμπεριλήφθηκε στην Playlist of the month του σταθμού για το μήνα Ιανουάριο. Το πρώτο επίσημο video clip του συγκροτήματος για το επιτυχημένο “The Day of Raymond Ray” επιμελήθηκε ο φωτογράφος Νίκος Βούλγαρης, ενώ η μπάντα έχει ήδη πραγματοποιήσει επιτυχημένες εμφανίσεις στο Faust Bar-Theatre-Arts, Booze Cooperativa. Σταυρό του Nότου, Cabaret Voltaire και Floral.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.